XCHAOS: ja si myslim ze tim vic pokud jde o framework. Potrebujes si udelat jasno v tom jaky nedostatky jazyka resi, jestli se zcela zbytecne neperes s necim co dela uplne identickou vec (pokud ji to dela hur tak klidne vylepsuj, ale pokud uz neco dela tvuj vysneny idealni stav, sel bych vylepsovat neco jinyho).
Ok, to zni rozumne. Zkusils prvni krok, vzit nejakou cilovou aplikaci a nakodovat v Ccku jako takovym?
Jednak ti to da vyrazne predstavu jaky vlastne ficury budes potrebovat nez kdyz o tom budes meditovat od stolu. Muzes v klidu naprototypovat marusku linearnim seznamem, a kdyz uvidis ze na tom realne ztracis spoustu casu, tak vylepsit to co se schovava za interfacem.
Druhak se muze stat ze zjistis ze to PHP tou pameti neplejtva az tak moc jak sis puvodne myslel, protoze proste to co je v nem napsany je pamet-zerouci svinstvo, nebo to musi delat mrak veci na ktery si puvodne nepomyslel.
Mne prijde vzdycky dulezity, pro moje vlastni projekty (jiny vlastne nedelam) abych mel relativne jasny kde sem, kam se chci dostat a tudiz co je tak cca dalsi rozumnej krok. Nactrnout cestu nahrubo a pak vylepsovat kousky co se mi nelibej. Jinak se placam na miste a nikam se nedostanu. A to "kam se chci dostat" muze bejt uplne zhuleny, ale chci vedet ze se "snazim vyrobit nejakou variantu tohohle single-threaded algoritmu na GPUcko."