REDGUY: no tak co začne jako nástroj pro mikroprojekty, to se může v budoucnu rozvinout... vezmi si takové PHP :-)
podívej, když použiješ jakoukoliv externí knihovnu ve svém C projektu, tak by sis asi měl přečíst dokumentaci: jak to incializovat, jak deinicalizovat, jaké jsou chybové stavy, jak je ošetřit, a v neposlední řadě - jak to používat. a typicky okopíruješ fragement nějakého ukázkového kódu. viz např.:
http://www.metalshell.com/source_code/18/Mysql_Select.html
a teď mi řekni, proč by si někdo, kdo použije makro for_each() neměl nejdřív přečíst dokumentaci - stejně, jako si jí musí přečíst, když použije nějakou jakoukoliv jinou knihovní funkci, kterou napsal někdo jiný. dílem budou lidé asi více používat méně známé či frekventované instrukce, jako třeba "continue", dílem budou používat "escape" místo profláklého "break". to bude zdokumentované. stejně, jako zdokumentované, jak přistupovat z C k MySQL databázi.
souhlasím, že nezdokumentované chování je velká chyba a musí být vymýceno. pokud ale všechny ty "nedomyšlenosti" (na které hodně předem a dost vášnivě upozorňuješ, ale často i máš pravdu). myslím, že pokud tě můj projekt tak moc zaujal (jak tě evidentně zaujal), tak budeš mít určitě příležitost porovnávat zdoukumentované a skutečné chování, a jistě najdeš spoustu "špeků", se kterými jsem ve své idealistické naivitě nepočítal.