• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSANSI C/C99 (specifikace), GNU C (gcc, glibc), Tiny C (tcc) a POSIX - ne nutně C++,g++,libstdc++ nebo Win32 API
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    XCHAOS: Mne prijde ze se tu vesmes s kymkoliv kdo k tomu co delas a rikas ma jakoukoliv pripominku zacnes aktivne hadat. (A nebo, jako tady u ISTEVA ignorujes s tim ze nemas povinost o tom debatovat). Ale je samozrejme mozny ze az hadaci zmlknou a nechaj te rozvinout myslenky, tak ten zbytek z tech 63 se zapoji do konstruktivni debaty. Budu se tesit.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ISTEVE: zatím to tady sleduje 63 lidí. a pokud by někteří ubyli, tak mě přijde, že by efektivita debaty i mohla vzrůst...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    (ehm, poslední možnost v anketě je překlep :)
    ISTEVE
    ISTEVE --- ---
    Tak to samozrejme nemas. Jestli to planujes provozovat en masse a ne selektivne, pak budes mit hodne zajimavej diskuzni klub:)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ISTEVE: to je pravda. já nemám povinnost odpovídat ti na všechny tvoje otázky, řekl bych.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ISTEVE
    ISTEVE --- ---
    XCHAOS: Tos mi ale stale neodpovedel na otazku...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Using binary search on a linked list
    http://portal.acm.org/citation.cfm?id=101085.101088
    the general consensus is that there is no advantage in trying to implement the binary search process on linked lists
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ScienceDirect - Information Processing Letters : Binary search networks: A new method for key searching
    http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/0020019087901992
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ok, tak jsem chtěl zkusit překřtít to na "lineární binární mesh", ale to je už taky obsazené:
    linear binary mesh - Google Search
    http://www.google.com/search?client=ubuntu&channel=fs&q=linear+binary+mesh&ie=utf-8&oe=utf-8
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ISTEVE: no snažil jsem se pro datovou strukturu, pro kterou jsem žádný kánonický název nenašel, vymyslet název, který by co nejvíc odpovídal tomu, jak se jmenují vzdáleně podobné datové struktury.

Původně jsem tomu říkal "Binární mesh", když jsme u toho, ale to se taky nelíbilo.

ISTEVE
    ISTEVE --- ---
    ISTEVE: (Cestina je obcas vtipna... :) )
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ISTEVE: jestliže toto je "B+ strom" http://en.wikipedia.org/wiki/B%2B_tree - tak z logiky věci nelze [ XCHAOS @ ANSI C/C99 (specifikace), GNU C (gcc, glibc), Tiny C (tcc) a POSIX - ne nutně C++,g++,libstdc++ nebo Win32 API ] pojmenovat jinak, než "binární B+ strom".

je tedy pravda, že jisté odlišnosti proti té wikipedické definici by se u mě našly, takže tomu říkejme třeba "homogení" nebo "minimální" binární B+ strom" - homogení či minimální proto, že se pracuje s jediným typem uzlu, celou dobu - hlavně tomu neříkejme Maruška, ok ? :-)
    ISTEVE
    ISTEVE --- ---
    XCHAOS: Ja vim, co je B+ strom a vim taky, jakej je rozdil mezi B stromem a B+ stromem... ale moje otazka stoji tak jak jsem ji polozil.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ISTEVE: B+ strom, ne B strom.
    ISTEVE
    ISTEVE --- ---
    XCHAOS: A cetls vubec ten paper na B strom, nebo se ti jen ten nazev libil?
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    XCHAOS: Tak ja vim k cemu to je u red-black. Jen sem cekal od bodu tri (ve kterem by mohl spocivat kriticky detail) neco vic nez "a taky bych si tam mohl pamatovat nejakou extra informaci". Tot vse.

Mozna se to zkus podivat ne jako na linked list co ma nejaky dopredny linky, ale jako na strom co ma nejakou horizontalni linku. Treba ti to pomuze vic.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DAVIDOWITCH: kdybych to přesně věděl, tak vám předložím hotovej kód a budu se vytahovat, jak jsem hrozně dobrej, ne ? :-)

u toho red-black tree to slouží k udržování alespoň přibližné vyváženosti stromu - zabraňují tím prý případům, kdy se binární strom "vyroste" nejhorším možným způsobem (a tedy nezrychlí hledání)
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    XCHAOS: Hele, ja nejak nevidim zadnej conclusion z toho bodu (3). Mas teda kus spojaku, kterej je obarvenej.. co z toho plyne, nebo k cemu ta barva bude?
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: A hlavne v defaultni konfiguraci glibc malloc pouziva mmap az pro bloky od 128k vejs, takze u tech mensich mas smulu bez ohledu na architekturu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam