• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSANSI C/C99 (specifikace), GNU C (gcc, glibc), Tiny C (tcc) a POSIX - ne nutně C++,g++,libstdc++ nebo Win32 API
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: zapoměl si na druhou část mého příspěvku - MATCH AGAINST se ovšem mění podle nastavení serveru, takže ty věci nejsou zcela jednoznačné.

no a co se mé hypotetické funkce týče, tak já bych jí viděl právě třeba jako rozšíření POSIXu - které by se řídilo třeba aktuálním locale. Dnes máš přece spoustu knihovních funkcí implementovaných v libc, jejichž chování se mění podle použitého locale... a často i způsobem, který reálně lidé ani moc nechtějí a obcházejí ho (např. desetinná čárka vs. desetinná tečka)
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    XCHAOS: No v tom specifikovanem vyznamu prave bude zakopany pes, ze...
    Nicmene, az udelas ~~, tak dalsim krokem by imho mela byt priblizna diference ~-.
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    REDGUY: Inconceivable!
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: Abych ocitoval (s mirnou modifikaci) sveho oblibeneho myslitele Iniga Montoyu: "You keep using that expression. I do not think it means what you think it means."

A porad by me zajimala odpoved na prvni otazku [ REDGUY @ ANSI C/C99 (specifikace), GNU C (gcc, glibc), Tiny C (tcc) a POSIX - ne nutně C++,g++,libstdc++ nebo Win32 API ] .

Mozna by pomohlo abys napsal, k cemu presne se tvuj fuzzy operator bude pouzivat a jakou presne bude mit semantiku? Urcite by to bylo prinosem pro debatu. Samozrejme, drobna nevyhoda by byla, ze bys pak jeho udajny smysl a funkci nemohl retroaktivne menit, podle toho jak ti budeme jednotlive fantazie vyvracet 8)

XCHAOS: ale třeba sémantika operátoru LIKE v SQL je pokaždé stejná. - ano, uplne stejne jako je pokazde stejna semantika operatoru "==" v C. Na rozdil od tveho fuzzymatche je ovsem (a) predem presne definovana a (b) uzitecna pro velkou cast aplikaci.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: -1 strawman fallacy
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ANT_39: ...ale třeba sémantika operátoru LIKE v SQL je pokaždé stejná. ovšem chování MATCH AGAINST je oproti tomu konfigurovatelné na úrovni serveru.

já mám na mysli fuzzy porovnání s jednoznačně specifikovaným významem. komu by to nestačilo, musel by pochopitelně implementovat něco vlastního.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANIELSOFT: no prostě by mohl být true, když to aprox_eq() by bylo false :-) česky "ani vzdáleně se nepodobá" :-)
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    tak mě při vaší diskuzi napadl fuzzy operátor ~!= "přibližně se nerovná" a přemýšlím, co by vracel: vždycky true?
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    REDGUY: A uz vubec nemluvim o tom, ze presna semantika toho "fuzzy" porovnani je v kazde aplikaci [...] jina [...]
    Touche.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: No, vis co, me jako trolovani prijde i kdyz nekdo nadava na neco co nezna. Proto by me fakt zajimala odpoved na prvni otazku v me minule zprave 8)

těch více ruzných interfaců připojených k objektům (které umí Java) jsou věc, která je dost blízká mému přístupu, a která mě zajímá. - whoa. Co by se tak dalo v takove situaci delat? Hmmm... co treba "naucit se Javu"? Bah, radsi ne, to je prilis radikalni a vyzaduje to urcite usili 8)

jinak samozřejmě to ~= (nebo jak) není primárně určené na porovnávání floatů - ze ne? Zatim jsi to tak podaval. To jsem to asi musel spatne pochopit 8)

nejčastější "fuzzy" záležitost je podle mě porovnání čísla ve stringovém formátu s integerem - cozeto? A co je na tomhle (a) fuzzy a (b) problemove? Java: Integer.parseInt(cislo_ve_stringu) == cislo_v_cislu. A v Perlu se o to vubec starat nemusis 8)

ale už fakt nechci plýtvat časem na to, abych ti něco vysvětloval... - jojo, vime proc. Radsi me zase zabanuj 8)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: no kdyby sis odpustil to věčné trollování, tak bys i uměl být konstruktivní.

těch více ruzných interfaců připojených k objektům (které umí Java) jsou věc, která je dost blízká mému přístupu, a která mě zajímá.

jinak samozřejmě to ~= (nebo jak) není primárně určené na porovnávání floatů - možná by pro ně šlo nějak zoptimalizovat, nevím, nechce se mi to řešit. vzhledem ke globální inflaci není float tak častý typ ani třeba v eshopech :-) nejčastější "fuzzy" záležitost je podle mě porovnání čísla ve stringovém formátu s integerem - ale už fakt nechci plýtvat časem na to, abych ti něco vysvětloval...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam