• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEDVIDEKEnneagram aneb nástroj sebepoznání, který se s člověkem nepáře...
    CAMAEL
    CAMAEL --- ---
    KIM13: Přiznám se, že jinou sedmičku neznám, než sebe.... ale možná že si upamatuju na takové chování, se kterým jsem se setkala a přidalo mi to extrémně šílené.... jen se jich člověk jen nepatrně dotkl, tak byl oheň na střeše... no takový extrém jsem nikdy snad nebyla, ačkoli, on sám sebe člověk zvenku nevidí...

    KIM13: myslela jsem opravdu zřejmé lži, kličkování, nečestnost....
    KIM13
    KIM13 --- ---
    CAMAEL: pokud cítím, že se ke mně někdo nechová čestně,

    Já právě občas mívám problém se sedmičkami v tom, že oni mají pocit, že se k nim někdo nechová čestně a on má ten druhý jen pouze jiný názor na věc, který by se dal docela normálně vysvětlit, kdyby právě ta sedmička přestala v tu chvíli hysterčit a následně utíkat.

    KIM13
    KIM13 --- ---
    CAMAEL: Tohle, co píšeš, je zajímavé. Ale musím říci, že se mi většinou sedmičky (nemyslím konkrétně teď Tebe) většinou jeví jako takové, že jsou okamžitě nesmírně dotčeny, že člověk nesdílí jejich neskonalé nadšení a většinou nevidím, že bych jim dokázala vysvětlit, aniž by okamžitě nezdrhly s pocitem smrteného ukřivdění, že jejich pohled má určitá úskalí.
    Já se umím také nadchnout a strhnout pak spousty lidí kolem, ale už mám promyšleno několik kroků dopředu. Beru v potaz jaké okolnosti mohou můj plán zhatit a jsme ochotna a schopna přijmout návrhy ostatních, pokud je vyhodnotím jako lepší. Tohle sedmičky neumí. Při diskusi se chovají, jako kdyby jim člověk rdousil jejich dítě.
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    CAMAEL: souhlasím...to si uvědomuju i já u sebe. Že jsou věci které , se samy "nevyřeší"... Typická hláška ono se to nějak samo.
    CAMAEL
    CAMAEL --- ---
    KILIAN: Tohle je hluboká pravda.... mnoho let jsem se učila neutíkat a to především sama do sebe..... Před nepříjemnostmi, před řešením.... Přistoupit k životu s valstní odpovědností za vše, co se v něm děje, to je asi otázkou pro všechny lidi všobecně, ale pro mě to byl hlavně krok k tomu, že tíživou situaci si jednoduše nakonec musím vyřešit sama za sebe.
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    SVA: myslím, že enneagram uchopuješ za správný konec:-).
    Co má ukázat?
    Z mého hlediska může ukazat hodně věcí. Učí vnímání. Ukazuje přímo na kořeny našich mechanismů. Ukazuje jak snimi pracovat.Přímo pojmenovává tyto "neřesti".
    apod.

    Jo ať emoční vzorec a nebo zatěžované centrum /srdce, břicho , hlava/ a co s tím:-)

    SVA
    SVA --- ---
    kazdopadne dost zajimave a pro mne neco nove ty enneagramy, mnela jsem jet na seminar (ale dala jsem prednost dulezitejsim vecem..), druhou cast v dubnu snad nepropasnu:)
    SVA
    SVA --- ---
    MEDVIDEK: nic.rezignuji na danou cinnost i na veskere povinosti, ktere pro mne prestanou existovat. ono se ani uz nic jineho delat neda.
    cele je to o mem pristupu k zivotu: chci toho stihnout co nejvic abych byla "pak" v klidu, proste muzu delat i neco nenarocneho, ale vedomi, ze to musim udelat mne ubiji

    cetla jsem tu diplomku, ten typ 8 a 7 a rekla bych ze mam neco s kazdeho, ten test se moc brat vazne asi neda, clovek ma s kazdeho neco a je to asi dost promenlive. co nam ma ukazat enneagram?ze neni dobre ulpivat na jednom emocnim vzorci, ale spis se snazit to vyvazit?
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    SVA: a když se dostaví ta vyčerpanost co pak děláš?
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    KILIAN: ten zmiňuju v první tabulce a povídání o 7dmičkách. ad prchání...
    KILIAN: jo to je ono! Důvěra...to je to správné slovo.
    KILIAN
    KILIAN --- ---
    MEDVIDEK:
    K tomuto schématu: Chybí mi tam úplně základní charakteristická strategie 7, terou je ÚTĚK. Jsou to mistři útěků, protože prakticky všechno je útěk.
    KILIAN
    KILIAN --- ---
    CAMAEL:
    Po zkušenosti partnerství se 7, souhlasím s tím, že přes povinnost to nikam nevede. Skutečně si na to 7 musí přijít sama a pokud cítí mou důvěru, tak to zvládne. Když mě cítila nablízku a že jsem s ní a né proti ní, tak se odvážila prožít i bolest.
    KILIAN
    KILIAN --- ---
    MEDVIDEK:
    7 - 6: Si rozumí a chápou se, protože jsou si křídlem. Konflikty vznikají z rozdílnosti pohledu na "pravidla".
    7 - 8: Si rozumí a chápou se, protože jsou si křídlem. Konflikty vznikají z rozdílnosti pohledu na "kontrolu".
    SVA
    SVA --- ---
    SVA: no neliby, jenze to nedokazu rozeznat, vyslyset, pochopim, ze jsem sice jednala odpovedne k povinnostem ale nezodpovedne k sobe az kdyz jsem v tom extremu, stalo se mi to uz podruhe ted, a myslela jsem, ze to tentokrat mam pod kontrolou, ze se pad na drzku vyhnu

    proste jsem se do te cinnosti moc zapalila, coz je fajn kdyz mne bavi to co delam, jenze pak najednou uplna vycerpanost, ach jo
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    Někde jsem četla, ten kdo skutečně a hluboce miluje 7 (a chce ve vztahu dlouhodobě pracovat a pokračovat) se bohužel společné s ní musí vydat napříč potlačovanými bolestmi. (tzn. neustále ji lehce adorovat a chválit) ...a to je i pro ty nejzamilovanější nesmírně těžké , toto nést A nějakou dobu pít z tohoto neradostného poháru.
    Odměnou je hlubší spojení 7čky samy se sebou. Připuštění si , že to co se v ní odehrává jsou často útěky-zlost-všeobjímající nenávist-útěky atp. Nicméně ona ten klid jednou najde...:-)

    A ještě jedna věc. Pokud chci změnit partnera je to zbytečná námaha. Změna plyne z nás. Jenže to tady vyprávět nemusím...


    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    SVA: no pokud se ti v tom líbí:-)
    SVA
    SVA --- ---
    no zrovna dneska jsem si rikala proc beham s extremu do extremu, proc nemuzu delat veci v klidu, takze po naprostem vysinutem pracovnim tempu se nedokazu pohnout, naprosta rezignace, neco je spatne
    co se tyce kritiky, tak te si vazim, pokud ji slysim s ust pritele(ne partnera)

    co mam rada jsou me sny, idee, neskutecne se stava skutecnym, to mu ja verim, nic mene staci, ze tomu verim ja sama, nepotrebuje svoleni druhych vetsinou...
    JOGINKA
    JOGINKA --- ---
    MEDVIDEK: Věděla jsem, že Tě to potěší...:-))))
    CAMAEL
    CAMAEL --- ---
    SHEEN: Víš, Sovičko, já vnímám, že jsi toho plná až úplně pod pokličku.... on je asi základní problém v tom, že ty jsi jeho oáza klidu a on je tím, kdo tě vytáčí.
    Osobně si myslím, ikdyž má na to JOGINKA jiný názro, že je to tím, že jste ve velmi blízkém soužití na tom jednom provázku stresu a podpory.

    Přála bych si ti umět poradit, jak na sedmičky. Všimla jsem si, že ani DRAGEL není pro, ale skutečně nandat sedmičce míru osobní ZODPOVĚDNOSTI a za žádnou cenu nepovolit.... ale pozor, nenavlékat to jako povinnost, ale formulovat to jako důvěru a víru v jeho osobní sílu.
    Jestli někde záleží na tom, abyste něco velmi opatrně formulovali, tak je to u sedmičky.

    Víš, když mi hned někdo začne povídat, jak jsem děsná a nemožná.... tak mám taky tendence se od toho nepříjemného oddělit. Nejlépe opravdu fyzicky... odejít. Ale když mi někdo řekne, že by bylo zajímavé, jestli by MĚ nenapadlo něco v tomto a tomto směru.... pak napnu všechny síly, abych nezklama a svojí originalitou něco vykoumala...
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    CAMAEL: no vida autentický náhled.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam