• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PNXNTDD: ale je, viz nize. OK, chces to odcitovat, takze:

    Řidič nákladního automobilu o celkové hmotnosti převyšující 3 500 kg a řidič jízdní soupravy, jejíž celková délka přesahuje 7 m, nesmí předjíždět jiné vozidlo, pokud k jeho předjetí nemá dostatečnou rychlost, takže by omezil v jízdě ostatní vozidla svou výrazně nižší rychlostí jízdy., pricemz Nesmět omezit znamená povinnost počínat si tak, aby jinému účastníku provozu na pozemních komunikacích nebylo nijak překáženo.

    PNXNTDD: Ano, pokud v dusledku toho vznikaji situace, kdy musis o 50km/h snizovat rychlost (coz je sakra hodne) kvuli tomu, ze ten tvuj kamion bude v Brne o 5 minut drive, pak pokuty jsou na miste.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    DANYSEK: A nebaví mě to řešit už... dávat někomu pokuty za to, že někoho předjede je hloupost. Mě jako řidiče osobáku to nikdy nesralo a jako řidič náklaďáku předjíždím vždy tak abych výrazně nikoho neomezil, i když tě samozřejmě někdo dojede, ale akt předjždění trvá fakt kolem 30 sekund.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    DANYSEK: Pomalé předjíždění není přestupek...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PNXNTDD: Uz to tu padlo, v dusledku pocinani truckera v hustem provozu vznikaji zbytecne nebezpecne situace diky zminenemu rozdilu rychlosti. Ano, kdyz se muze pokutovat rychla jizda, proc by se nemelo pokutovat naopak pomale predjizdeni? Je to taky prestupek, smir se s tim :)
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    DANYSEK: No o tom, že bys nejradši pokutoval každýho truckera, kterej se rozhodne někoho předjet.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PNXNTDD: no a? Zakon je napsany jasne, nevim o cem chces polemizovat.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    DANYSEK: výrazně pomalejší kamion je každej kamion oproti každýmu na dálnici kterej jede 130...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PNXNTDD: ale ja myslim ze ano, jen ty tezko kouses fakt, ze nekdy holt vyrazne pomaleji jedouci kamion narok predjizdet nema...
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    DANYSEK: Ne, to jsme se akorát nepochopili.
    SPM
    SPM --- ---
    DANYSEK: Což jestli smí jezdit 80 a tachograf ukáže 92, tak je pořád přes...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    SPM: +/-3 km/h, resp. od 100km/h +/-3% je tolerance samotnyho uredniho mereni.
    SPM
    SPM --- ---
    GRANTORINO: na což globálně kašlou... respektive ten limit na náklaďáky se země od země bude lišit. Ale třeba tenhle týden mě na jižní spojce, kde rozhodně ničemu víc než 80km/h dovoleno jet není, pár kamionů předjelo (dle GPS jsem jel přesně těch 80). Jenom si teda nejsem jist, jak tohle ukecávaj při policejních kontrolách, protože AFAIK kamiony mají povinný tachograf, kde jde zpětně vyčíst kdy jak rychle jel...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PNXNTDD: Prekvapuje me, ze jako (profesionalniho?) ridice te prekvapuje ustanoveni v zakone (ktere jsem do nej ja nepsal, ergo nevim proc bych mel byt ja ten, kdo se zblaznil), ktery bys jako mel preci znat ;-) Neznalost neomlouva.
    Kdyby ti precijen chybelo par informaci, dale to akcentuje § 36, odst. 4) (rikajici explicitne k dalnici totez, co v obecne rovine § 12 odst. 5). A ano, viz § 2, pism. m)... a sankce viz § 125c, odst. 1) pism. k) s prislusnou sankci ad § 125c, odst. 7) pism. a) blokove, resp. § 125c, odst. 5) pism. g)... S tim se smir, tak to proste je a prijde mi logicke trestat vsechny prestupky - a ne jen selektivne nektere...
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    PNXNTDD: pockej, jestli to chapu dobre, tak nemaji kamiony prekracovat rychlost 80km/h?
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    DANYSEK: ty ses normálně zbláznil ne ? Jak jako chceš na dálnici s vozidlem co jede 90 kmh neomezit za tebou jedoucí vozidla? Vždycky někoho omezíš (teda hlavně mu omezíš rychlost, nebavím se ted o tom, že jsi 3m za kamionem a on začne předjíždět) Ty seš nejspíš jeden z těch co by nejradši zakázal kamionům předjíždět úplně, a nejlíp je vykázal z dálnic nadobro že.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Někdo tu zmiňoval, že není dobré jezdit po dálnici "bokem". Včera jsem viděl dodávku (transit), který docela šejdrem jel, furt mi připadalo, že zajíždí k okraji (zhruba 15-20 stupňů), a přitom jela pořád souběžně s jízdním pruhem.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    :)
    Samsung develops Transparent Safety Trucks to improve Road Safety
    https://www.youtube.com/watch?v=E1h_XCaL_f0
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    SPM: asi jo, bude :D zkousela jsem to u znameho :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PNXNTDD: pak nezbyva, nez je zacit pokutovat stejne jako treba rychlou jizdu. Prostredky na to dnes uz jsou - takze dokazat ridici kamionu, ze svym zpusobem jizdy pri prejizdeni do pruhu omezil (ad § 12, odst. 5) neni nic tezkyhjo... sazba max. 2000 Kc :) On by je ten "humor silnejsich" rychle presel.
    GRANTORINO: predpisove max. 80km/h
    SPM
    SPM --- ---
    GRANTORINO: To asi nebude Euro Truck Simulator 2 - tam jsem vypnul omezovač rychlosti a pak to svištělo 160km/h i s návěsem :-DDD
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam