• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOPFC Barcelona - més que un club
    ILL_EEL
    ILL_EEL --- ---
    no ten gol me uprimne pobavil...je to fer, protoze ani Barca ani Real letos nehrajou o tolik lip nez ten druhej aby byl rozestup vetsi (pokud teda beru v uvahu natolik abstraktni pojmy jako spravedlivost :)

    hlavne abychom vyhrali na San Bernabeu :)
    HONTZICEK
    HONTZICEK --- ---
    DOP: ale zasloužíme...")
    DOP
    DOP --- ---
    Real prohrál kuriózním gólem a vede už jen o dva body
    http://www.efotbal.cz/index.php?page=clanek&clanek=34645

    To si snad ani nezaslouzime :)
    KAJ
    KAJ --- ---
    ILL_EEL: Jojo, bylo to pěkný. Sice mě zamrazilo, jak dali Kelti toho druhýho banána, ale druhá půlka byla zcela pod taktovkou Barči. Messi mě jako obvykle nezklamal a podal skvělý výkon, příjemně mě překvapil i Henry parádním točeňákem. Ještě opáčko na Nou Campu a jdeme do semi ;o)
    ILL_EEL
    ILL_EEL --- ---
    takhle se mi Barca libi...naprosta dominance, krasny kombinace...jenom skoda tech dvou darovanejch fiku

    i ronnie hral jako vymenenej
    ILL_EEL
    ILL_EEL --- ---
    jo a dneska bych byl zdrzenlivej....vsadil bych plichtu ale myslim ze to skonci 1:2...trefi se Eto a Henry
    ILL_EEL
    ILL_EEL --- ---
    tohle je ale mnohem sirsi problem

    v mnohem to souvisi s postavenim fotbalu v anglicky kulture, ktery je naprosto unikatni a nesrovnatelny. v kazdym zapadakove se zije pro fotbal, i v treti lize mas tymy ktery tejden co tejden vyprodaj stadion pro 15-20 000 lidi...fanousci pro svuj tym maximalne dejchaj a je naprosto prirozeny ze ve vetsine spanelska to tak neni....nicmene nemyslim ze tohle souvisi s kvalitou tymu...i kdyz jsou zapasy horsich anglickejch tymu pro divaka urcite zabavnejsi

    -> anglickej tym radsi hraje na plno do posledni minuty i kdyz treba za 5 minut dostane 3 goly, kdezto spanelskej si to radsi ubrani a "vylezi" :)

    a to se simulovanim....myslim ze i v anglii se dost simuluje...jde spis o prehravani faulu a zakopavani, na to sou jizani mistri :)

    CRonaldo je vtipnej v tom jak je okatej, ale o zadnym hraci bych nerek ze si to muze dovolit. jinak zatim sem nevidel fanousky, ktery by po simulaci jejich hrace a narizenym primaku/penalte protestovali ;) i spanelsky divaci jsou kriticky, ale fanousci horsich tymu to proste neprozivaj tak jako v anglii...
    DOP
    DOP --- ---
    KAJ: C. Ronaldo je ovsem vyjimecnej hrac, ktery si to muze dovolit. Bavime se o tymech mimo spicku a tam si skutecne nejakym simulovanim, zdrzovanim, zbytecnym zakopavanim balonu nebo odflaknutym zapasem atd. anglicky fanousky rozhodne nepriklonej na svoji stranu. Oproti tomu ve Spanelsku jsou divaci mnohem mene kriticti, coz se projevuje v tom, ze anglicky celky proste vic "jezdi po prdeli" a makaj po cely zapas.

    Vitezstvi je jasny, otazka spis je, jestli to nekde vubec davaji :\
    KAJ
    KAJ --- ---
    DOP: Nesouhlas. Kupříkladu Cristiano Ronaldo známý svými simulantskými sklony je v Anglii miláčkem.
    Btw...Jak to dneska vidíte na Celticu? Vyhrajem nebo to bude plichta?
    DOP
    DOP --- ---
    ILL_EEL: Ja jsem to nebral pouze z pohledu konkurencnosti klubu, ale i divackyho, kdy mi anglicky styl prijde mnohem atraktivnejsi, protoze tam kolikrat nejakyho simulanta nebo nekoho, kdo zbytecne zdrzuje, okamzite vypiskaj i vlastni fanousci.
    ILL_EEL
    ILL_EEL --- ---
    parada, ja uz myslel ze se na nyxu vede jen anglickej fotbal.)
    v Barcelone sem nedavno byl ale bohuzel sem nevidel zapas, ponevadz hrali v Seville (1:1)...nicmene Camp Nou je super :)

    DOP: tady si dovolim nesouhlasit, i kdyz bych chtel nejdriv slyset, co jsou pro tebe prumerny a horsi tymy v Anglii a Spanelsku

    osobne bych to videl opacne...viz lonsky pohar uefa kdy se do semifinale dostala Sevilla (dobre, dneska uz jeden z top tymu), Espanyol (lehkej nadprumer) a Osasuna (ktera je momentalne tesne nad sestupem)

    spanelska liga je vyrovnanejsi nez anglicka...videl bych to tak ze v prvni pulce tabulky je to celkem nastejno, ale z dolni pulky by vysly vitezne spanelaci :)
    DOP
    DOP --- ---
    O Barce se v posledni dobe pise tak casto jako o zadnym jinym klubu, alespon v drbech ji ted patri jednoznacne prvni pricka :)
    DOP
    DOP --- ---
    Barcelona chce zlákat Wengera, tvrdí tisk
    http://www.efotbal.cz/index.php?page=clanek&clanek=34067
    DOP
    DOP --- ---
    FROGY
    FROGY --- ---
    canavaro odehral skvele MS a navic byl kapitanem mistru sveta... to se ceni.. ;)
    jinak r. 2007 byl trochu atypicky v tomhle - http://en.wikipedia.org/wiki/European_Footballer_of_the_Year
    HONTZICEK
    HONTZICEK --- ---
    DOP: Plně souhlasim..Zásluhy a dlouhodobá práce...
    DOP
    DOP --- ---
    FROGY: Ono to takle brat nemuzes, kolikrat to dostanou za zasluhy. A vubec on zlaty mic je picovina - viz to vemeno Cannavaro :)
    HONTZICEK
    HONTZICEK --- ---
    FROGY: hmmm tak když si to myslíš...S tím zlatým míčem souhlasim,Ale kolik je poslednímu držiteli???:)
    FROGY
    FROGY --- ---
    HONTZICEK: no to je mi blbina, vrchol hracu v poli je uvazovan kolem 28-29 let, kdy maj jeste dobrou fyzicku a pritom uz dostatek nasbiranych zkusenosti... (podle me by to slo dokazat uplne jednoduchou statistikou, kdy by jsi vzal prumerny vek hracu ocenenych zlatym micem)
    HONTZICEK
    HONTZICEK --- ---
    FROGY: Nevím jestli si hrál fotbal,ale vrchol kariéry je tak kolem 25let a kromě golmanů většina hráčů po třicítce končí...:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam