• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    SAMOUT: To je zajimavej pristup, ja osobne si myslim ze by se mela angazovat hlavne Praha, resp. obecne mesta, ktery pritahujou lidi, pac oni z toho taky dost vyznamne tezi. Holt dva ruzny pohledy na vec.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    ADMIX:
    THE_MIRACLE: Co jsem nepochopil? Kdo chce P+R? Stredocesi. Tak at se angazujou. Zatim maj jen plnou hubu kecu. A pokud ti to tak vadi, tak se zadluz do konce svych dnu a kup tu byt, jako to delaj vsichni ostatni.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    THE_MIRACLE: Chapu tve rozhorceni, ale to sis mel prostudovat driv, nez sis ten domecek vyhodne v te vesnici kdesi za Prahou poridil. Ono z tech vesnic, kde nejezdi vlak to naprd je - to nerozporuju... :)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    THE_MIRACLE: ani ne, jenom bydlím v Prahe celej život a můžu srovnávat. Minimálně na Vinohradech to uvolnilo ulice poměrně hodně, už někdy v půlce devadesátek byl boj zaparkovat mezi mírákem a jiřákem, pomatuju si jak sme cestou z chalupy xkrát objížděli všechny ulice v tříblokovým rádiu a pak to stejně skončilo tak, že nás táta vysadil před barákem a odjel parkovat o kilák vedle. A to bylo v době, kdy bylo v Praze půlka aut co dneska. Od tý doby, co jsou zóny, parkuje naše auto buď v bloku před barákem, nebo o křižovatku vedle.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    OMNIHASH: mas ruzove bryle. Vic nema smysl resit. Kazdopadne si uzivej, ze jsi spokojenej.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    THE_MIRACLE: tyhlety historky o tom, že se nic neuvolní a je to k hovnu musíš vyprávět lidem, co si už nepamatujou, jak vypadaly ulice před zavedením zón, nebo nebyli na nějaký hraniční oblasti, kde se mávnutím kouzelnýho prutku hustota zaparkovaných vozidel na druhý straně vozovky ztrojnásobí.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    SAMOUT: uhm ... wat?
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    SAMOUT: vubec si to nepochopil, ale to je fuk.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    THE_MIRACLE: Běž za svým středočeským hejtmanem, a řekni mu, že chceš P+R, abys mohl jezdit do Prahy.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    THE_MIRACLE: kdyby se vybudovalo dostatek p+r, ktere by byly bud zdarma pro drzitele rocnich kuponu, nebo ten kupon byl treba o litr drazsi s moznosti parkovani v p+r, nejspis by ty zony nebyly potreba vubec. Jenze to se radnicim nehodi. To by totiz neprineslo zadne penize.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    MIKEE: vyhoda je jedina. Tedy rozumna vyhoda. Pres den se nejvytizenejsi ulice trochu uvolni. Pak je tu jeste jedna, ze spouste lidi to uskodi. Coz muze v dnesni dobe pro nekoho byt taky vyhoda.

    Nevyhody pro mistni:
    - plati za neco, co neni. Misto neni garantovano. Pobolenek je vic nez mist.
    - plati se dalsi poplatek navic.
    - problematicke navstevy kohokoliv, rodiny, delniku atd.
    - moznost parkovani pouze ve vlastni ctvrti nebo oblasti. Takze auto lze vyuzivat pouze k pohybu po nejblizsim okoli, nebo mimo Prahu.
    - vice aut je problem, sluzebni auto je problem.
    - vic administrativy
    Atd.

    Obecne:
    De fakto zanik spousty parkovacich mist. Na 6 zejmena okolo Evropske jsou lokality s modrou, kde uz nikdo nikdy parkovat nebude. Mistni maji vilky a parkuji na pozemku a pro ostatni je uz lukrativnejsi dojet vic do centra, nez platit tady.

    Dojizdejici:
    V Praze pracuji a nebo i ostatni navstevnici vetsinou jedou do Prahy utracet. Pracujici zde navic, byt neprimo, odvadi dane.

    Nemam nic proti zvyhodneni mistnich v rozumne mire, ale vadi mi reseni restrikcni bez toho, aniz by se zkusilo cokoliv konstruktivniho. Proste tohle je jednoduche, Eltodo (coz je politicka firma) si vydelala skoro miliardu a vydelava dal. A je to snadny prijem pro radnici. To, ze to skutecne pomuze par lidem a i velke casti mistnich uskodi, nikdo neresi.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    SAMOUT: ty už si na Starým městě dlouho nebyl co? Tahle oblast je neobyvatelná už delší dobu, pokud tě nebaví adrenalinovej sport prodírání se nekonečným davem japonců. Na celý jedničce žije necelý procento obyvatel Prahy a při tom ten kilák čtvereční generuje 50 miliard ročně z turismu, do tohodle zlatýho dolu si nikdo vidle hodit nenechá. Turisti auta nepotřebujou, taxíky budou mít výjimku a místňáci podzemní garáž, když budou mít štěstí a hovno, když to dopadne jak obvykle.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    GORG: to neni primarne urceno turistum ani naplavam, ktere se rozhodnou pronajmou si byt v praze, ale hlavne firmam, ktere maji vice sluzebnich aut. my sme takhle platili za 5 aut, nez si vedeni uvedomilo, ze za rohem chlapek u sveho cinzaku pvylil zahradu ve vnitrobloku betonem, udelal z ni parkoviste a pronajima jedno misto za cca 20 000kc na rok.
    GORG
    GORG --- ---
    Moc teda nechápu "Roční - 36 000 Kč" - to už mi celkem likvidační přijde.. myslel jsem, že to má aspoň pomoct místním s parkovacími místy
    Ono parkování nerezidentů ve městě není až takový problém, protože jezdit po městě autem jen kvůli cestování je spíš takový nešvar, když je tu MHD, ale aby místní museli vysolit každý rok tolik peněz...
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    OMNIHASH: Takže turistický ghetto bez obyvatel.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PHAILO: tak jednička pomalu a jistě směřuje k maximálnímu možnýmu zákazu aut, imho nebude trvat víc než deset patnáct let, než bude celá oblast národní-staroměstská-prašná brána jedna velká pěší oblast s pár průjezdenjma ulicema.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PHAILO: Pulku volnych mist bych rad videl :)
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    DANYSEK: Ale je, obsazení zón je tak 50%. Jak kde, samozřejmě.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PHAILO: Tam moc volno neni ani pres den...
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    PHAILO: Jo, taky bych doufal v znormalizovani situace napric Prahou na jeden moderni system, ovsem mestske casti jsou v zasade samostatna mesta a podle toho na sebe dost casto navzajem kaslou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam