REDGUY: jednoduše se paměť uvolní na konci programu - asi jako když použiješ malloc() bez free() :-) (jak myslíš, že teď kompiluju ty svoje testovací progámky, když kontexty ještě nemám hotové ? :-)
takhle, jestli mi to přijde jednodušší... kdysi dávno mě C okouzlilo právě tím malým množstvím základních stavebních kamenů. teď mi ale přijde, že některé stavební kameny tam poněkud chybí... samozřejmě jsou lidi, co si radši všechno DIY stylem poslepují sami z deseti instrukcí a dvaceti kanonických knihovních funkcí, a jsou lidé, kteří nemají problém naučit se nějakých 200-300 příkazů a předdefinovaných funkcí v nějakém vyšším jazyce, s tím že ty knihovny pak "všechno dělají za ně" - a oni se mohou tvářit, že všechno dělají sami.
někdo vozí auto do servisu, někdo si je schopen většinu základních závad opravit sám - co víc k tomu chceš slyšet ? není důvod, proč by to v případě psaní kódu mělo být jinak: někdo to poslepuje z prefabrikovaných kompenent, a je spokojen, jak to vyřešil, někdo jiný zase chce rozumět úplně všemu a do detailů vše řešit sám.
já nikoho nesoudím, pouze cílím na "šedou zónu" mezi těmito dvěma extrémy.