• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    GORG: A kdyz uz teda mame to vlastivedne okenko - Ustavni soud posuzuje predevsim zakony a jejich soulad s Ustavou, konkretni kauzy se k nemu dostanou jen vyjmecne a o trestu nerozhoduje vubec. Ustavni soud funguje spise jako treti komora parlamentu nez jako soud. To jen pro doplneni...
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    GORG: Ne, k tomu se vyjadrovat muzou, za vyroky ve snemovne nemuzes byt stihan. Imunita ma chranit ustavni cinitele (a soudce, ale pokud bysme se bavili o obecnych soudech, tak tam znacne omezene) pred ucelovym stihanim, treba kdyby nekoho napadlo podat pred dulezitym hlasovanim trestni oznameni na skupinu poslancu, cimz by se dal ovlivnit vysledek. Tozez soudce, pred vynesenim rozsudku ho nechas zavrit za pedofilii a nez se to vysetri, ses v klidu...
    GORG
    GORG --- ---
    HAMSTER: aby se poslanci mohli vyjadřovat k něčemu, co se snaží legalizovat, ale do té doby by jinak mohl mohl vystaveni stíhání?
    YOT
    YOT --- ---
    KIE: Já to taky nečetl. Já to slyšel v rádiu a ne zrovna od Mareše nebo od Viktoříka. Pořád ještě naivně věřím tomu, že čro nepouští ve zprávách úplný bláboly.
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    GORG: Poslanci ani senatori zadny vrdikty nevynasej, proc maj imunitu? A Ustavni soud taky vlastne nikoho nesoudi..
    GORG
    GORG --- ---
    HAMSTER: Aby nemohli být souzeni za své verdikty?

    Jestli spěchal k nějakému nalehavemu pripadu pak ok.

    Ale pouc mě, proč má mít imunitu, i pokud se to výkonu funkce netýká
    YOT
    YOT --- ---
    HAMSTER: Pokud ovšem ještě není vybodovanej za rychlou jízdu. Pak se tam hodit může. Jinak by asi musel mít řidiče. Pochybuju, že by jel takovej soudce tramvají.))))
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    YOT: A pritom zrovna tam by se hodil... :-)
    YOT
    YOT --- ---
    HAMSTER: aha:( To bude asi teda jinej ústav, já už pak znám jen 'Státní ústav kotroly léčiv' a 'Výzkumný ústav chemických zařízení'. Ale myslím, že tam soudce nemají.
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    YOT: Ne, to je GORG, ja se ptal na ustavni soudce... ;-)
    YOT
    YOT --- ---
    HAMSTER: Já vím já vím! Ústavní soudce je prosím ten pán, co tu rozdává banány v ústavu, žejo?
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    GORG: A co se tyce imunity, jeji vyznam zjevne nechapes predevsim ty. Jak to jako myslis, ze by se imunita mela tykat vykonu funkce?? Mas aspon ramcove predstavu, proc maj ustavni cinitele imunitu?
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    GORG: Je komicke, ze jde o princip. Kazdy nekdy prekrocil rychlost, ale u ustavniho soudce (neznalym doporucuju nastudovat, kdo je to ustavni soudce a co takovy clovek dela, nebudete pak za debily, az budete radoby vtipne odhadovat, kolik silnicnich piratu takovy clovek soudil) je to uplne neco jineho. A do toho jde o princip... Omg...
    GORG
    GORG --- ---
    YOT: No to by bylo fér.
    Já jsem k těm soudcům trochu podezřívavý, tak reaguji v tom duchu. Jinak obecně se myslím chybně chápe imunita, která se snad měla týkat jen výkonu jejich funkce.
    Jde jen o přestupek ale imho i princip.

    Ironii by pak třeba bylo, kdyby zrovna on měl za sebou nějaká přísná rozhodnutí vůči řidičům, který jsme tu pár viděli :) Ale jestli se chce dobrovolně vystavit postihu, tak je to příjemná změna.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    Pokud k tomu byly adekvátní podmínky, není třeba to dramatizovat.
    YOT
    YOT --- ---
    KIE:
    GORG:
    Opravte mě pokud se pletu a říkal to někdo jinej. Mám za to, že ten Suchánek prohlásil že se omlouvá, že spěchal a že hodlá čelit postihu, kterej by čekal každýho běžnýho občana.
    Mě teda baví jak všichni křičí Hanba! Soudce jel 90v obci, krucifáj him! A pak kalí na chatu kilo pade po dvojkový silnici...
    GORG
    GORG --- ---
    KIE: To jsme měli předpokládat, že stíhán nebude, že :)

    óóó, kárné řízení.. tak to bych se podíval :) vybavuju si jak se dvojka Martin Daňo a Vasky vydali na kárné řízení soudců s kamerou... hehe tady nemůžete natáčet. pan kárně řízený si to totiž nepřeje ,) nakonec se pánové soudci shodli, že je nevinný
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    PATISLAV: to su taki chuji co idu 40 pred semaforom lebo ocakavaju cervenu. ked prejdu tak naskoci az potom a oni si veselo pridaju na 60+. strielal by som takych.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    BIHARYS: spíš kvůli takovému řidiči nestihnu tu zelenou. To se mi stává pořád, blbeček má zelenou, ale šine si to 40.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    SITH: Dědek čepičář (na Moravě jim prý říkají klobůkáři) je jeden z dvou nejhorších druhů řidiče (spolu s blondýnou v SUV).
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    ADMIX: V sobotu jsem potkal takovýho u Frýdlantu. Lotyš, úplně nový BMW, a v každý zatáčce (a že jich tam je) téměř zastavil. Navíc se nebyl schopen udržet ve vlatním pruhu, no prostě expert. A, pochopitelně, kdykoliv byla nějaká rovinka, tak auta proti. Já měl po celodenním ježdění na kole hroznej hlad, těšil jsem se domů na řízek, a potkám tohle hovado...
    SITH
    SITH --- ---
    ADMIX: a pak taky znám důchodce co jedou všude stejně rychle, tj. 70 v obci a i mimo ní :D až má člověk strach jestli za tím volantem neumřel, neklasla mu noha na plyn, má tam trojku a jen drží zuby nehty volant :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam