• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    PNXNTDD: Tohle je primo statni registr vozidel ... ale to je v zemi, kde se prevod auta dela aplikaci na mobilu, takze nechci srovnavat, jen hazim machry :D
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    ADMIX: Něco podobnýho jde i na Slovensku, že najdeš přes spz pojistku na auto a pak osobu na kterou je registrovaná.
    DRACONIK
    DRACONIK --- ---
    Ja myslel ze existuje projekt neco jako "jakridim.cz" nebo neco podobneho :)
    DRACONIK
    DRACONIK --- ---
    PNXNTDD: omlouvat se zas tak moc nechci - prece jen on do me vrazil autem :) ale je fakt, ze proste nechci aby si to zas nak moc bral. Jak vidno kazdej sme meli na hovno den :)
    PREVIT: tomu verim, ty bydlis prece jen trochu jinde :)
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    PNXNTDD: Zajimavy, tohle treba ve Svedsku jde :D Podivas se na web, verejne dostupny je v podstate cokoliv souvisejici s autem, krome jmena vlastnika/provozovatele, na to se musis autorizovat svedskym e-ID - a pak ti poslou detaily do mailu :))
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    DRACONIK: V podstatě to v tvým případě nejde, pokud k tomu nemáš pádnej důvod a to je např to, že tě někdo ťukne a ujede a ty si zapíšeš jeho spz. Pak přes policii zjistí majitele vozidla (ale těžko už budou zjišťovat řidiče) Ale že by ses chtěl někomu omluvit a zjistit tak jeho osobní údaje... to by bylo velmi zneužitelný.
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Přijmu omluvu za něj
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    DRACONIK: Ja to nebyl.:)
    DRACONIK
    DRACONIK --- ---
    Jake jsou moznosti vyhledat nebo kontaktovat ridice? Dneska me trochu nabral ridic na prechodu na kruhaci. Serval jsem ho vic nez bych asi mel a je mi ho nakonec celkem lito. Vypadal ze mele z posledniho a tesi se domu. Chtel bych ho kontaktovat a dat mu vedet ze v tom nebyla zla krev a ze jen chci at si dava vic bacha na to, kam jede.
    PETINY
    PETINY --- ---
    PNXNTDD: jo, s tim souhlasím. Autotým je trochu naše konkurence, podle mě to dělaj dobře, nepřímo znám několik lidí na pozadí tý služby a nic negativního na ně nevim.
    Myslím že majitel/jednatel Autotýmu měl i nějaký rozhovory na D-Fensu a mluvil celkem rozumně..
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    PETINY: Hele jasně, nikdo netvrdí že je to stopro sichr. Ale když si vybíráš dvě auta a u jednoho máš polovičn údaje a u druhýho máš údaje z každýho zápisu, může ti to dost pomoct si stočený auto nekoupit. Samozřejmě je ideální to pak nechat prověřit nezávisle ještě automechanikem atd atd... Prostě je plno možností, jak se stočenýmu autu vyhnout a blbost by byla to neudělat. Dokonce existuje služba http://www.autotym.cz/ pro lidi kteri se v autech nevyznaj a cely tohle udelaj za tebe, proste ti najdou vhodny auto... No, osobně nevím co si o nich ale myslet.
    PETINY
    PETINY --- ---
    PNXNTDD: tak jinak, nechal jsem se trochu unest: ma nulovou vypovidaci hodnotu vuci najetym kilometrum a byl bych hodne opatrnej brat to jako etalon. V tom procesu zanaseni dat se da celkem pohodlne "ztratit" 20% najezdu, samozrejme pokud o to ma majitel zajem..
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    PETINY: Je to jedna z možností, jak se o historii vozidla dozvědět víc. Samozřejmě jsou auta, který každý dva roky na technickou nejezdí a tím pádem, nejsou k němu pravidelný údaje 4.2.2. Co je oblíbenej podvod jak tohle osrat je, což je zmineněný přímo v té reportáži co jsem postoval odkaz, tak že firma koupí auto s čerstvou druhou stk po řidičce , která s ním najela třeba 30 000. Následně s tím autem ale najedou za dva roky třeba 300 000 a pak stočí tachometr a prodaj před další technickou.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    PETINY: Podle čeho usuzuješ ?
    PETINY
    PETINY --- ---
    PNXNTDD: to myslis vazne? cebia ma imho nulovou vypovidajici hodnotu.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    http://www.rozhlas.cz/plus/zaznamy/#/2016-11-30/15 Od 15:33 o stáčení tachometrů...
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    TRISTRAM: Dneska jsem o tom na Českým rozhlase poslouchal celkem obsáhlou reportáž (o stáčení)... No a padl tam jeden trefnej komentář a to ten že : "Lidi se rádi nechávaj podvádět a dokud to tak bude, tak se auta stáčet budou..." A kor tohle je případ ženský, která je naprosto naivní a v podstatě si za to může sama. Dnes máš možnosti se stočenýmu autu vyhnout, ať už přes Cebia, nebo minimálně šikovným automechanikem, kterej se na auto mrkne...
    SITH
    SITH --- ---
    Tak dneska vlastní zážitek s modrým majackem aka mengele. V blance v době největší špičky se najednou v levém pruhu začne modré blikat starý černý mercedes. Lidi začnou uhybat, když mě predjede tak tam vidím dva tak 20lete kluky v kšiltovkach a úsměvem na rtech. Asi záchranáři nebo tajná policie
    DRMENGELE
    DRMENGELE --- ---
    RALI: Aha? Já měl za to, že se tu komentuje celou dobu ta situace z videa. =)
    RALI
    RALI --- ---
    DRMENGELE: o teto konkretni situaci jsem nemluvil.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    DRMENGELE: No proste retardovana situace, to uz jsme si snad vyjasnili :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam