REDGUY: já ale v životě udělal už řadu hloupostí a popravdě - láká mi to asi právě proto.
Doufám, že konečně teda ukončíš svůj boj s větrnými mlýny (protože pro mě jakožto pro větrný mlýn je to strašně únavné).
REDGUY: popravdě, předpokládám hlavně kontrolu silného typování během překladu, ne další ochranu uvnitř kódu (typu proti tvým přetečením, apod.). Extrémní use casy se asi na každé cílové platformě budou chovat trochu jinak (ostatně, asi ne nepodobě jako při překladu C kódu pro různé platformy)
Speciálně mi půjde o to, aby si třeba funkci, která má jako parametr int, nemohl předat string - díky dynamickému typování tahle věc v řadě případů projde, a např. i díky použití + jako operátoru pro řetězení stringů se můžeš dostat docela daleko.
Ta ochrana bude tedy o tom, že můj překladač odmítne kód vůbec vygenerovat, pokud nebudou typy kompatibilní (s tím, že k přetypování či předávání void pointerů nebude ani žádný důvod, protože jazyk bude mít pokročilou nástroji se sbírkami/kontejnery po vzoru vyšších jazyků - kdo takovou potřebu bude cítit, ať zůstane přímo v C...). Pokud bude kód "vygenerovatelný", tak ale pak dál v tom PHP či Pythonu už nebudou žádné speciální ochrany - bude to prostě ochrana na té úrovni, kterou by měl dělat programátor, kdyby myslel na všechno (s tím, že samozřejmě v řadě případů nemyslí).
Jinak pro řetězení stringů (což bude akce vždu alokující paměť) chci použít operátor (resp.asi se to ani nebude zapisovat jako operátor) zcela nový (a tím i vytvořit nekompatibilitu právě s Pythonem, u kterého se mi tahle jedna jediná konkrétní věc prostě moc nelíbí). Je pár dalších věcí kolem stringů v Pythonu, které mě nepřijdou úplně intuitivní na čtení (např. metoda .join() co má jako parametr seznam :-)), i když obdivuju jak dlouhé onelinery tam s tím často jde poslepovat... naopak "split()" tam v nějaké fomě určitě chci mít.
Obecně práce s textem (což bylo původní zaměření celého C) je věc, kterou se zabývám odjakživa a kterou chci nějak provádět bez ohledu na platformu. Tak už třeba jen iterovatelnost stringů po jednotlivých utf-8 znacích je věc, na kterou asi bude v Pythonu potřeba napsat nějaký ten iterátor .... už jen to, že udělám nástroj nativně pracující s utf-8 na všech platformách stejně pro mě bude mít význam (tím současně prozrazuju, že jako na možnou cílovou platformu asi zatím cílím na Python 2.X, spíš než na Python 3...)
Jako je mi úplně jedno, že si myslíš, že je to hloupost. Minimálně tím vznikne knihovna rutin, ze kterých zájemci budou moc libovolně opisovat (a to tak, že se právě podívají na C mezikód, kterým ji to vygeneruje). A wannabe guruové jako ty to budou moc neomezeně dle libosti kritizovat a vysmívat se tomu, proč ne..