• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSANSI C/C99 (specifikace), GNU C (gcc, glibc), Tiny C (tcc) a POSIX - ne nutně C++,g++,libstdc++ nebo Win32 API
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JANFROG: on to ale není vtip, to je to nejhorší... mě to tu někdo do mého makrojazyka právě navrhoval, ať rekurzivní rebalancovací funkci posílám delta pointerů začátku a klíče jako integer... já to nejdřív nechápal, ale po letech se mi rozsvítilo.

everything is integer (unless stream of bytes :-)
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    XCHAOS: Ted jsem se fakt zasmal...ale ti, co to pak dostanou na talir se asi smat nebudou :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Mohli bychom na youtube začít točit show "programujeme v C s Babicou"? :-) když nemáš pointer, vraž tam integer? :-)
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    ALMAD: Severan jako severan.
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    ...a kdyz nemas Torvaldse, tak tam dej Lerdorfa, vono ti taky vznikne neco v Ccku, takze je to vlastne stejny ;)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ??
    KILLUA
    KILLUA --- ---
    Pokud se bavíme o tvůrci PHP tak má hodně rozumné názory co si tak občas čtu a že nejde pro ostré slovo daleko je taky dobře, když se mu snažej radit nějaká jelita o jeho vlastním jazyku.
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    ISTEVE: Ztráta goodwill myslím pana Torvaldse nikdy moc netankovala ;)
    ISTEVE
    ISTEVE --- ---
    Uprimne, v dnesni dobe resit code style tim ze se napise email at nekdo dela neco je zbytecna picovina, ztrata casu, a ztrata goodwill. Pokud ma clovek autoritu definovat jakej code style by se mel pouzivat v projektu, tak at se to proste automatizuje pres clang-format.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    UETOYO: ...kromě možnosti
    #if 0
    #endif
    kterou doporučují v diskuzi na Slashdotu :-)
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    XCHAOS: Intrerpretuju to tak, ze pouzival jeden styl komentaru dvacet let, a uz ho dlouho sralo, ze v net/ pouzivaji jinej, a ted uz to fakt muselo ven.
    UETOYO
    UETOYO --- ---
    XCHAOS: Zrovna styl komentářů toho o jazyku tedy moc neříká.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    nj, kdo nemá jazyk s dostatečnou úrovní abstrakce, začne řešit píčoviny...
    Linus Torvalds In Sweary Rant About Punctuation In Kernel Comments - Slashdot
    https://developers.slashdot.org/...inus-torvalds-in-sweary-rant-about-punctuation-in-kernel-comments
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    Jen aby bylo jasno: nerikam ti, ze mas zacit programovat v LISPu. Rikam ti, ze tvuj nazor "LISP se nehodi na web" je ocividne nesmyslny (a dokazuju to ViaWebem). Takze by bylo asi na miste se zamyslet nad tim, procpak to tomu Grahamovi tak dobre fungovalo a jestli se z toho lze nejak poucit pri tvorbe vlastniho jazyka. A takoveho pouceni nejlepe dosahnes tim, ze se ten jazyk naucis a zjisits, jaky jeho vlastnosti byly asi uzitecne a daly by se prevzit a/nebo vylepsit.

Ale chapu ze to znamena praci a namahu s ucenim a mnohem snazsi je psat povrchni vtipky o dialektu basicu a lahvich piva. Takze klidne pokracuj 8))
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: Hele, ty mas tradici odpovedet na otazku a o par dni zacit vysvetlovat, ze to vlastne byl vtip a nemame to brat vazne. Tak se chci ujistit...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: makrojazyk není hotový :-)

faktem je, že když nad tím přemýšlím, tak mi štve jednoduché kontejnerové typy (asociativní pole, slovníky, apod.) nahrazovat složitýma deklaracema, ať už si to hodlám zjednodušit jakkoliv. ale pořád mám šanci tím šokovat, i když to třeba nebude použitelné...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: to se ptáš ty???
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    Hele, XChaosi, at se bavime trochu konkretne: muzes nam ukazat pro srovnani nejaky ekvivalentni kod v normalnim C, v tvem makrojazyce a rekneme v Pythonu? A vysvetlit, proc je ten tvuj jazyk tak super?
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: už vidím, jak to vysvětluju kolegům ve firmě - aha. Takze ty rikas, ze je tezke najit vyvojare v LISPU, takze chces vyvinout vlastni programovaci jazyk, ktery na rozdil od LISPU neumi VUBEC nikdo?

Ok, v tve alternativny realite to urcite dava smysl 8)

XCHAOS: ještě datum: April 2001, rev. April 2003 - no a? Co to meni na faktu, ze LISP jim naprosto perfektne fungoval jako nastroj pro vyvoj webu? Coz je tak v trochu v kontrastu s tvym tvrzenim, ze se na web nehodi?

kdy v podstatě celý svět matlá objektově nějaké to orientované PHPko - HAHAHAHAHAHA. No urcite 8)))
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: To je vtip nebo argument?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam