• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSANSI C/C99 (specifikace), GNU C (gcc, glibc), Tiny C (tcc) a POSIX - ne nutně C++,g++,libstdc++ nebo Win32 API
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    tohle se tváří vznešeně - ale je to jen okázale kryptický způsob, jak poslat databázi query string:
    Accessing: MySQL Database using MySQL C API - CodeProject®
    http://www.codeproject.com/Articles/34646/Accessing-MySQL-data-base-using-MySQL-C-API
    jako jo - vy mě asi řeknete, že to je jako bych uvnitř programu chtěl mít vlastní implementaci filesystému... jenže... je a není :-) spíš je to něco jako používat file handlery otevřených souborů místo filenamů.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JANFROG: jo... celá moje anabáze s tím tolik kritizovaným C<<1 makroprojektem byla o tom, že už mě unavovalo mít ve svých zdrojácích to věčné
    #define STRLEN něco :-) jako problém je, že programátoři v C si toto větinou uvědomí až v době, kdy už sami na rozsáhlejších projektech přestávají pracovat.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS: beru zpět: vždyť ty SQL dotazy se tam pořád píší jako query stringy... jako nic proti tomu, ale to je přesně to, co už umím a nepřekvapí mi to.

ALMAD: no jako proč ne, min. je dobré vzít v úvahu, že to existuje...
    Firebird: About Firebird
    http://www.firebirdsql.org/en/about-firebird/
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    XCHAOS: Firebird ma jazyk do kteryho normalizuje SQL a pouziva interne a da se s nim pomoci nej bavit.

Ale to asi neni to co hledas ;)
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    část toho, na co si stěžuješ, podle mě problém není
    Come on! Nerikej mi ze neco neni problem kdyz na to musim psat workaroundy!
    Ze jsi se s tim nesetkal ty neznamena, ze ten problem neexistuje. Cituji:
                        /*
                         * the damn stupid MS people have a builtIn string-limit;
                         * googling revields that this has been a problem of VisualC for
                         * years now, and they kept increasing the string limit
                         * (from 1k, to 4k, to now something like 64k).
                         * Instead of fixing the code, they keep increasing the max-define constant
                         * That is really a problem here, as we have to add a bad kludge for that...
                         */
    #ifdef WIN32
                        if (length > MAX_STRING_LENGTH_FOR_VISUALC) {

XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JANFROG: jo, máš bod, na toto jsem se asi prve ptal (a poté kolem toho začal košatět strom mojí vlastní imaginace :-).

OpenDBX - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/OpenDBX
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JANFROG: já teda fakt programuju radši po překapávanym kafi, jenže je fakt, že jsem toho poslední dobou moc nenaprogramoval (zhruba od doby, kdy jsem se odnaučil to kafe sladit)

jinak samozřejmě... každý řešíme problémy na jiném levelu - část toho, na co si stěžuješ, podle mě problém není (délky indentifikátorů, apod. - s tím jsem se fakt už léta nesetkal), část z toho je zřejmě problém vyřešit a pokud to umíte a někdo vám za to platí, no tak proč ne... jen tak dál.
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    XCHAOS: CDBC == OpenDBX
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    XCHAOS:
    FLEGMA: Otazka zni jinak - lze vybec programovat bez zeleneho caje? :-)

Vratim se k myslence generovani C kodu z nejakeho vyssiho. Uz par let pracuji s jedniim takovym generatorem (vyvoj toho generatoru) co preklada vyssi jazyk do C. Vysledny kod neni ani citelny ani extra rychly. Po zkusenostech co mame ted vime, ze dalsi generace tohoto nastroje bude generovat rovnou object file krom pripadu, kdy to opravdu jinak nejde (inline C v kodu ve vyssim jazyce) - a seriozne zvazujeme i moznost proste inline C nepodporovat, byt to je dle me jedna z killing features.

Problemy jsou v tom:
    - ze kazdej prekladac ma jiny nazor na to, co jeden zdrojak znamena (1000+1 ifdefu v generovanem kodu),
    - kazdy prekladac v kazde verzi ma mirne jiny frame layout (pro nas podstatne, pracujeme s tim).
    - kazdy prekladac v kazde verzi ma jine bugy (znamena generuje v jistych pripadech invalidni kod).
    - kazdy prekladac ma jine, dost male, interni limity na delky identifikatoru, stringovych literalu, identifkatoru maker apod.

Vysledny kod je stejne o neco pomalejsi, nez kdyz za behu vygenerujeme machine code a pustime.

Cili generovani C z vyssiho jazyka je snadne na zacatku a velmi limitujici na konci. Uz bych do toho nikdy nesel a kdyz ano, tak jen a pouze jako bootstrap mechanismus.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    tento sýr má obávám se poněkud prošlé datum doporučené spotřeby :-)
    Madrigal Database Documentation - C Language API
    http://hawk.iszf.irk.ru/madrigal/madC.html
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    např.
    C API
    http://faircom.com/ace/ace_api_ctdb_t.php
    The C API provides the function calls without object-oriented schema.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FLEGMA: tak já nemyslím, že je to úplně offtopic... spíš to ale souvisí s nočním programováním, kdy prostě potřebuješ zůstat vzhůru a ta kreativita souvisí s tím, že všude kolem noc a ticho, a celkově člověk děla v takovým jakoby transu. jenže do toho už se nějak nedokážu dostat, tak snadno jako dřív, takže ztratil půvab i ten kofein.

FLEGMA: to vím že existuje. já se v podstatě ptal na "cdbc" :-)
    FLEGMA
    FLEGMA --- ---
    XCHAOS: Po zelenym caji se programuje vyborne - Sencha, Olong nebo Vietnamskej standard jsou provereny speedy. sry za OT
    FLEGMA
    FLEGMA --- ---
    XCHAOS: Tos netrefil, java ma pro pristup k db univerzalni api, jmenuje se JDBC a je to wrapper nativniho db driveru, takze rychlost srovnatelna s C/C++.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JACHYMKO: bohužel, sql za chodu lepí poměrně hodně idiotů - v podstatě všechny existují freem CMS systémy jsou ubastelné v PHP a lepí MySQL dotazy za chodu, a hosting těhle bastlů je mimochodem multi-milionový business... co hosting, ale i jejich hloupé manageování... takže v podstatě to, o co se snažím, je přinést trochu blyštivější korálky na trh, kde zatím směna probíhá čistě pomocí leopardních kůží a pazourkových hrotů k šípům.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    (kecám, po zeleným čaji se blbě programuje)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: no... zrychlení... já jsem hodně "slow design" člověk. já netvrdím, že to nutně dělám kvůli rychlosti... ale tak nějak bych chtěl programovat enviroment friendly... zelený čaj místo předávkování Javou :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: v podstatě, dá se říct... ano. šlo mi o oboje. přístup k existující databázi pomocí pre-compilovaných SQL dotazů by mi přišel... robustnější? no a SQL-like přístup k paměti mě přijde... no prostě pohodlný, jak to jinak nazvat? v SQL to prostě člověku začne přemýšlet samo.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    Hele, XChaosi, at se bavime konkretne. Napis specifickej priklad, kde si myslis ze tvuj pristup by prinesl nejake vyznamne zrychleni.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam