• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEDVIDEKEnneagram aneb nástroj sebepoznání, který se s člověkem nepáře...
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    Vybavuje se mi moc silná věta, kterou používám když jsem "emočne v prdeli".

    (Životě,Bože, srdce moje dosaď dle víry) .....Přijímám se "se soucítěním" vše co ze mě vychází , vše co je mou součástí. Vše bolestivé i to krásné. Přijímám to a prosím ať mám sílu to nesoudit. Jen pozoruji. A pak , když přijde správný okamžik, ať mám sílu změnit věci , které mohu změnit a přijmout věci , které změnit nemohu a prosím o sílu rozlišit jedno od druhého."....
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    BAGHICEK: ják mám vědět jestli jsi schizofrenik?:-))))

    Můj osobní názor je , že každý máme "své". Mám pocit, že medicína má své
    místo v této společnosti a mnohdy pomáhá. Já sama bych v určitou dobu byla bez léků úplně v prdeli. Dokonce i diagnozu mám.
    Jenže já sdílím názor, že nic se neděje "jen tak" a nemoc je tady často proto , abychom si uvědomili spoustu věcí.
    Enneagram není terapie, diagnostika...enneagram je cesta.

    A taky mám výrazný pocit , někdy skoro jistotu, že každý člověk co se sebou začne něco dělat a pídit se po přičinách, že tak "JAK LEZOU VEN HEZKÉ VĚCI , SOUBĚŽNĚ VYLÍZAJÍ VEN TY TEMNÉ A BOLESTIVÉ".
    BAGHICEK
    BAGHICEK --- ---
    MEDVIDEK: a ja jsem schizofrenik? ;) a co ostatni?
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    QUANTI: hm...dle textu...může být.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MEDVIDEK: a co jsem ja? :) sebezachova?
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    A propo z toho co píšete o svých dnech je docela i poznat kdo je sociální, vztahový nebo sebezáchova.
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    Lidi ty jsou NÁDHERNÉ ty Vaše dny! Já myslím, že ve většině případů REALIZOVATELNÉ!

    Díky:-).
    BAGHICEK
    BAGHICEK --- ---
    idealni den, kdyz opustim prilis dobre snesitelnou lehkost byti. Brzo rano jeste nekdy pred ctvrtou se vydam pri hvezdach pripadne za svitu celovky za ridkym horskym vzduchem. Nekdo se mnou nebo sama. Svizne tempo. Tezkej bagl plnej horolezkyho bordelu na zadech. Vychod slunce na hrebeni. Den plny driny, endorfinu, soustredeni, adrenalinu, souzneni s prirodou, dopaminu z fotografovani. Den, kdy si uvedomim, ze mi v hlave nezaznel jediny falesny ton, a kdy ze vsech falesnych tonu slozim pisen. Den, kdy me napadne prvni veta knihy, a kdy ji take zapomenu. A pak nekdy si treba podam inzerat ve zneni - touzim po tvem select, insert, update, delete.
    FREYA
    FREYA --- ---
    taky se pridam se svym idealnim dnem:)

    rano me vzbudi pekne slunicko a ja budu vedet ze me ceka uplne paradni program. pekne v klidku si dam vanu, nachystam se a padim ven za znamyma/kamaradama/spoluhracema z kapely..spolecne se naobedvame a pak resime nejake veci kt je potreba doresit:)ale je to spis takove vykladani si o tom do ceho jsme vsichni strasne zapaleni a rozebirame co se bude dit vecer a tak vselijak...
    pak jdem na prochazku po meste a je to uplne cizi mesto a cizi stat a cizi kultura a vsechno je cizi a nove..delame kraviny, jezdime na skejtu, skaceme z lavicek a fotime se, koupime si zmrzlinu a pak ji po sobe hazem a pak uz se jdem chystat na koncert
    vsecko v klidku v pohodicce predem nachystano, zvuk paradni, lidi hromada, odehrajem nejluxusnejsi set a pak jdem do backstage kalit a bavit se..nekdy k ranu to zabalime decentnim popijenim a cigaretkou na strese pozorujic vychod slunce a debatujic o vsem moznem a nemoznem:) pak uz v postylkach usinajic s usmevem na tvari a zalehnutyma usima
    TRUCE
    TRUCE --- ---
    ok, tak za petky (protoze 4ka koukam asi fakt nejsem, i kdyz kridlo tam bude hodne silne, i slavne ctyrky mam vetsinu jo rada..:)

    vzbudit se rano, kolem osme devate, chvili lenosit, sviti slunce, ale protoze jsem uz plna energie nemuzu to vydrzet. pustim hudbu, jdu uvarit kafe, zatim se vzbudi i partner a netaha me zpatky do pelechu, nybrz prijde mi pomoct se snidani (protoze kdyz uz delam to kafe a kdyz uz jsem v kuchyni..:) sukani na kuchynske lince (mam za sebou ranni hygienu, on event. taky ;)
    snidane na terase, ale klidne staci v tom nasem krasnem svetlem velkem pokoji, na zemi. vtipky, slovni hratky za tisic, duvernost. pak uklidit, vyfintit se a jit spolu mestem, v urcitem bode se rozejit protoze ja mam nejakou praci a on taky musi nekam jit. prace je analytickeho charakteru a nepostrada akci, rychlost. bavi me. ve dve si uvedomim ze mam desny hlad, zavolam partnerovi a jdem se najist. jime dlouho, nejake lehke exoticke jidlo, mluvime, on mi sdeluje sve dojmy z doby kdy byl sam, co zazil a rozvijime na tom nejake teorie
    pak jdem na kafe a davame si venku na slunicku cigaro. pak ja jdu jeste chvili pracovat, a on jde domu, kde ma taky nejakou praci. koncim tak ve 4, v pul pate, jeste je krasne, jdu si nekam dat na zahradku drink a cist si, napisu mu kde me najde, a az pak dorazi, jdem spolu potkat jeste nekoho, jednu osobu, aby zapadl do party, cestou se najime a jdeme do divadla (nejake soucasne nebo existencialni tema a`la divadlo komedie). po divadle jdem jeste na drink kde rozebirame detaily nejakeho projektu, zvrhne se to a drinku je moc, dame par baru, potkame jeste par fajn lidi se kteryma jde mluvit i o hovne zajimave (aspon lingvisticky)
    kdyz uz jsme oba uplne dead, jdem domu, jeste se dostane ke slovu nase tajna krabicka s drogama, zmenime stav, zasoustame si, bud venku nebo doma, spanek.
    rano se zazrakem budim relativne provozuschopna s predsevzetim, ze dnes uz vecer nekalim ale pracuju na svych vecech, doma a dam max tak jeden dva drinky nez pujdu o pulnoci spat.
    tak. ;)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Můj ideální den: spát do samovolného probuzení (kolem 9.), pak snídaně – nemusí být do postele, ale může, aby se člověk nemusel zdržovat oblíkáním ;). Dopoledne v posteli třeba u nějakýho pěknýho filmu, pak vstát a dát si oběd, ideálně někde na zahradě. Podmínka nutná, klidně něco rychlého uvařím, ale nic neloupat, nekrájet, nemýt a neuklízet ;). Po obědě sbalit plážovou tašku a vyrazit k moři, koupání, blbnutí. Po vykoupání svačina s knížkou nebo tak, případně nějaká výstava, výlet apod. (eventuelně nějaká tvůrčí činnost, psaní nebo kafe s kamarádkou). Dorazit domů, vykoupat se a převlíct a večer zábava s přáteli, diskuse od intelektuálních přes osobní po úplný kraviny, trošku se opít, ale ne moc, rozumně dorazit domů, dát si sexíček a zas se krásně vyspat ;)

    (zimni varianta zahrnuje vecerni prochazku po vanocnich trzich se svarakem ;))

    ...ale samozrejme je krasny kazdy den, kdy toho clovek nemusi moc delat, resp. muze delat praci, ktera ho uspokojuje, neco vymyslet, cesat ovoce na zahrade..., dobre se vyspi a prijemne si popovida nebo se pobavi s blizkymi lidmi... kdy je slunicko nebo se mu neco podari, temer na kazdem dni je neco krasneho a ja si to umim uzivat :) (akorat zas bohuzel si "umim" brat ty spatne veci moc osobne...)
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    Jak to tady čtu, byl by hezký letní enneagramový sraz někde na chatě v přírodě....:-) Což?
    SHEEN
    SHEEN --- ---
    SHEEN: "Pravda,"
    SHEEN
    SHEEN --- ---
    MEDVIDEK: Nevím jaký jsem typ, ale připojím se.

    Můj ideální den by se dal asi shrnout jediným slovem "souznění".

    Paprsky slunce mě ráno probudí. Vstávám plná síly a radosti. I pěkné milování může být. Pak výlet s dětmi a přáteli. Improvizované hry. Trocha bláznění i trocha odpočinku. Vše tak akorát. Děti spokojené stejně jako dospělí. A večer? Plný jemných citů. Význam v každém gestu, doteku, slovu. Jemně plynoucí řeka. Oravda, někdy i s úžasným vodopádem na konci. A pak jen splývání v klidném jezeře.
    SHEEN
    SHEEN --- ---
    MEDVIDEK:
    QUANTI: Díky Vím oběma.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    YMLADRIS: cili neco, co by psycholog oznacil za dost velkou cast problemu. Jak prohlasila stara pani analyticka co jsem k ni chodila "vy a ta vase totalita! vse potrebujete tak nesmirne totalni!"

    laska je ta nejsilnejsi droga. kdyz to citis je v podstate nemozny aby k tobe pronikly pocity/problemy, ktere by te mohly nejak vyrusit nebo zuzkostnit. muzes trpet ale to nic neznamena, oproti tomu pocitu jednoty.
    mdma (extazi) jsi nekdy mela? tak neco zhruba tim smerem, ale ne tak vysmazene, ale i klidne, intelektualne, hluboce
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    Laska je kdyz se zdari zaroven bezpodminecne prijeti a bezpodminecne odevzdani a odpadnou hranice mezi dvema jedinci a vznikne propojeny stav znacneho porozumeni.

    Da to zapomenout na mizerii a osamelost v tomhle svete a je to jedinej duvod proc se snazit furt v tom zivote pokracovat - ta moznost ze tento zazitek muze byt zaser znovu prozit

    Jednota s nekym aniz bys poprela sebe nebo on
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    MEDVIDEK: Jak vnímáš lásku Iml? Jako 4.
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    MONICARDIO: díky seňorito. :-)
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    YMLADRIS: Co je hluboká láska?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam