• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSANSI C/C99 (specifikace), GNU C (gcc, glibc), Tiny C (tcc) a POSIX - ne nutně C++,g++,libstdc++ nebo Win32 API
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    vypadá to, že na moje pokusy vytvořit přiměřeně nesrozumitelný toolkit v rámci čistého C tady kdosi reagoval zveřejněním něčeho ještě o několik řádů obskurnějšího a nesrozumitelnějšího... :-) já se aspon' snažil omezit to na compile-time triky :-)
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    HARVIE: There, you made me do it.
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    ANT_39: mozna jsem nevzdelany, ale ani s pomoci googlu se mi nepodarilo zjistit co je ta trpaslici reflexe a zajimam se o to uz ciste jen z moznosti, ze by to mohlo nejak souviset s reddwarfem :-D a prave ta informace, ze v souboru userefl.c je ukazka by se myslim v README docela vyjimala, protoze na to z hlavy neprijdu bez toho abych si to vsechno proklikal :-)
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    HARVIE: "Library for Dwarf-based reflection in C" celkem popisuje co to dela. Je tam i priklad pouziti. Taky jsem psal, ze je to zabavny vikendovy hack, nikomu bych nedoporucoval na tom zaviset.
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    ANT_39: no je videt, ze na dokumentaci si zrovna nepotrpis... Aspon nejaky to README bys tam moh soupnout, ono to pak na tom githubu hned vypada lip...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ALMAD: a vidíš - už jsi zbytečně offtopic :-)
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    //OT

XCHAOS: Asi mi neco nedochazi, ale dovolim si citovat plny text:

Hierarchie programátorů :-)

Urbano's Blog | The Programmers Hierarchy
    http://urbanoalvarez.es/blog/2009/11/18/the-programmers-hierarchy/

The Programmer Hierarchy » startafire
    http://blog.nik0.de/2010/08/the-programmer-hierarchy/

#programming via #nyxcz

-> pridana hodnota proti linku ktery te neodvede z nyxu, zachova attribution autora (aha vlastne, pirat) a jeste rekne klub je...errr...smajlik a tag programming.

Nic, nevrtal bych se v tom, jenom ze na prvni klik to fakt zapusobilo jako honimenavstevnostlinkbait.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ALMAD: asi takhle: historicky mě nyxáci kritizovali, že píšu dlouhé příspěvky, že NYX je spíš takové fórum orientovaná částečně vizuálně, částečně na cool úderné slogany... takže se zbytečně dlouhými a ne úplně ontopic příspěvky jsem se odklidil na svůj web a jenom na to linkuju... a ZASE je to špatně?!
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    //OT, akorat kdyz ty, tak ja taky a furt se tu v ruznejch klubech ptas za co te kdo minuskuje

XCHAOS: To jako fakt, ze mas prispevek via #nyxcz, ale misto abys ten prispevek linknul tady mezi klubama, nebo nerkuli primo dal ten obrazek, tak nas musis protahnout jeste pres svuj blog?

Jako srsly?

Ja vim ze je to moje chyba ze proklikavam na teckacz, ale stejne.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    TečkaCZ - xChaos: Hierarchie programátorů :-)
    http://teckacz.cz/-/18406
    BUKIN
    BUKIN --- ---
    HAPPPY_MAAN: Díky, pro mne je to naprosto španělská vesnice...
    HAPPPY_MAAN
    HAPPPY_MAAN --- ---
    BUKIN: hele jsi tu spatne, na toto bych se zeptal napr. v [ JAVA ] kde by mozna par lidi o jBPM neco mohlo vedet
    BUKIN
    BUKIN --- ---
    Kamarádka prosí o pomoc a poradu:

Jakým způsobem lze v jBPM zjistit seznam procesů, které
    jsou v něm aktuálně k dispozici a je možné je spouštět a jaké všechny
    informace lze o těchto procesech z jBPM získat?
    Nás však bude zajímat hlavně tzv. procesní virtuální stroj (Process Virtual Machine = PVM), tedy nástroj ve kterém lze namodelované procesy spouštět...
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    FREAZ: Napises normalni makefile, vlezes do build adresare a napises
    make VPATH=../src/ -f ../src/Makefile

To s tim linkovanim do bin moc nerozumim, proc je potreba, ale obecne budes mit targety typu $(BINDIR)/libble.so.0: x.o y.o z.o, a melo by to delat, co ma.

Nedavno jsem neco takoveho psal pro svuj vikendovy hack https://github.com/pmachata/reflection , je tam petiradkovy configure a Makefile.in, ktery dohromady nedelaji nic vic, nez ze automatizuji to s tim VPATH. Skutecny makefile je v refl.mk.
    FREAZ
    FREAZ --- ---
    Ahoj, nemate nekdo nejakej peknej odkaz na clanek, kde by bylo vysvetleno, jak udelat Makefile, tak aby bral zdrojaky ze src, buildnul je do slozky build a nalinkoval do bin? Ted jsem se s tim hodinu trapil a nejde to.. Diky
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BUKIN: no, sice je tu ještě C++ klub, tohle je spíš o C ... ale nechápu tu negativní moderaci, ptát se na takovéhle věci sem patří spíš, než dřívější trollování.

potřeboval bych upřesnit, co na tom má být implementováno v C++ ... to hledání teroristů doufám ne :-)
    BUKIN
    BUKIN --- ---
    Úkol je letos jiný, tohle je loňský příklad...
    Nedomnívám se, že by bylo třeba to psát za ni, ale spíš ji pomoci a poradit...neumí dokonale česky...
    Ujali byste se?
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    BUKIN: Tenhle priklad znam :).
    Hele, ale tam toho po ni budou chtit vic. Jestli to za ni ma nekdo udelat uz prvni semestr, co bude delat ty dalsi?
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    BUKIN: Tohle uz padlo na OSY bud loni nebo predloni, at se podiva na wiki (a da zatracenyho majzla na ten anti-opisovaci system co tam ma).
    BUKIN
    BUKIN --- ---
    Našel by se tu někdo, kdo by mé kamarádce poradil a pomohl s úkolem na FIT ČVUT?
    Úkol asi tohoto typu, přesné zadání potom mailem...

: jazyk C++, prgramator musi umit psat program, ktery využíva vlákna, napriklad: implementovat část programu, která bude žádat o snímky ze scanneru, ve získaném snímku bude vyhledávat hledané teroristy z databáze a o výsledcích hledání bude informovat pracovníka. Naší snahou je zpracovávat co nejvíce snímků a co nejrychleji...

Pošta, předem moc děkuji a omlouvám se za spam...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam