• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEDVIDEKEnneagram aneb nástroj sebepoznání, který se s člověkem nepáře...
    ALBERTO
    ALBERTO --- ---
    Zajimam se o astrologii, ale podobnosti mezi 12ti astro domy a enneagramem nevidím. 12 astro domů jsou v podstatě analogií ke 12ti znamením zvířetníku. I. dům odpovídá beranu, II. býku, III. blížencům atd. Tyto analogie však platí jen víceméně. I. a X. dům mají nejvýznačnější postavení. Domy se dále dělí na rohové, následné a padající, což jsou analogie základních, pevných a proměnlivných znameních. Stejně tak se počítá s tím, že každý dům spadá k nějakému živlu. Napíšu jen nejstručnější heslo ke každému domu, schválně, jestli tam někdo najde podobnost s enneagramem.

    I. tělo, identita, projev; je zde celý život v malém (beran)
    II. hodnoty, zdroje, finance (býk-venuše)
    III. komunikace, krátké ces-ty, sourozenci (blíženci-merkur)
    IV. rodina (rak)
    V. sex, láska, děti (lev)
    VI. práce, služba (panna)
    VII. partnerství, manželství, Ty (váhy)
    VIII. intimita, krize, smrt, okultno (štír)
    IX. dálky, cizina, poznání, kultura (střelec-jupiter)
    X. kariéra, dopad na prkna světa (kozoroh)
    XI. přátelé, spolky (vovnář-uran)
    XII. samota, transcendence (ryby-neptun)

    Hrot I. domu nazýváme Ascendent, hrot X. domu MC neboli Medium Coeli. Dohromady tvoří tzv. osy horoskopu. Planety v konjunkci na tyto osy nabývají silného významu pro život zrozence. Např. Mozart měl Urana na Descendentu (VII.dům) a odtud způsoboval jeho chaoticky-anarchistické, nepředvídatelné chování k druhým lidem.
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    NEKDO_CIZI: no já řeším sebe, proto se ptám, jak je možné, že člověka se stejným přístupem k věci jednou považují za lhostejného a jindy za přespříliš angažovaného...? :-)
    NEKDO_CIZI
    NEKDO_CIZI --- ---
    CHIMERA: těžko říct proč si lidé o někom něco myslí - obvykle někdo není v hlavách lidí a neví proč si někdo jiný něco myslí............. aneb heslo dne - řeš sebe ne ostatní ....
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    HABANA: proč si to o tobě lidé myslí? já jsem šestka, ale nikdy si něco podobného (lhostejná a banální) o mně nikdo nemyslel :-)
    HABANA
    HABANA --- ---
    Nemyslím si, že "požitkář" je takový.
    Já, páč jsem 6ka, se považuji za tento typ i v Eneagramu ,což mne....si myslím, celkem vystihuje. Je však mnoho možností projevu...buď inklinuji k 3ce....být hyperaktivní pod tlakem, nebo jako Devítka absolutní lenoch a pohodář .)

    Každopádně moje zkušenost je taková, že si o mne lidi myslí přesně to, co píšeš: lhostejná a banální. Což je paradoxní, páč tyto vlastnosti právě mě nejvíce iritovaly na Trojkách! ...není to vtipné?
    BLACKDRAGON
    BLACKDRAGON --- ---
    NEKDO_CIZI: podla mna dospejeme vtedy ked chceme aby sa vratila... ked si nepotrebujeme navravat dospelost, ale tu lahkovaznu mladost :} ale ako pozorovatel som najviac opovrhoval pozitkarmi, ze nemaju hlbsi zmysel ale nebolo to docela pravda, len vela veci neberu vazne, u nich ma len uzky okruh veci hodnotu a preto niekedy vyzeraju surovo lahostajni, k banalitam
    NEKDO_CIZI
    NEKDO_CIZI --- ---
    BLACKDRAGON: tento posun lze vysvětlit tím, že "základní" typ je nejsilnější kolem 20 let věku. což Ti nejspíš ještě nebylo... :-), ale i pak lze zaznamenávt pohyb po šipkách nebo tzv do křídel (sousedící čísla) - záleží na životním období apod.
    BTW - taky bych chtěla říct, že jsem měla v 17 po pubertě - je mi daleko víc a furt mám pocit, že ještě docela nepřešla ......
    BLACKDRAGON
    BLACKDRAGON --- ---
    MEDVIDEK: no neviem, ked som ten test robil ako 12 rocny vysiel mi pozorovatel, aj ako 14 rocnemu mi vysiel pozorovatel... a od tej poriadnej puberty 17 vyssie som stale pozitkar :)
    z toho odvodzujem, ze aj ked to nie je pisane v knihach, ze sa clovek moze pohnut po ciare z jedneho typu na iny, hlavne ak sa mu udeju v zivote velke zmeny

    A tiez som si vsimol, ze kazdy typ ked ma nejake dva typy na linkach, tak sa blizi k tomu typu, ktory ho irituje, a ten ktri sa mi paci opusta, teda to co sa nam paci je minulost, paci sa nam to lebo to pozname, ale i tak to opustili sme uz, a blizime sa k niecom cim vlastne pohrdame, ale podvedome nas to pritahuje
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    BLACKDRAGON: ještě upřesním , že pro typ 7 je bod 5 bodem integrace, útěchy a pohody
    typ 1 pak bodem stresu, dezintegrace
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    BLACKDRAGON: tomu se říká pohyb po šipce
    Enneagramový typ máš použe jeden. Nicměně během různých situací, období (dle pohody či stresu člověk "lítá" po šipkách...
    BLACKDRAGON
    BLACKDRAGON --- ---
    ahoj vyslo mi toto:
    Typ Body
    1. 4
    2. 3
    3. 6
    4. 8
    5. 5
    6. 5
    7. 9
    8. 6
    9. 2


    takze som 7 - pozitkar, to mi vyslo aj podla knihy :) ale kedysi davno, este na zaciatku puberty som bol 5 - pozorovatel
    aj Vam sa uz podarilo posunut od jedneho typu k druhemu?
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    HABANA: přemýšlela jsem nad tím a napadlo mě hledat na webu zda sou nějaké souvisloti. Nenašla jsem. Enneagram je hojně spojován s typologii MBTI.
    KILIAN
    KILIAN --- ---
    HABANA: Astrologické domy neznám. O zbytku si myslím: podobnost čistě náhodná. Enneagram vůbec nepracuje s datem narození. Určitě nejsi první na světě, koho to napadlo, ale zatím nevím o nikom, kdo by nějakou závoslost prokázal.
    HABANA
    HABANA --- ---
    Přemýšleli jste někdy nad nepřehlédnutelnou podobností numerologie a Eneagramu? A astrologických domů??
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    NEKDO_CIZI: :))))))))
    ALBERTO: vyplnila jsem a navic jsem se nad tím i pobavila:)
    ELIZHANNAH: tzn. že bych šla po stopách typu 1, 6 a okolí...enneagramový test je pouze nástřel spíš to chce pozorovat, číst či jít na seminář
    ALBERTO
    ALBERTO --- ---
    Ahoj lidi, prosím vás o pomoc - o vyplnění online dotazníku na téma vulgarizmů v ČR - je to trochu přisprostlé, tak se omlouvám. Je to naše trochu recesivně-freudovská práce do školy stojící na prozatím utajněné hypotéze, kterou odhalíme až na závěr výzkumu. Pokud tento odkaz hodíte do mailu svým známým, budeme moc rádi. Hlavně potřebujeme Moraváky, Pražáků máme příliš :-)

    http://www.surveymonkey.com/s.aspx?sm=llMdvKYL1BX8d0CQORUbhw_3d_3d
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    ahoj, udělala jsem si test mbti i enneagram, vyšlo mi, že jsem INFJ a podle enneagramu toto:

    Typ Body
    1. 8
    2. 6
    3. 3
    4. 7
    5. 7
    6. 9
    7. 7
    8. 4
    9. 7

    Co to znamená?
    NEKDO_CIZI
    NEKDO_CIZI --- ---
    DRAGEL: nepředstavitelné :-)
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    MEDVIDEK: safra ... to musí být ale zbraně ;-)
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    Dvojka s křídlem do jedničky: 2 v 1 "Služebník"

    Toto křídlo, dává tomuto typu o něco více poctivnosti a emocionální stabilitu. Zdravý typ pracuje dle svých zásad a rád pomáhá druhým. Také má rád vysoké standarty. Etika je výš než pýcha.
    Je více diskrétní a ctí hranice druhých a má tendence se stahovat do sebe a silné emoce si odžívá sám v sobě. Má občasná melancholická období.
    Někdy zaměnuje pomáhání s vstupování do privátní zony druhých. Při nevoli, se k nim staví dominantně. Ospravedlňuje to dobrou vírou v pomoc druhým. Utíká tím od vnitřního dilema - tzn. držet se svých zásad eticko-morálních a nebo zda naslouchat svým potřebám a emocím.



    Dvojka s křídlem do trojky: 2 v 3 "Hospodář"

    Toto křídlo dává tomuto typu zvláštní sílu do konání a akce. Zdravý typ je oslňující a má dobrou náturu. Dokončuje věci, svou energii a pomoc věnuje projektům, které pomáhají druhým.
    Cítí se dobře ve společnosti a má komunikační schopnosti. Rozjíždí více věci najednou.
    Ve stresu toto křídlo dává mnoho energie a chuti k manipulování druhými lidmi. Je v tuto chvíli velmi silné nutkání se ukazovat druhým v té nejlepší straně i když skutečnost může být uplně jiná. Vymyšlená sebeprezentace a své smyšlené přístupy k životu, tendence lhát a využívání emocí druhých k manipulaci je častá. Někdy trochu přehání co se týče vlastních pocitů.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam