• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    GRANTORINO: no posledne me takhle nekdo troubil do zad kdyz jsem se snazil odbocit do leva na vedlejsi, jenze nekdo s dodavkou si prede mnou rekl, ze nejlepsi misto kde zaparkovat je v pravym pruhu v ulici kam jsem chtel vjet (a ani se nesnazil treba na chodnik -vsak tu nekdo nejezdi) a v levym bylo auto ktery chtelo z ty ulice vjet na hlavni kde jsem byl ja, takze mi nezbylo pustit ho, ale ne uplne dobrovolne... jenze to z aut co stoji za tebou neni videt ze...
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    PISTA1: tohleto pousteni je vubec napresdrzku, ja vzdycky pokud mi to nekdo udela prede mnou na hlavni a zacne nekoho nesmyslne poustet, normalne ho protroubim. A kdyz mi nekdo dava prednost z vedlejsi, tak na seru. Nebudu pak vysvetlovat, proc jsem se stretla z vedlejsi s nekym na hlavni.... Desny.

    Z toho vyjimam akorat situace, kdy se evidentne nekdo dostane do blbe situace, ze se blizi tramvaj a ten co odbocuje z vedlejsi stoji na kolejich atd. Tak to chapu... Ale jinak :/
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Některý lidi sou fakt na přesdržku.
    Před chvílí, křižovatka T. Chlápek v autě předemnou a já odbočujem doprava na vedlejší, proti nám auto odbočuje doleva na vedlejší. Do křižovatky přijíždíme všichni společně, jinak nikde žádný další auto.
    Najednou na to ten kretén předemnou naprosto nečekaně šlápne a pouští toho proti. Kdybych si nenechával větší odstup tak mám jeho kufr v chladiči.
    By mě zajímalo, kdybych policajtům ukázal záznam z kamery, jestli by to vzali jako vybrždění.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    RALI: Tak co si pamatuju z autoškoly vulgo z vyprávění ostatních, tak tam jde o až perverzní vysazenost na:
    1) rychlost - to něják tak chápu
    2) koukání do zpětného zrcátka - tam to opravdu bylo IMHO až nebezpečný, většina instruktorů/komisařů si představuje, že do něj budeš koukat celou cestu - nic jinýho je nezajímá, ani kdyby jsi kvůli tomu neměl koukat před sebe

    - zbytek je "vata"

    Ale ono co s tím, pochybuju že je možnost řešit tyhle věci nějakym povinym přezkoušením po nějaké době, prostě se spolejhá na to, že tihle víkendový řidiči vlastně neexistujou.

    Já je považuju co se nebezpečí týče, za stejný paka jako namyšlený prasata co si honí ego.

    Na druhou stranu musím říct že znám i lidi co souhrou všech myslitelných náhod museli začít po 10 letech řídit a poctivě si zaplatili kondiční jízdy než začnou - ale je to dost vyjímka.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    VYWERN: navic to bylo na samostatnou knihu, komunikace typu " ty se na to vyser", kdyz mi to chciplo, system razeni mi taky vysvetlili pouzitelne az rodice, tohle vubec nepredpokladali, ze ve dvacetipeti letech iz davno neumim ridit XD. To byl nervak, az jsem zastavila a rekla, ze dal nejedu. Dal mi toho druhyho instruktora ve skole, ten zase odvykal cigara, tak mel elektronickou cigaru a staveli sme na pauzy XD...
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    VYWERN: Tak to bylo reseni, ale s tim musi prijit instruktor, ja to jako zak budu tezko organizovat
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    GRANTORINO: a ta hodina jizdy te nejak omezuje? My jsme nalozili auto 3 zakama + instruktor, kazdy ridil hodinu a pul a bylo poreseno :) Kdyz se chce, tak to jde. Chapu, ze ve meste, kde je jedna autoskola to muze byt problem.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    VYWERN: jo, no kdyz mas hodinu jizdy, tak treba z Litomysle dojedes tak jeste do Vysokeho Myta, do Svitav a kousek zpatky, ale treba do Hradce uz nedojedes ;) a dalnice tam taky neni v okoli.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    VYWERN: No ja v te dobe zila v Litomysli s malym ditetem a tam byla jedna autoskola, tak jsem nikam nedojizdela a brala jsem co bylo :) byla tam jaksi jedna svetelna krizovatka na cele mesto atd.
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    FORTRESS: jo jo, takhle dělá politiku bába band..
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    DANYSEK: delal jsem ji ve Zline a na nejblizsi dalnici to v te dobe bylo 70km cesty :)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYWERN: no to zalezi kdy jsi tu autoskolu delal... a taky kde. Jsou kouty zeme, kde dlouho dalnice poradne nebyla... a nekde ji poradne nemaji ani tedka... aneb najdi mi dalnici u takovyho Jeseniku :)
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    GRANTORINO: ja se teda v autoskole ucil parkovat vsude a jakkoliv, ucil jsem se jizdu s vozikem i parkovani. Jeli jsme na dalnici, jeli jsme do mesta mezi tramvaje...je to spis o autoskole, nekdo jde po cene a nekdo se chce neco naucit.
    SPM
    SPM --- ---
    Hmm, si jedu dneska po dálnici, v dálce kamion, za ním pár aut co za ním zůstalo. Auto jako první předemnou se tak plíží ke středový čáře, pak to hodí zpátky. To se asi ještě jednou opakuje. Tak si říkám, že třeba chce předjíždět a všimnul si v poslední chvíli auta v levym. Jedu dál, dojíždim, to ten idiot už málem v tom levym pruhu byl a strhnul to zpátky div to nepřevrátil. A když ho předjíždim tak vidim, jak krtén má na volantu mobil a čumí do něj. A pak si přečtu článek o tom, jak chtěj za rychlost sbírat řidičáky. Je vidět, že řeší priority :-)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    RALI: Tyhle veci me naucila matka a jizda s ni, ona je dobry ridic, ridila i ve Francii a po cele evrope, jsme to projeli, at nejsem ot :D Autoskola bohuzel skutecne moc nenauci.bjinal vesnicka autoskola me naucila jezdit maximalni povolenou rychlost a kdyz vidim ty prazsky autoskoly, jak jedou ctyricet na sedmdesatce tak nechapu. Ja musela rychle a nazdar, nikdo se se mnou nebavil.
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Nejlepší je ta pasáž "V programovém prohlášení vlády Andreje Babiše jsme se však o něm teď nezmínili, abychom předčasně neaktivizovali odbornou veřejnost i politiky a nedošlo k záplavě připomínek"

    Bzuk & Ťok 2018
    MASOO
    MASOO --- ---
    Za rychlost rok bez řidičáku. Tresty za dopravní přestupky mají notně přitvrdit – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...st-rok-bez-ridicaku-tresty-za-dopravni-prestupky-maji-notne-pritvrdit.html
    RALI
    RALI --- ---
    ADAMIRA: Me uplne vydesilo, co vsechno zenu v autoskole nejen ze nenaucili, ale se o tom ani nezminili, jako treba podelne parkovani, rozjizdeni pres rucni brzdu atd...
    RALI
    RALI --- ---
    PNXNTDD: to urcite, nejhorsi cestu na motorce jsem zezil, kdyz jsem jel za kamosem na skutru, jelomu to max 80 a me porad pripadalo, ze se tak tahnem, ze nemusim ani do zatacek brzdit a nekolikrat jsem byl kapanek delsi, nez bych si pral. A to pomijim vsechno to kochani a obecne nesoustredenost. Naopak kdyz za to taham, vetsinou pribrzduju vic, ale zase muzu celou zatacku uz zrychlovat :) A je potreba se na to skutecne soustredit, na vsechno, na deni na silnici, nejblizzsi okoli, proste na vsechno.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SITH: Neustále. A pár takových i znám (znal jsem). Řidičský průkaz (v případě dívky) udělán s rozepnutou halenkou v Horní Dolní, vydán v Dolní Dolní, následně pečlivě zasunut do zásuvky pod rodný list a dědovu vojenskou knížku.
    A pak to jednoho dne příjde, opráší zásuvku, dědovu vojenskou knížku opatrně odsune, odloží rodný list, pomalu vyndá ŘP - těsně před expirací a vyráží na dobrodržství na české dálnice a do českých měst (vono to nějak vyjde se všichni neposerou).

    Upřímě řečeno nevim jestli ty lidi víc nenávidim za jejich prostoduchost ve které netuší že si právě sedli za dvě tuny pohybujícího se železa, nebo obdivuju za tu shcopnost vydat se smrtícím zážitkům v ústrety.

    Neuděláš nic
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam