tak sem si tak subjektivne shrnul, co prinesla letosni sezona:
- messi se prestal probijet az do brany a zacal strilet z hranice vapna. vysledky jsou jasne videt, i v krizi tymu dava alepson gol/zapas
- Xavi jeste vic zlepsil formu, vidle sme ho ztratit jen jeden jedinej mic od podzima, a to ted s madridem
-Iniesta jakbysmet, dozrava ve velkeho hrace, kteremu nelze sebrat balon
- sergio roste, letos o dost lepsi smerem dopredu nez vloni
-Toure a Keita trosku stagnace/utlum i kdyz svou praci odvedou, vloni mi to prislo lepsi
- Bojan zacina nahrazovat Henryho
-Jednoznacny a opravneny probiti se Pedra do sestavy (jeho zpracovani pred golem na Relu bylo vystavni)
Jeffren pozitivni v utoku, jeho okratke ucinkovani v obrane negativi
- upravy taktiky (alves s maxwellem toceni do zalohy a obrany opacne jeden nez druhy)
- jaro/leto (teplo) o dost lepsi hra/vysledky nez podzim/zima (vloni mi to prislo vyrovnanejsi)
-ibra vs etoo: kazdy ma svuj nazor, muj je ten, ze proti slabsim tymum je to jedno, a proti tymum jako je inter a CFC jsme si vyraze polepsili, pac Ibra dokaze udelat s micem neco i ve stoje obklopenej souperema
- hra na vysledek (spokojeni se s venkovnimi remizami v LM)
- Valdez jednozacne lepsi nez driv, kdy na srovnavani s Ikerem nikdo ani nemyslel
- zkvalitneni defenzivy mame ted 7 topkovejch obrancu, kdyz nepocitam chingrinskyho a mlady, vloni to bylo uzsi.
-zmena taktiky souperu - vsichni se snazi tlacit uz od rozehravky a neechat hrat zalohu, coz prenasi tihu vic na obrance, kteri celkem zvladaj pod tlakem neprichazet o mice. Zapasy jsou tudiz uplne jiny nez vloni, kdy se vetsina souperu snazila hlavne ubranit+breaky
-ztrata copa del rey: jedine dobre, hrat na tolika frontach celej rok nei dost dobre mozny
-real diky posilam opravdu zlepsil svou hru, sicevjsme je opet 2x porazili, ale jiz ne s takovym prehledem jako vloni, a ve zbytku ligy dominuji. da se predpokladat ze znova v lete nakoupej, dkyz se jim vratily prachy za ronalda, moc ale nevidim misto, dke bysme mohli posilit my jinak, nez tim, ze se soucasni hraci zlepsuji a mlady nabiraj zkusenosti: riberi i fabregas nam jsou k nicemu, jelikoz xavi+messi (pokud bude hrat pred im pedro)+ 1dm maj misto v zaloze jisty, a pokud diky stabilizovany dvojce henry/bojan na levym hrotu bude iiesta chodit do zalohy jako treti. Na lavku mi prijde takovejchhle hracu skoda.
Obrana pique puyol je bezkonkurencni, abidal+alves slusna. asi jedinej hrac v soucasny dobe, kdo by moh hru barcy dostat jeste dal by mohl byt aguierro, ale musle by nahradit nekoho v zaloze/utoku, coz neni taky moc pravdepodobny