• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    SAMOUT: Pokud se ti ve špičce daří projet tunely s tempomatem na 75, tak jsi šťastný člověk, mně se to teda ještě nepovedlo... Penalizovat pomalá auta nemůžeš, to není jak (Blanku ber jako dvouproudovou, ten třetí je koncipován jako napojovací/odbočovací)..
    SITH
    SITH --- ---
    HAMSTER: a mě se nelíbí když mě obvinuješ ze lži, takže si tyhle své osobní bitvy nech v jiných diskuzích
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SAMOUT: neznáš důvody, který toho člověka ženou dopředu a proto, když to není problém, to auto pustím, ani neremcám. a neřeším výchovný praktiky, jakože ten člověk překračuje rychlost a pdobně. ať si jede.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    SITH: Je pravda, že drtivá většina problikávačů nedohlédne dál, než k autu před sebou, takže jim nechodází, že o dalších 7 metrů vepředu je další takovej, a před ním 50 takových, a jsou tam protože souběžná jízda.
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    SITH: Protože kdyby před tebou byl provoz, zmínil bys to hned.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SAMOUT: když si někdo vyblikává průjezd, normálně ho pustím, protože zas tak málo místa ve dvou pruzích není. jezdím blankou tam a zpět do denně do práce a popravdě mě to tak moc nebaví, abych tam jel zavěšenej za kamion. dneska jsem předjížděl z prava odbočovacím pruhem 3x, nejvíc od spuštění tunelu, protože pár blbů odmítá po projetí rychlostního měření zrychlit na 78kmh.

    a nejlepší jsou řidiči, kteří zapomenou po podjetí vltavy přidat plyn, jedno kterým směrem, a auta se zaseknou na 60kmh. to miluju.
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    SITH: Řidičů, co si v tunelech zaseknou tempomat na 70 (nebo radši 65, pro jistotu) a pak se vesele naserou do levýho pruhu, aby se jali předjíždět druhýho takovýho, co jede úplně stejně rychle, protože oni nemůžou zůstat v pravým pruhu (ten je zřejmě prašivej) potkávám každej den několik. Není před nima žádnej vláček, odmítaj uhnout a ještě na mě sprostě gestikulujou, když si dovolím je probliknout (což zákon výslovně dovoluje, zatímco jejich počínání výslovně zakazuje). Zažívám to dnes a denně. A tys to přesně popsal (za to si dostal mínusko), až potom sis k tomu vymyslel provoz a jiná auta. To se zase nelíbí mně.
    SITH
    SITH --- ---
    HAMSTER: "Tak především - kdyby před tebou opravdu byl vláček aut, nikdo by na tebe neblikal, protože je očividný, že i když uhneš, nic to neřeš" ...... to prosímtě nevysvětluj mě, ale tomu co jel za mnou. Nevím proč si jeho nesmyslné chování, na které jsem poukázal, bereš jako důkaz toho že se to nestalo :D
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    HAMSTER: Ty asi nejsi z Prahy, viď? Bo jinak bys takle mluvit nemoh (anebo nejezdíš Blankou). Předpoklad, že by se všechny auta, který v danou chvíli Blankou jedou, seštosovaly do jednoho či dvou pruhů, a vytvořily tak totální kolaps potažmo spoustu (nejen) potenciálně kolizních situací jenom proto, aby jeden kretén byl doma o 33 vteřin dřív, je naprostá zhovadilost. Ve špičce to rychlostní omezení má smysl (že spousta lidí jede vpravo nebo vprostřed 40 - 50, takže se nedá jet v jiném než levém pruhu, je věc jiná, a souhlasím s její penalizací). Já osobně nastavím tempomat na 70 - 75, zařadím se do pruhu, kterej mi umožní jet touto rychlostí, a jebat, leda by prostřední / pravý pruh byl volný (nicméně viz výše).
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    SITH: Tak především - kdyby před tebou opravdu byl vláček aut, nikdo by na tebe neblikal, protože je očividný, že i když uhneš, nic to neřeší. Proto této tvé nové verzi s dovolením nebudu věřit a zůstanu u té předchozí, kde si x-krát zmínil radar a sedmdesátku, ne jiná auta.
    SITH
    SITH --- ---
    HAMSTER: omg, ty máš tendenci z lidí dělat idioty a mě se popravdě tvůj styl komunikace přestává líbit :) pokud se bavíme o jízdě na dálnici, tak je mi pravidlo předjíždění jasné. O tom se vůbec nemusíme bavit. Já se celou dobu, a uznávám že se můžu vyjadřovat nepřesně, avšak ne úmyslně, ale z vyjadřovacích důvodů, tak se bavím o jízdě v blance při souběžné jízdě vláčkem který se tam tvoří každou špičku. Když jedeme v levém pruhu o něco méně rychleji než pravý pruh, tak předpis neporušujeme a o to mi šlo, abychom si to vyjasnili.
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    SITH: Každopádně pro příště - buď předjížděj a nebo uhni, blokovat levý pruh je bezohlednost a přestupek proti plynulosti provozu (byť si myslíš, že jedeš maximální povolenou rychlostí). Když jedeš stejně rychle jako ten náklaďák, můžeš asi klidně jet za ním, ne? Je to problém?
    SITH
    SITH --- ---
    PHAILO: HAMSTER: když jedou souběžnou jízdu, tj. vláček, a jedu kolem vpravo jedoucího auta, který je o něco pomalejší, tak ho přece předjíždím.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    SITH: Ne. Psal jsi, že jsi předjížděl . A to je zcela jiná situace, než souběžná jízda.
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    SITH: O vláčku ses nezmínil a vzhledem k tomu, že jsi psal, žes ho předjížděl tři minuty kvůli tomu, že ste jeli stejně rychle, ne kvůli tomu, že před tebou byla další auta, mám důvodný podezření, že sis to právě vymyslel (ano, tunelama jezdím prakticky každej den). To je na jednu stranu trochu nefér, na druhou stranu to aspoň naznačuje, že sis uvědomil svou chybu - což je vlastně uspokojivý výsledek...
    SITH
    SITH --- ---
    PHAILO: No, jezdíte Blankou ve špičce? Tam jsou oba pruhy plný. Takže jede plný pravý a jede plný levý pruh. Souběžná plynulá jízda, vláček. Přesně to, co jsem popisoval níže v mém prvním příspěvku
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    SITH: Pokud jsou oba pruhy plný, nejedná se o předjíždění. Kdo je a kdo není splašený magor si nech od cesty a starej se předně o sebe, předjíždět 4 kilometry není v pořádku a ani radar tě v tomto směru neomlouvá (vlastně ten tě neomlouvá nikdy a v žádném ohledu).
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    SITH: Souběžná jízda je asi trochu jiná situace, než kterou jsi popisoval.
    SITH
    SITH --- ---
    HAMSTER: takže když je pravý pruh plný a levý pruh taky plný, zkrátka klasická blanka ve špičce, a jede tam souběžnou jízdou desítka aut, tak celý levý pruh porušuje předpis když tam na nás vlitně nějaký splašený magor? sounds great
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    THE_MIRACLE: Celkově byl ten manévr špatně no, měl si nechat mnohem větší odstup, pokud chtěl předjíždět, takle jednak nemoh vidět, druhak nemoh nabrat rychost - prostě všechno špatně..

    SITH: Pokud je pravý pruh obsazený a máš za sebou rychlejší auto, máš levý co nejrychleji uvolnit. Předjíždět 4 kilometry je prostě sprostá bezohlednost.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam