• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEDVIDEKEnneagram aneb nástroj sebepoznání, který se s člověkem nepáře...
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    V pořádku. O tom je diskuze, i toto téma sem patří. Jen , abychom příliš nerozmělňovali podstatu diskuze.



    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ALBERTO: myslela jsem ze Freud je uz v hodne vecech prekonany...
    BAGHICEK: hm, ja mela teda s otcem vztah strasnej :) a jsem teda hetero, ale byly doby, kdy jsem si myslela, ze jsem bi, jenom jsem to nemela jak vyzkouset ;)
    BAGHICEK
    BAGHICEK --- ---
    MEDVIDEK: my jsme si s tim, mila damo, nezacly :D
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    Možná by tohle téma , spíš sedlo jinde , co holky?:-) Podržme zde enneagram.
    BAGHICEK
    BAGHICEK --- ---
    MONICARDIO: no tak diky ;) uz se tesim, jak tohle budu matince vysvetlovat ;)
    (sssss.. potrebuju endorfiny.. nutne)
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    MONICARDIO: já si myslím, že je příklad od příkladu, člověk od člověka, rodina od rodiny...
    Mám pocit, že dospělý člověk se může pokusit podívat se přímo na sebe, na rodinu a učit se přijímat věci tak jak jsou, potažmo se pokusit jít ke svým kořenům a hledat tam odpovědi.
    BAGHICEK
    BAGHICEK --- ---
    BAGHICEK: jo a matka me taky vecne terorizuje ;) tim, ze po me chce nazor na kde co.. a pak mi predvadi, jak to udelala a dokonale pohnojila podle mych predstav, ktere jsem ji poskytla :D
    BAGHICEK
    BAGHICEK --- ---
    MONICARDIO: z toho, co popisujes mame hodne podobnou konstalaci - neztotozneni se s matkou, hrejivy vztah s otcem, ktery byl dlouho pryc. Ale ono to je snad i beznejsi, ze dcera ma vzah s otcem a syn s matkou.. takze to by tu musela byt tepla vetsina spolecnosti :D

    (a za hodinu at jsem zase v posilovne)
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    ALBERTO: zdroje které jsem procházela já , se většinou opírají o mužskou homosexualitu, jak píšeš.

    Ženská je více údajně pohyblivá směrem k heterosexualitě a vratná.
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    BAGHICEK:Bert Hellinger se zabývá konstelacemi a homosexualitu neopomíjí. Není prioritou jeho práce , nicméně se o ní zmiňuje, protože se s ní praxi setkává při rodinných konstelacích často.


    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    ALBERTO: díky zajímavé
    BAGHICEK
    BAGHICEK --- ---
    BAGHICEK: uz tam chybi jen vztahy ve veznicich apod.
    BAGHICEK
    BAGHICEK --- ---
    MEDVIDEK: Ta studie pripomina vypravenky ci dohady babky z pouti. To si zas nekdo na homosexualech namastil kapsu :D
    ALBERTO
    ALBERTO --- ---
    Genetické výzkumy hovoří zase o tom, že se "geny pro homosexualitu" dědí po mateřské linii a největší pravděpodobnost, že narozený člověk bude homosexuál, je pokud je nejmladším synem, má mnoho sester a staršího bratra nebo bratry - a strýček, matky bratr, nebo někdo jiný z matčiny linie, byl také homosexuál. To příliš neobjasňuje, je to jen statistické konstatování z velké množiny případů. (Zase se to týká mužů, výzkumy o ženské homosexualitě bohužel chybí, jen asi 20% výzkumů homosexuality se soustředí na ženy).
    ALBERTO
    ALBERTO --- ---
    Freud bohužel příliš neřešil ženskou homosexualitu. Někde ale píše, že zženštilost muže nemusí vůbec znamenat homosexualitu, zatímco naopak pokud má žena mužské rysy /chloupky a jiné známky testosteronu/, je její lesbické nebo bisexuální zaměření pravděpodobné. Tedy: u muže se homosexualita nepromítá do fyzického vzhledu, u ženy prý trochu ano.
    ALBERTO
    ALBERTO --- ---
    O jedné z možných příčin mužské homosexuality píšu na svém blogu v článku o Leonardovi da Vinci (http://ografologii.blogspot.com/2007/10/ukzky-psma-slavnch-osobnost.html)

    "Freud říká, že nechce brát vítr z plachet zastáncům názoru, že homosexualita že geneticky vrozená, neboť je mu to z humánních důvodů sympatické, aby se necítili diskriminováni. Ale dodává, že podle jeho zkušenosti s mnoha pacienty vyplývá, že jejich rodinná anamnéza byla stejná jako u Leonarda: chybějící, slabý nebo úzkost vzbuzující otec a z toho vyplývající identifikace s matkou a narcistní přesunutí libida na své vlastní já, které pak člověk "miluje" v jiném muži. Proč v jiném muži a ne ženě? Freud dodává, že tento typ homosexuála vychází s ženami samozřejmě velmi dobře a sdílí s nimi mnoho sympatií, neboť identifikací s matkou sdílí tak trochu jejich identitu. Ovšem nepřitahují ho sexuálně. Kastrační úzkost mu zabraňuje směřovat své libido na osobu, která nemá penis. Směřuje-li libido na osobu s penisem, může znovuzakoušet onu dětskou jistotu a bezpečí, kdy se cítilil milován svou matkou a kdy se domníval, že matka má penis jako on. Stavem lásky k osobě s penisem se znovu vrací do tohoto "rajského" stavu, kdy se ještě domníval, že penis mají "všichni a věčně". Šok z odhalení, že tomu tak není, se jakoby úzkostně vepsal do jeho podvědomí, takže zafixoval libido ve falické fázi psychosexuálního vývoje.

    Podle Freuda je to samozřejmě jen jedna z příčin, které souvisejí se vznikem homosexuality, a to navíc určitého typu, nicméně ve své mnohaleté praxi s neurotiky si této opakované souvislosti nemohl nevšimnout. Může-li být homosexualita (v některých případech!) podmíněna takovým způsobem, který jsem popsal výše, pak je samozřejmě možné, že při odstranění příčin úzkosti, se najednou začne člověk chovat heterosexuálně. To odpovídá i zkušenosti psychoanalytičky Karen Horneyové."
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    ta "konstelační":-)
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    KILIAN: :-) tyhle informace jsem hledala pro sebe a svou "homosexualitu".

    Ráda uvítám i pohledy jiných či jiné zdroje a teorie. Ta konstelaní mi dává velký smysl.
    Pravděpodobně i díky tomu, že jsem sama několika kontelacemi prošla a vidím v nich jako v prostředku jak na sobě zapracovat velký potenciál.

    7 kineziologických odblokování vydá někdy za jednu konstelaci. (toto není reklama na kostelace:-D
    KILIAN
    KILIAN --- ---
    MEDVIDEK: Rád se nechám poučit...
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ALBERTO: mam vztah s kridlem ;) chapem se a podporujem se ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam