• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEDVIDEKEnneagram aneb nástroj sebepoznání, který se s člověkem nepáře...
    KAMHA
    KAMHA --- ---
    QUANTI: jj mas recht:)
    a jedna vec mi dosla pri tom enneagramu... to ze obcas neslysim nektere veci.. treba kdyz na me mluvi mati, pritel nebo kamaradka... predtim bych byla schopna odprisahnout, ze to ty lidi fakt nerekli a tudiz KECAJ!
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    KAMHA: pri dnesni emo vlne se neni co divit :))))
    KAMHA
    KAMHA --- ---
    MEDVIDEK: a z te tabulky taky plyne ze 4ky nejsou tak jedinecne pze jich je vic nez 8micek!!! hura!!! :D
    SHEEN
    SHEEN --- ---
    Jak na to koukám, tak té pětce ty možnosti devítky dávají jednak křídla 4,6 a pak i body stresu či uvolnění 7,8. Přijde mi pak právě těžký nějak rozlišit, co je teda tím středem.
    SHEEN
    SHEEN --- ---
    MEDVIDEK: Chachacha, no připadám si jako chameleon v tomhle systému. Ta pětka by mi seděla podle zaměstnání, podle toho, co jsem dělala spoustu let než jsem vůbec o nějaký psychologii a podobným podivnostech cokoliv věděla.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MEDVIDEK: ja 4, 5, trochu 6... porad k nim mam podle tech tabulek blizko :) "nechtit nic" je takove desive... ale na druhou stranu vicemene hrozne prirozene...
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    SHEEN: jo tak, přece ještě nemusíš vyvozovat závěry. Pokud se něčím cítíš být. Jen si to sleduj...vnímej co ti , břinká do uší či mozku.

    Projevy a určitými mechanismy si jsou 9 a 5 velmi podobné (nejvíc podobné).
    K "podobnostem" se sem taky časem dostanem.

    Já jsem si dlouho o sobě myslela, že jsem 5, pak jsem se vnímala 6 kově. Pak 3 kově ---9 mě odpuzovala! To přeci já nežiju! Haha...krystalicky.

    Motivy jsou však rozdílné. A po těch my jdem. Po jádru
    SHEEN
    SHEEN --- ---
    MEDVIDEK: Ne, tak jsem to nemyslela. Ta vypsaná "chci" by měla být ta, která jsou u daného typu ta nejvýznamnější, tedy dominantní. Jen jsem přemýšlela, zda by se ke mně hodila, pokud bych uvažovala nad sebou jako typem 9. Jistě by se na některá dalo říci, že se objevují, ale nějak nevím. Hodně tíhnu k těm 5tkovým. Mám v tom totální zmatek v těch typech asi.
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    SHEEN: Když tím vnitřním monologem projdeš, zjistíš , že to jejich chtění je vlastně zpátečnické...a že vlastně nechtějí---nicméně podvědomí nezná výraz "NE".

    Máš pocit, že 9 dominují? Já tedy vůbec.
    SHEEN
    SHEEN --- ---
    MEDVIDEK: Hmm, nevím, nevím. Jsem o té devítce přemýšlela, ale zrovna tahle "chci" mi až tak zcela nesedí, nezdají se mi tolik dominovat.
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    Když jsem včera psala 9 nebylo mi z toho zrovna nejlíp. Možná proto, že mám zase své klasické 9-kovské dny..
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---

    Enneagramový typ CO TYP CHCE! ?
    1 "Chci mít pravdu. Chci konat správně. Chci mít čisté svědomí. Chci konat dle pravdy. Chci být objektivní. Chci rozeznat dobro a zlo. Chci být etický. Chci si zasloužit. Chci být přiměřený. Chci vydržet. Chci snášet. Chci mít disciplínu. Chci pevné zásady.“
    2 "Chci odměnu. Chci vděk. Chci vzájemnost. Chci pomáhat. Chci krmit. Chci ocenění. Chci být důvodem lásky. Chci blízkost. Chci intimnost. Chci srdečnost. Chci teplo. Chci druhého člověka. Chci milovat. Chci teplo."
    3 "Chci nosit masku. Chci být atraktivní. Chci se prodat. Chci být přesvědčivý. Chci fascinovat. Chci být nejlepší. Chci mít vliv na lidi. Chci být aktivní. Chci být pozitivně nastaven. Chci sebou něco prezentovat.“
    4 "Chci být originální. Chci být vyjímečný. Chci být sám sebou. Chci být charakteristický. Chci být subtilní. Chci být zajímavý. Chci mít vděk. Chci mít bohatý vnitřní život. Chci provokovat. Chci být negativně nastaven. Chci tesknit. Chci cítit nedostatek. Chci být odvržen. Chci cítit problémy. Chci se cítit nenaplněn."
    5 "Chci mít jasno. Chci proniknout k jádru. Chci znát výsledky. Chci znát příčinu. Chci znát spojitost mezi fakty. Chci vědět, o co jde. Chci vědět jaká je perspektiva - letu ptáka. Chci se připravit. Chci to prodiskutovat. Chci to prověřit. Chci ukázat mezery. Chci to vymyslet. Chci překonat.
    6 "Chci být otevřený. Chci být opatrný. Chci potvrdit informace. Chci zvážit všechny varianty. Chci klást otázky. Chci myslet realisticky. Chci se ujistit. Chci být zaangažován. Chci reagovat. Chci mít jasnou hlavu. Chci pochybovat. Chci znát hranice."
    7 "Chci dostávat. Chci zachytit. Chci jít dále. Chci hned. Chci různorodost. Chci zkušenosti. Chci experimentovat. Chci změnu. Chci zábavu. Chci být bez zábran. Chci pádit rychle dopředu. Chci utéct od problémů. Chci uniknout od odpovědnosti. Chci mít volné ruce. Chci poznávat."
    8 "Chci kontrolu. Chci rozhodovat. Chci bojovat. Chci být silný. Chci konfrontaci. Chci, aby se něco dělo. Chci provokovat. Chci se měřit. Chci pomstu. Chci determinaci. Chci intenzitu. Chci překračovat hranice. „
    9 "Chci klást odpor. Chci zůstat tam, kde jsem. Chci věci bagatelizovat. Chci jít s proudem. Chci se oddělit. Chci to vzdát. Chci jít spát. Chci zapomenout. Chci věci beze změn. Chci ne"věděni". Chci být bez emocí. Chci být v harmonii. Chci nesoutěživé prostředí."
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---

    Typ Procento žen a mužů v populaci
    1 Female 15%, Male 13%
    2 Female 20%, Male 4%
    3 Female 5%, Male 6%
    4 Female 12%, Male 6%
    5 Female4 %, Male 15%
    6 Female 16%, Male 13%
    7 Female 8%, Male 8%
    8 Female 7%, Male 17%
    9 Female 14%, Male 19%
    Z téhle tabulky plyne...že nejvíc žen je v typu 2- to jsou ty naše "maminky". A nejvíc mužu je 9.
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    KAMHA: každej je nějakej :-))))
    Není důležitý co si o mě myslí ostatní, ale jak jsem já sám se sebou spokojen ;-))))

    V každém typu osobnosti můžeš něco nelézt, co tě osloví, nebo tě poučí a tak se nalézám v mnoha typech a nahlížím do různých dalších typů, které mohu tímto lépe pochopit. Až půjde moje osmička, tak to bude taky bžunda ;-)

    jinak na tvou KAMHA otázku bylo odpovězeno již dříve, před 6-ti příspěvky, MEDVIDEKem ;-)
    KILIAN
    KILIAN --- ---
    K těm totemům bych dodal toto:
    Spíš než důležitá skupina lidí bych viděl skupinu lidí stejně smýšlejících například různe spolky například sběratelé známek nebo jiných "totemů". Ta důležitost není až tak podstatná. Tituly a diplomy jsou hlavně jako uznání a potvrzení jejich znalostí. Ne proto aby ho měli.
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    MONICARDIO: mám pusu na zámek. Na nyxu je to v bezpečí:-)))
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    Tak jsem udělala nějaké malé úpravy v tabulce.
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    KAMHA: good idea
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    KAMHA: ;)
    KAMHA
    KAMHA --- ---
    QUANTI: no ale..... ted jsem koukala na nastenku na tu tabulku 4ky..... tohle mi otevrelo oci:D jsem lehce zavistiva osmicka se sklony k jedinecnosti:D

    doprdele s testama:D :D :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam