• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEDVIDEKEnneagram aneb nástroj sebepoznání, který se s člověkem nepáře...
    KILIAN
    KILIAN --- ---
    Každý typ může ostatní něco naučit. Když jsem poprvé slyšel, že já jako 6 mám ostatní naučit odvaze, tak jsem to vůbec nechápal. A třeba melancholická 4 má ostatní naučit radosti. Takže ne my sedmičku, ale sedmička nás má naučit příjmat bolest.
    JOGINKA
    JOGINKA --- ---
    YMLADRIS: Nevím, jak jsou na tom jiná čísla, ale my sedmičky neradi ukazujeme, že trpíme. Neumíme si připustit vlastní slabost, natož, abychom ji ukázali druhým. A říct si druhému o pomoc? Nemožné...
    To všechno mě ta situace naučila. Kuriózně jsem v tom našla svou sílu. V přijetí vlastní slabosti - v otevření se bolesti - v objevení vlastního strachu.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    no jo no. A lidi kolem tebe ti nejak pomohli, nepomohli v tomto?

    Ono totiz kdyz clovek _neni_ sedmicka, tak asi "to prejde a bude lip" je to nejlepsi co se da v tezke dobe delat. Ale ma to delat i vuci sedmicce?

    asi moc akademicka otazka, no ale kdyby tady mel nekdo zkusenost...
    JOGINKA
    JOGINKA --- ---
    YMLADRIS: Taková chytrá holka a myslí si, že by mohla druhému pomoct otevřít se bolesti... přece víš, že je to každého cesta a každý si musí najít svůj přístup k tomu. V mém případě pomohly dlouhotrvající patálie kolem dcery, kdy už nepomáhalo mávnutí rukou s úsměvem: to přejde a zas bude líp (věčný optimismus už nebyl na místě) a kdy mě to opakovaně dostávalo doslova na kolena. Nešlo před tím utéct, jak mívám ve zvyku jindy - dostalo mě to, aniž bych o to bůhvíjak usilovala.
    Život si najde způsob, jak nám dopřát lekce, během kterých se máme naučit tomu, čemu bychom se jinak rádi vyhli.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    sedmicko joginko, muj partner je s nejvetsi pravdepodobnosti take sedmicka. mistama trochu chape ze jeho potize prameni z trapeni sedmicek - "neschopnost se postavit bolesti" , ale zatim nevim co by se s tim dalo delat. Pripada mi ze nema zadny mechanismy na bolest... radit mu 'prozij si to' atd. je jak vyhazovat ptacatko zokna se mi zda

    Chtela jsem se zeptat zda jsi se svym sedmickovstvim pokrocila, jak jsi na to sla, zda se ti vyplatily nejake metody nebo na to zadny metody nejsou a tak vubec. dik
    JOGINKA
    JOGINKA --- ---
    Líbí se mi diskuze o tom, jaké si nasazujeme masky a jak se tím vzdalujeme sami sobě. Včera byl na návštěvě můj bývalý muž a probírali jsme toto téma dost dlouze a zevrubně a došli jsme k tomu, že člověk k sobě často není dost poctivý, aby vůbec odhalil, že si nějakou masku nasadil a že už ji má natolik vrostlou pod kůži, že vlastně nerozezná, co je jeho přirozenost a co maska, která mu umožňuje vystupovat před druhými.
    Ráda si poslechnu, jakým způsobem se snažíte zkontaktovat sami se sebou, jak odhalujete svou pravou identitu a to, co by se dalo nazvat maskou snažíte odhalit a případně odložit, eventuelně přijmout jako rozeznané.
    JOGINKA
    JOGINKA --- ---
    NEKDO_CIZI: Skutečnost je taková, že se stůl nekýve, ale chtěla jsem být (jako správná sedmička) opět vtipná!:-))
    NEKDO_CIZI
    NEKDO_CIZI --- ---
    JOGINKA: ha - to jsem nečekala .... je fakt, že se nejedná o umělecké dílo, ale o něco co by se pod stůl jistě hodilo ..... možná by, ale stálo uvažovat spíš o opravě stolu????
    JOGINKA
    JOGINKA --- ---
    NEKDO_CIZI: Joo, kejve se mi stůl, pokud to nemá víc jak 3cm šířky, upotřebím to.:-D
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    Teda ten slovenský.
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    KILIAN: moje angličtina je chabá...a ten český test mi přijde lehce šitý horkou jehlou.
    KILIAN
    KILIAN --- ---
    YMLADRIS: O těchto stránkách vím už hodně dlouho a zdá se mi minimálně hodně zajímavé. Viz ty diagramy u typů, to jsem nikde jinde neviděl a hodně mě to zaujalo. Tak jsem si to před léty dal bookmarků.
    Na svých nebo jiných webových s stránkách bych dal český formulář a Action bych nasměroval na jejich cgi skript. Pokud tam nebudou mít trapné kontroly, tak to musí fungovat.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    KILIAN: no byl to prvni odkaz co mi google dal, nevim jak moc je to kvalitni a hlavne, zda ti to pujde propojit s jejich enginem za tim? webovym skriptum bych mela rozumet ale nic moc
    KILIAN
    KILIAN --- ---
    YMLADRIS: Možná by stálo za to ten test přeložit. Nejlépe někým, kdo umí dobře anglicky. Zkusil bych z toho udělat český formulář.
    NEKDO_CIZI
    NEKDO_CIZI --- ---
    MEDVIDEK: taková pochvala - ó díky - dělám co můžu....
    to víš léta dřiny a odříkání... ale má t svoje výhody... třeba, že jsem minule svojí kolegyni řekla, že se prostě bojím a když mě bude děsit tak si jí podám jinak .... malé vyhrožování kontrafobií zapůsobilo nad očekávání dobře..... a mám pokoj.....
    MARRONI
    MARRONI --- ---
    YMLADRIS: ten jsem si delala ja. Vysly mi 3 body u 2ky a 4ky, a 8 bodu u 5ky, jinak prevazne zaporne hodnoty

    Ty podrobnejsi charakteristiky tam pak jsou docela prilehave
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    MEDVIDEK: myslim ze asi fakt jo
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    MEDVIDEK: Jo, klidně.
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    YMLADRIS: tak já to nemám...je neslušné někoho posílat do prdele, přeci, narušuju tím harmonii vesmíru, okolí a světa...(unikání 9 konflitu, unikání vlastní síle 9)
    jenže pak se to kumuluje a pak vybuchuju a to jsou pak pecky, kdy sama na sebe hledím , jak hnusná, vzteklá a ničíčí umím být,,,

    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    DARUMA: všichni jsme tak trochu ženská:-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam