• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • zobrazit sekci

    Jakou mám přibližnou spotřebu liquidu za den? A kolik vapuju mg nikotinu?

    104 hlasy od 38 respondentů
    • 31.6% / 12 hlasů
    • 47.4% / 18 hlasů
    • 5.3% / 2 hlasy
    • 18.4% / 7 hlasů
    • 34.2% / 13 hlasů
    • 2.6% / 1 hlas
    • 2.6% / 1 hlas
    • 13.2% / 5 hlasů
    • 15.8% / 6 hlasů
    • 5.3% / 2 hlasy
    • 0.0% / 0 hlasů

    JIKE VAPE ! NYX VAPE
    JIKE VAPE | PROMO VIDEO | exclusively for NYX.CZ
    Nyx VAPE Sensation 2016 | pozvanka a info na prázdniny
    Nyx VAPE Sensation 2 Vape ON GUYS!

    Wolfgar Insigt Kvalita výrobců vapegearu a jejich nejznámější a často místními vyzkoušené produkty které si můžete vyfiltrovat i tady v klubu. Od Tier 1 - nejlepší až po Tier 4 - nejhorší.

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Tier 1 - Prověření výrobci kvalitních modů s těmi nejlepšími ale nákladnějšími chipy DNA/YiHi

    Think Vape - Vape Finder
    Lost Vape - Triad, Therion
    YiHi - G-class
    Modefined - Prism, Sirius (Tier 1.5, je levnější alternativou, nabízí velmi kvalitně zpracované mody s dobrými chipy, ale bez možnosti úprav softwaru na počítači a pokročilejších funkcí DNA/YiHi

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Tier 2 - Prověření výrobci dobrých a cenově dostupných produktů, občas se objeví nějaký problém nebo horší typ, ale obecně jejich výrobky bývají sázkou na jistotu.

    Innokin - Endura T20, T20-S, T18, Oceanus (specializuje se na začátečnickou výpavu, nejlepší starter sety, pro přecházející kuřáky Wolf doporučuje - Innokin Endura T20-S v čechách k sehnání od 700,- Čína od 20$.)
    Voopoo - Drag
    Smoant - Charon
    Vandy Vape - Triad, Kylin, Pulse,
    Steamcrave - Aromamizer Titan/Superior/Plus
    Asmodus - Minikin
    VapeCige - Creator
    Tesla - Steampunk, Invader
    Wotofo - Troll, Conqueror
    OBS - Engine, Crius
    CloudCig - Moradin
    Aspire - Nautilus
    GeekVape - Zeus, Ammit, Gbox, Aegis, Tsunami (Trochu horší kontrola kvality, ale na druhou stranu velké portfolio opravdu dobrých výrobků, většina problémů je celkem snadno řešitelná)
    Kindbright - Reload, Sherman a další klony superdrahých kusů z americké malovýroby (clone company, ale zaslouží čestnou zmínku - vyrabí extrémně kvalitní klony za nízké ceny)
    Vaporesso - Target, Tarot (Takový tier 2.5, občas horší kontrola kvality, ale většina kusů je dobrých a vydrží opravdu hodně)
    Dovpo - MVV, Rogue (Také 2.5, lowcost výrobce, velmi dobrý poměr cena X výkon ale horší kontrola a větší výkyvy v kvalitě.)
    Koopor - Knight, Primus (Tier 2.5, staší firma, velmi dobré chipy, občas drobné problemy s designem / kvalitou - Koopor byl pokus Smoku vyrábět mody lepší kvality než zjistili, že rozpadající se krámy vydělávají víc)
    Digiflavor - Themis, Pharaoh, Siren, Fuji (Tier 2.5, když jejich výrobky fungují tak většinou velmi dobře, jde o dceřinnou společnost Geekvape, kvalita a stavba jejich atíků vypadá velmi podobně, jenže od žádného jiného výrobce se mi nerozbilo tolik atíků jako od Digiflavoru. Nicméně vždy příjdou s novým kusem který je tak zajímavý, že jim vždy tu další šanci dám.)

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Tier 3 - Rozporuplní výrobci, mají na kontě dobré výrobky i šmejdy nebo je horší kontrola kvality ve výrobě a kvalita se liší kus od kusu, Zkrátka výrobci které nemohu doporučit a nepřidat velké ALE - před nákupem doporučuji něco si k danému výrobku dohledat a pečlivě zvážit.

    Fumytech - Navigator, Windforce, Ball (špatný poměr cena X kvalita X poruchovost )
    Ijoy - Maxo, Zenith, Captain, Genie (Já sám mám Ijoy rád, ale... ALE téměř každý jejich výrobek má své slabiny a vyžaduje nějaké úpravy, opravy, má nějaké konstrukční problémy a tak dále. Horší kontrola kvality a vyšší problémovost. Pouze zkušenějším kteří vědí do čeho jdou. Nejméně problémový je Captain.)
    Sigelei - Fuchai (Průměrná až podprůměrná kvalita chipu i provedení s celou plejádou častých problémů, horší konstrukce s často zcela nedomyšlenými detaily které vyžadují další domácí úpravy. Na druhou stranu nějaké dobré nápady a design. Sigelei je firma pokusů a omylů. Základní verze jejich software jsou otřesné, pokud si jejich mod koupíte hned mrkněte jestli jsou nějaké aktualizace, mohou řešit hodně závážné problémy.
    Uwell - Crown, Valyrian(Legendární výkyvy v kvalitě výroby od skvělých a opěvovaných kusů až po naprosto nepoužitelný odpad, na výrobky žádného jiného výrobce neexistuje tolik rozporuplných recenzí jako v případě uwellu, koupě se tak mění v sázku do loterie zvlášť v případě jejich hlav)
    VGOD - (slušné produkty s absurdně přemrštěnou cenou která VGODU zůstala z dob kdy vyráběli první kusy v USA i když dnes je veškerá jejich produkce made in china, staví víc na sponzoringu a reklamě než opravdu dobrých výrobcích - perfektní zástupce hipster vape)
    Eleaf - Ijust, Basal, Pico (Velmi rozporuplný výrobce na jednu stranu má na kontě iJust který je společně s krámy od joyetechu jedním z nejhorších starter setů na druhou stranu i konstrukčně překvapivě povedený a designově skvělý Basal nebo staré dobré Pico je legendou v oboru jednobaterkových minimodů, eleaf to ví takže ho vyrábí asi ve třiceti různých verzích jejichž kvalita může kolísat, ale znám lidi kterým původní pico slouží dlouhá léta i když za svou malou velikost platí omezeným průměrem použitelného atomizéru. Elef má jako jeden z hlavních hráčů velmi široké portfolio a nejdete v něm zkrátka vše - od nepoužitelného odpadu až po dobrý a cenově dostupný mod. Pico bych bez výčitek zařadil do Tier 2, zbytek jejich box modů do Tier 3 a začátečnícké "tužkové" sety eleafu vězí hluboko v odpadu Tieru 4.
    Wismec - Noisy Cricket, Predator, Ruleaux (Tier 3.5, respektive výrobky samotného Wismecu do odpadního Tieru skutečně patří - časté problémy, levná konstrukce a hlavně ohromné výkyvy v kvalitě - snaží se konkurovat Smoku ve všech ohledech. Od pádu do T4 Wismec zachraňují pouze dobré chipy které jsou ale často zrazované špatnou vodivostí superlevných materiálu a spolupráce s dobrými designéry jako je Sinuous a Jay-Bo který navrhnul Noisy Cricket, Noisy Cricket II je také jediný mod od wismecu který bych doporučil a i ten má drobné mouchy.)

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Tier 4 - Odpad aneb ruce pryč - výrobci které mají výrobky postavené z mizerných materiálů, se špatnou konstrukcí, častými problémy nebo naprosto nulovou kontrolou kvality tak, že jeden mod může sloužit dva roky a druhý dva týdny.

    Joyetech - Ego a další hromada hrozných starter setů (Tuzemskými prodejci nejvíce protlačovaný výrobce díky zaměření na nováčky přecházející z cigarer, levné nákupní ceny a vysoké marže. Joeyetech je bezkonkurenčně nejčastějším důvodem toho, proč od kuřáků slýcháte tvrzení "Elektronikou cigaretu jsem zkusil a bylo to nahovno - teklo to / chutnalo to hnusně / bylo mi z toho blbě / rozbilo se to." Přišerné materiály, nulová kvalita výroby, žádná kontrola protože vyměňovaní reklamovaných kusů za nové je u takhle levné výrobní ceny levnější než quality control.
    Vyjímky - Penguin/Dolphin jsou překvapivě docela použitelné starter sety, jsou postavené tak levně a jednoduše, že na nich prostě není co zkazit tak joyetech zkazil alespoň design. Jsou použitelné ale s něčím co vypadá takhle by jste mě nepřistihli ani v rakvi.
    Smoketech - Alien a hromada barevných prakticky identických krámů (Smok je variací na Joyetech pro mladé a to často podle jejich designů mladé tak patnáct a méně. Vyrábí ohromnou škálu modů které se ale liší jenom tvarem a barvou a jinak jsou v podstatě totožné. Vyrábí pokročilejší vybavení proto je kvalita výroby a materiálů lepší než v případě Joyetechu, ale opět nulová kontrola kvality způsobující to, že nákup modu od smoku je sázkou do loterie. Atíky jsou použitelné - není na nich výrobně moc kde ušetřit a co zkazit zato hlavy jsou velmi často poruchové, průtokové, levné a chuťově špatné.
    Vyjímky - Alien - původní Alien je důvod proč si Smok získal oblibu a pověst na které postavil další reklamu ve světě mladých vaperů. Pokud někdo bude hájit produkt od Smoku bude hájit Aliena, sice z něj do dvou měsíců oprýskala barva ale jinak šlo u většiny kusů o dobrý, celkem slušně postavený a použitelný mod který se stal neuvěřitelně populárním. Nejspíš právě zvýšený zájem stál za neustálým zrychlováním produkce a kolísáním kvality kterým jsme se dostali do současného stavu kdy smok chrlí miliony různobarevných různotvarých ale jinak totožných krámů, kvalita každého kusu je dílem náhody, materiály čím dál tím horší, levněší a nespolehlivější. Alien prvních generací měl své mouchy ale byl to velmi slušný mod, Aliena vyrobeného teď si doporučit netroufnu a tu hromadu duhového bordelu co přišla po něm už vůbec ne.


    Jinak tady je hezký příklad geneze:
    1. vědecká studie https://pubs.rsna.org/doi/10.1148/radiol.2019190562
    2. lehce zavádělící interpretace v cizojazyčném médiu https://www.sciencedaily.com/releases/2019/08/190820101601.htm
    3. blbej překlad https://21stoleti.cz/2019/08/22/e-cigarety-skodi-krevnimu-obehu/
    4. clickbaity jedou... https://www.blesk.cz/...arety-meni-krevni-obeh-sokuji-vedci-ceska-odbornice-rekla-kde-je-pravda.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam