trojka je vedle ctyrky... jak ziju trojku: rekla bych ze by to mohlo byt v tom jak cokoliv relativizuju "Effectiveness is the measure of truth.", verim ze vsechno jsou jen nastroje vedouci k nejakym cilum. To maj IMO trojky, ze maji cil ('stat se dekanem') a neresi nejakou svou vnitrni cistotu, integritu nebo bohajeho takoveto hlubiny.
Oceneni a uspech... nezalezi mi na konkretne pojmenovanem postu (uz pracuju 10 let na te same pozici, nomenklaturne), ale motivace drobnym ocenovanim ("toto bylo chytre", "toto bylo originalni") tak ta mi funguje velmi dobre. Dulezitejsi je ta ctyrkova motivace (abych JA SAMA si myslela ze ten akt splnuje ma vysoka esteticka kriteria... pak jeho provedeni jde samo, uplne to ze mne pada), ale kdyz sama si myslim ze je to dobry a zaroven se mi dostane i oceneni ostatnich, tak to je velka lahoda a pohoda.. je to pro mne dulezita slehacka na dortu. Myslim ze kdyby minekdo promyslene soustavne podlezal, omota si mne kolem prstu totalne. (Ale muselo by to byt rafinovane samozrejme ;-))
Popirani emoci znam z konfrontacnich momentu. Kdyz jsem napadena (na jednani nekdo napadne mou pozici treba), tak nic necitim a bojuju ze vsech sil zpet, tvarim se naprosto nad veci. Sesypu se / rozzurim se / nebo neco az pak, az krize pomine.
Obecne to hlavni tema - lez a klam, to furt nevim. Pokud je to zamerne lhani pro osobni prospech, to asi ne. Klamani na ukor jinych lidi ne. Ale jinak mi pripada ze veskery moje nazory, postoje, hodnoty jsou PRAZDNY, mozna v buddhistickem smyslu, jako ze jsou nahodile ziskany... kdyz mi v konkretni situaci reknete zda mam byt pro nebo proti, oukej, budu schopna stejne vehementne byt pro nebo proti. Nevim co je "opravdovost" (mozna bych jako 4 mela??) nebo dokonce co je "spravny" jako to vedi jednicky