• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEDVIDEKEnneagram aneb nástroj sebepoznání, který se s člověkem nepáře...
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    YMLADRIS: to by bylo velké zjedndušení , díky...
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    Medvidku, umela bych ti ten test predelat do formulare, kde kdyz by lidi klikali, davalo by ti to vysledky v excelovem souboru. Umi to Google Documents. Chces to?
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---


    tak ještě něco k 5tkám.
    Ať to máme vše jak má být.
    KILIAN
    KILIAN --- ---
    MEDVIDEK: Ano. Šestka si tím "mapuje" nebezpečí, osmička s nimi bojuje.
    BAGHICEK
    BAGHICEK --- ---
    :) dnes to tu je jak po padu babylonsky veze

    KILIAN: to o tech sestkach protireci jednomu z Tvych drivejsich prispevku, ze sestka prisla o rozum :-))
    treba dnes mi prijde prijemny byt ve vztahu devitka, relaxovat a nechat nekoho se starat.. ale stejne to nedokazu vydrzet dlouho.. :) s tou energii jsem to myslela asi tak, ze zivot je vicemene (spis vice) o ritualech a kdyz si nejaky jako devitka vyberu, co by mi tak vyhovovali, tak jednicka uz je jen vybrusuje k dokonalosti, devitka do toho zas tu a tam doda tu spravnou davku lenosti.. ale stale v tom nevidim tu dochazejici energii ( tu pocituju tak akorat pri nakupu v hypernove apod. )
    U petky by mi prislo problematictejsi nez nedostatek energie, kdyz necemu "nesmyslnymu/nedosazitelnymu" venuje zivot a pak ji to brani dosahovat jinych vsednich cilu.
    Nevim, dnes mam zrejme mentalni menses :-)
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    KILIAN: myslel jsi asi 8-mičku ...
    KILIAN
    KILIAN --- ---
    BAGHICEK: To 6 si hraje také s dosahováním vlastních hranic. Zvlášť pokud je to "na hraně". 8 hranice moc nemá ráda a tak se ty hranice snaží překonat a zlomit.
    BAGHICEK
    BAGHICEK --- ---
    KILIAN: Nejsem si jista tim nedostatkem energie, ale za to muze asi to silny kridlo v jednicce (a experimentovani v osmicce s dosahovanim vlastnich hranic). Jinak se mi libilo peefko jednoho kamarada - at je veselo a stastno a vy mi taky muzete... :)
    SHEEN
    SHEEN --- ---
    KILIAN: Vypadá to docela zmateně. On asi každý člověk má nějaký systém klasifikace lidí, jenže pro každého bude důležitějším hlediskem něco jiného a tak ty skupiny budou vypadat jinak.
    KILIAN
    KILIAN --- ---
    SHEEN: To je to to nejtěžší, ale také nejdůležitější. Chce to čas. Hodně pomáhá intuice. Spousta typů dělá stejné věci, ale každý z jiného vnitřního motivu. Proto jsem skeptik, stran testů, protože naprosta většina se ptá na ty povrchní věci, jako třeba "děláte to a to?".
    SHEEN
    SHEEN --- ---
    KILIAN: Ta scénka byla super. Občas to obdobně použiju, jednou jsem zapsala studentce zkoušku s tím, že už prostě nemám sílu vidět zrovna tuhle dívčinu znova. Ta mě teda dostala.
    SHEEN
    SHEEN --- ---
    MEDVIDEK:
    KILIAN: Mně dělá problém zjistit ty vnitřní motivace. Jak poznat, že u jednoho dochází a u druhého schází, když o tom mluví oba stejně. A nejen u tohhle příkladu, v podstatě u všech těch charakteristik. Zdá se mi to těžko rozklíčovatelné.
    KILIAN
    KILIAN --- ---
    BAGHICEK: SHEEN:
    Tak tak. Devítkám energie dochází. Pětky jí šetří. (Obojí mají pocit, že ji mají málo.)
    Ta struktura 5, kterou jsem tu popsal, hodně vystupuje v postavě Dr. House z televize. Taký má pocit, že ho svět unavuje a vysává, proto je tak tvrdý a cynický (vzdor) k ostatním. Dostala mě scénka, když dával nejaké dolary pacientům v čekárně každému, kdo vypadne, aby měl klid. :)
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    SHEEN: koukni se za to nebo pod to jak chceš. Vnitřní motivy, jsou vně projevovány mnohdy jinak než bychom čekali.
    Tzn. myslím, že enneagram je dobré zkusit si minimálně jednou naživo někde s někým kdo tím prošel nebo ho učí.
    V psané formě je to takové neuplné. Omezené.
    BAGHICEK
    BAGHICEK --- ---
    SHEEN: aha, me taky prislo, ze si musim az moc moc predstavovat aby mi Kilianovo vysvetleni davalo trochu smysl, ale chlacholila jsem se, ze jsem ta devitka, co nerada ta psychologicka zpytovani :))
    Dalsi moznosti ktery by se mohly brat v uvahu jsou, co chces za den zvladnout a jakou k tomu mas fyziologii. Dnesni holky jsou obcas dost hubeny a pak jim jasne ta energie nekde musi chybet. No a clovek se sedavym zamestnanim svy energeticky bilanci taky nepridava :-) .. by se dalo pokracovat ..
    SHEEN
    SHEEN --- ---
    KILIAN: Aha, mně to přišlo ne jako, že by tu energii šetřili, ale že jim prostě dochází. Že toho za den tolik nezvládnou a jsou dříve unavené.
    KILIAN
    KILIAN --- ---
    SHEEN: Pětky se uzavřely do sebe pře světem, který je podle nich "dotěrný a vysává je". Proto jsou pětky velmi úsporné.
    Kořen toho pocitu, vznikl v dětství (kde jinde, že), když dítě chtělo třeba lásku, ale nedostalo ji. Tak se s tím vyrovnalo takovým tím vzdorem: "Nedali jste, tak si naserte, já vás nepotřebuji a také nic po mě nechtějte". Toto je pro pětky typické. A tak si hlídají své soukromí a májí pocit, že ho musí hodně bránit a stojí je to energii a tak jí šetří.
    SHEEN
    SHEEN --- ---
    Má dotaz k pětkám ještě. Pročítala jsem si materiály, co mi půjčil kamarád, z nějakého kurzu o enneagramu. A jsou tam i ty příklady u každého typu. Je tam pětka, která mimo jiné říká, že má dojem jakoby měla méně energie než druzí. Autor knihy, ze které ej to asi kopírované, to potvrzuje s tím, že pětkám se zdá, že mají asi o 30% méně energie než druzí.

    Zaujalo mne to. Je to skutečně možné? Z čeho to u pětky vychází?
    BAGHICEK
    BAGHICEK --- ---
    MEDVIDEK: me se dnes loupe ksichtik :)
    BAGHICEK
    BAGHICEK --- ---
    MONICARDIO: to je :) poznala jsem tam lidi dobre i podle.. mam rada balkanskou bezprostrednost a temperament, to jak umi zit (jak si to predstavim, musim se usmivat.. a tak oni si me zas definuji jako zvlastni usmevavy grmansky typ :D ) a libi se mi vztahy - pevne, hluboke a hrejive

    tak zpatky k annea decka ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam