REDGUY: JavaScriipt, obávám se, je s tou efektivitou přesně na obráceném konci spektra, než Perl. Každý string tam určitá vzniká nejspíš jako další obecně rozšířitelný meta-objekt (javascript stojí na prototypingu - vznik nových objektů kopírováním z nějaké šablony), což musí nutně mít nějakou reži a ten test to ukazuje.
debata pod benchmarkem rozebírá, kde udělal autor chybu v Javové a C++ verzi (to nepřekvapí, že zrovna tohle si příslušné komunity hlídají, protože Java i C++ jsou velké trhy s dobře placenou programátorskou silou... a náznaky, že ty platformy jsou snad v něčem čemkoliv měřitelném nevhodné, jsou přímé ohrožení pro těžce pracující lid, co musí splácet svoje hypotéky a tak...). zajímavé je, že jsem tam asi nějak přehlídl zuřivou polemiku, že by snad ta javascriptová implementace byla špatně :-)
jedna z věcí, nad kterými jsem ohledně svého dalšího směřování v programování fakt přemýšlel, byla napsat pre-compiler z javascriptu do C (nebo teda případně do bytekódu). javascript totiž má masivní uživatelskou základnu bastlířů... a i když se mi třeba nelíbí, tak vyjít z něj je lepší, než se snažit nějak bastardizovat syntaxi jazyků jako Python či Ruby... (tzn. nebýt vůbec přesně stejný ale tvářit se, že jsem hrozně podobný.. to je nakonec u programovacích jazyků nejhorší zlo...)
(samozřejmě, ty nechápeš můj hlavní úmysl - tedy mít nějakou platformu, která se chová předvídatelně a u které vím, co se uvnitř ní děje, takže tobě se obecně spousta věcí špatně vysvětluje.... což sahá už k tomu, proč jsou "transparentní" Eiffelovka a příhradové železniční mosty celé té éry krásnější, než žižkovská věž či železobeton, ale ty prostě tyhle debaty a to co z nich filosoficky vyplývá nemáš rád a budeš je vždycky rozbíjet...)