• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    ADMIX: V první řadě je třeba uvědomit si, že kamera strašně, ale fakt strašně zkresluje. Ta první situace není asi úplně příklad zodpovědného nedělního řidiče, na druhou stranu - to souběžně jedoucí berlingo mu zjevně uhýbá, protijedoucí má krásnou viditelnost, všude spousta místa. Já tak nejezdím, ale nepřijde mi to nijak šokující.
    SITH
    SITH --- ---
    PHAILO: tenhle styl jizdy je fajn do té doby, kdy ohrožuješ jen sebe. Jakmile tam můžeš ohrozit i někoho jiného (tvoje chyba, chyba někoho jiného, překvapení na silnici atd atd atd.), tak je to prasárna.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    PHAILO: Treba hned ten prvni zaber - kdyby to auto na krajnici vyjelo, tak ho natlaci do toho protijedouciho a oba jsou mrtvi. Nebo kdyby ten protijedouci mel brain fart a zacal rovnou odbocovat, tak jsou taky oba mrtvi.
    Tobe fakt pripada normalni takhle jezdit? Ze to nekde kotli na prazdny okresce 180 nebo ze predjizdi na rovine pres plnou me fakt netankuje, ale tyhle manevry, ktery v jeho pripade konci v pohode, ale pak vlezes na Navrat do reality a pustis si z nich smrtelnou kompilaci z ruskejch silnic, to teda fakt ne.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    ADMIX: Co konkrétně udělal tak strašného (čas)?
    MVEK
    MVEK --- ---
    Na mě minulou sobotu troubil nějaký pošťák v dodávce v Mělníku, že se mu nelíbilo, že jsem včas dobře neviděl, jestli obě auta na kruháči blikají na výjezd, nebo ne (nemluvě o tom, že to nic neznamená), a tak jsem moc dlouho zpomaloval (nezastavil). To jsem fakt nepochopil, že někoho zabije těch pár sekund.
    Ale možná netroubil na mě, ale zdravil někoho naproti:-).
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    VIRTUALVOID: No to je dobrej krypl tyve, takovejch aby se potkalo vic nekde v krizovatce
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    VIRTUALVOID: Vždyť v tom videu není nic, nad čím by stálo za to aspoň pozvednout obočí. Jediné zjištění je, že mu to moc nejede.
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    Jezdící čůrák na českých silnicích *2* - agresori.com
    http://www.agresori.com/38585-jezdici-curak-na-ceskych-silnicich-*2*.html
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    MUADDIB: mno... vzhledem k datu... ;)
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    DANYSEK: to je 1. apríl?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    GORG
    GORG --- ---
    THE_MIRACLE: Málokoho by asi napadlo, že mezi těmi, kteří na nich s vysokou mírou pravděpodobnosti vydělají, budou například silničáři ze západorumunského Temešváru.

    Mně to napadlo okamžitě, když jsem tu četl o těch nákladech několik tisíc/měsíc, a že to samé se řešilo u slovenských parkovišť, kde jdou prachy na Kypr.
    DRMENGELE
    DRMENGELE --- ---
    Bezpečený parkování super, díky za tip, hned využiju.
    U toho P+R bylo na houby, že když se koncert protáhne, tak se nestihnu vrátit včas a do čtyř tam tvrdnout nechci =))
    RAV
    RAV --- ---
    RAV: nebo jsou tam smíšené zóny a kolem parku na Lyckove namesti byva volno
    RAV
    RAV --- ---
    DRMENGELE: Placene parkoviste je hned proti Foru. Jen rychle plne...
    Nebo za rohem v Thamove https://bezpecneparkovani.cz/THAMOVA---KARLIN-PARKING-pid-1985-1001, muzes rezervovat
    DRMENGELE
    DRMENGELE --- ---
    Když jsme u toho parkování. Ve čtvrtek jedu na koncert do Fora Karlín. Počítám, že tam asi nezaparkuju, tak mám v plánu to nechat na Zličíně. Je tam P+R. Kolik to tam stojí a je možný si tam to auto vyzvednout třeba v půl jedný ráno?

    Chtěl jsem to nechat u metropole, ale tam je závora a po (tuším) jedenáctý se pro auto nedostanu a když to nechám u Ikei nebo Tesca tak je to daleko na metro =))
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    Ale zas je tu celkem dost parkovacích domů a placených parkovišť, který nejsou nějak moc drahý, což je fajn.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    MVEK: V Brně se rezidentní parkování bude zavádět taky, ale ne ve formě modrých zón. Budou to hlídat ty kamerový auta. Rozdělí občany do tří skupin: rezidenti, abonenti a návštěvníci.

    Rezidenti platí řádově stokoruny ročně za stání v zóně, kde mají místo trvalého pobytu či vlastní nemovitost, a v přiléhajících zónách. V ostatních zónách parkují jako návštěvníci. Pokud využívají více vozidel, zaplatí za ně řádově více.

    Abonenti mají v zóně sídlo nebo provozovnu. Jsou na tom obdobně jako rezidenti, pouze platí částku blížící se deseti tisícům korun ročně za stání v dané zóně a přiléhajících.

    Návštěvníci jsou všichni ostatní a obvykle platí za hodinové stání, případně mají v dané oblasti v určitém čase zákaz stání.

    Po zkušenosti s modrýma zónama v Praze to má být mnohem uživatelsky použitelnější systém, ale ve výsledku je to jenom další zdanění lidí. Ten kdo parkoval (pokud se mu podařilo najít místo) před domem zadarmo, teď bude platit a stejně mu to místo k zaparkování nezaručuje.

    Jinak parkovací situace v Brně je hlavně v centru a Brno střed hrozná. Zrovna teď jsem fakt 20minut hledal místo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam