• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    GORG
    GORG --- ---
    SPM: jj.. asi taky se nechtěl zdržovat a zdálo se,že quickfix bude nechat ho projet, když ho asi nic stejně nezastaví :) nevím..
    fakt tohle je na odebrání řidičáku na furt..
    člověk může udělat chybu ,ale tohle je vědomý ohrožení..

    podobne u té ženské co předjíždí pres dva pruhy a na protijedoucí auto reaguje zabocením ještě víc doleva . zřejmě zpanikařila.. ale aby se někdo v krizovy situaci choval takhle ?
    splest si prednosti se dá pochopit.. ale tohle je fakt neee.. na fakt dlouhodobý zákaz no
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    SPM: Já bych raději uhnula taky, u takového idiota je lepší být od něj co nejdál.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    SPM: Já jsem takhle jednou potkal borca co couval na nájezdu na dálnici... ještě k tomu v zatáčce... Celkem to překvapí v kilu.
    SPM
    SPM --- ---
    PNXNTDD: se divim že mu ty auta uhejbaly aby mohl projet... já bych ho snad na místě z toho vytáhnul a omlátil mu hubu o svodidla.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    T6MA: Doživotně zákaz řízení. Naprosto nekompromisně. Tohle je neomluvitelný. Jak tohle doprdele může někoho napadnout to fakt nepochopim. Podle mě byly myšlenkový pochody řidiče následovný. Usuzuju z toho, že je to fabia - imho řidič kterej chce šetřit každou korunu na benzinu. "Jezisi kriste, budu muset najet o 4km víc to mě zrujnuje, radši to risknu a otočím to..."
    T6MA
    T6MA --- ---
    Řidič Fabie přejel sjezd, na dálnici se otočil do protisměru! (video) - Garáž.cz
    https://www.garaz.cz/...ky/3005339-ridic-fabie-prejel-sjezd-na-dalnici-se-otocil-do-protismeru-video
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    u Jugiho jsme parili na simulatoru kamionu nekolikrat a slo mi to solidne, krome parkovani a pozpatku vubec...
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    ...což mi připomíná, jak můj muž pořádal u nás doma pařící věčírek u Need For Speed či co to bylo, a kamarád, který to zkoušel poprvé v životě, projel úplně krásně ukázkově celou trať, aby to tři metry před cílem napálil do policajtů :-D
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    TOMBRIDER: ahaa, tak v tom pripade.. ja parila zasadne Carmageddon za zvuku alba Era
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    Nějaký okruhy..pffff
    Já v 98 pařil Colina McRae Rally, pak v 04 Richard Burns Rally a to všechno na klávesnici. Což ze mne samozřejmě udělalo nejlepšího řidiče v okrese.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    JOPS: ja jezdim na tato parkoviste pravidelne a alespon u nas se to uz skoro naucili...cca v 70% mi prednost daji, ale jistota to neni.
    SPM
    SPM --- ---
    JOPS: ani v Praze v těch velkejch se to nedodržuje...
    JOPS
    JOPS --- ---
    docela nerad jezdim do tech mensich obchodaku jako je kaufland/lidl atd... Protoze oni ti ridici neznaj prednost zprava. Me ted v utery malem sestrelil duchodce, kterej to parkoviste proletel jak kulovej blesk a cumel na me, jako kdybych za to, ze mi nedal prednost mohl ja...

    Kdyz to vezmu v porovnani s Prahou, tak tam mam prece jenom s tim lepsi zkusenosti a vetsinou se ta prednost zprava dodrzuje.
    JOPS
    JOPS --- ---
    PNXNTDD: kdyz u nas byl na kruhaku snih a klouzalo to, tak jsem si ho ehm projel rizene bokem a rikam si, jo, to by me bavilo, ale ne svym autem :)))



    GORG: to se mi taky jednou stalo, byla noc, mrzlo a cela cesta uplne v pohode (a to jsem jel prevazne po cestach mezi vesnicema, kde projede jedno auto za dve hodiny) a dorazim na Melnik a tam je vlecka. A pred vleckou samozrejme znacka, KONEC CHEMICKEHO POSYPU. Mno, tesne pred kolejema jsem tam dostal peknej smyk. Auto se mi povedlo udrzet na silnici, ani jsem ho neroztocil, ale do protismeru jsem vletel. Ona to byla rychlost asi 30km/h, ale priznam se, ze me to prekvapilo a pak me prekvapilo, jak rychle dokazu tocit volantem :)))
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    Jedu si takhle z tréninku, pohoda, klídek, jedu po hlavní, vedle mě koleje, stojí tam auto, všichni ho objíždějí, no a najednou je tam tramvaj. Zastavuju za tím autem, blikám a čekám, až přejede tramvaj a koukám v bočním zrcátku, jak chlápek za mnou v SUV vesele odbočuje přímo do té šaliny. A ta ho naplno nabrala a hodila asi tři centimetry od mého zadku. Pěkné pěkné.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    PNXNTDD: ja jsem zacinala na vesnici, takze jo, i divoky jizdy po sklenicce vina lesem ---) proto bych treba opilla proste neridila, vim co to udela. Smyky na snehu apod. Jo. Nakonec nase ulice, byt v Praze, je vzdycky posolena az tak za tyden, takze tu mame ledovku kazdy rok a kolikrat nezajedu k baraku, musim to proste nechat dole.
    FERNIE
    FERNIE --- ---
    PNXNTDD: Cha, takže člověk s Primerou seš ty! Dobře, píšu si do deníčku... :)
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    GORG: JJ v Mostě je, v Písku, pak ta Sosnová co jsem dával odkaz pod tebou, já jezdím do Vysokýho Mýta páč to mám nejblíž. Pokud to máš v plánu tak fakt doporučuju sledovat trackdaye co dělá autickar.cz protože i sice samy okruhy někdy dělaj volný jízdy, ale třeba Masarykův okruh v Brně takhle vyjde na 500kč na 20 minut, což je k ničemu. Trackday od autíčkáře stojí 2000 na celej den, což se fakt vyplatí a dělaj hodně to mýto a v plánu na letošek je i ta sosnová.

    5 věcí, které potřebujete vědět než v sobotu vyrazíte na náš trackday v Mýtě | Co se kde děje? | Autíčkář.cz
    https://www.autickar.cz/clanek/5-veci-ktere-potrebujete-vedet-pred-prvni-jizdou-na-okruhu/

    No a v neposlední řadě je to strašná sranda a výborně strávenej den.

    Autíčkářův Aprílový Trackday 2017 - Vysoké Mýto
    https://www.youtube.com/watch?v=QWd4oOV1QHk
    GORG
    GORG --- ---
    PNXNTDD: O trenovani na okruhu jsem uz parkrat premyslel. Nekdo mi doporucoval, ze tusim v Mostě je takový, který má udělátor, co člověku umí i přímo podsunout zem(desku), aby šel do smyku.

    No minulý týden mě cestou ráno do práce, jak jsem jel přes čím dál zamrzlejší okresky, překvapilo, když jsem přijížděl k přejezdu bez signalizace, jak nefungovaly brzdy.. a v těch Nučicích je ten přejezd ještě v dolíku, tak jsem ho musel přejet. Brzdy se marně snažily chytit a nezbylo než to projet. Vlak jsem tam snad nikdy jet neviděl, ale hrozně debilní situace.

    Ale zjevně holt dost lidí se nachytá na tu přílišnou sebejistotu, jak to funguje za dobrýho počasí a jak dramaticky jinak, když mrzne, a přejede na méně proježděnou/udržovanou silnici. Už chvíli předtím v prudké zatáčce mi to hodilo trochu zadek, což jsem dorovnal..mělo mě to varovat.. ten přejezd byl jen kousek dál.

    Jinak zkoušel jsem si vloni u Šárky je takový plácek smyky na sněhu (našel jsem na mapě)...spolu s asi 10 dalšími auty, co zjevně dostaly stejný nápad. A jak se to chová, když si člověk vypne elektroniku na dorovnání kol.. skutečně zajímavý si to v klidu ozkoušet takové smyky ustát.

    Ono jde taky dost i o to, že člověk třeba v pohodě dává různý zatáčky i na náledí.. ale může nastat i situace něčeho nečekaného - někdo vběhne/zastaví na takhle zamrzlé silnici a najednou to nepůjde ubrzdit. V tamtom případě se brzdy nechytaly vůbec.V tomhle asi fakt nejlíp prostě jet pomaleji. Kousek dál už to mělo i trochu trable jet úplně rovně a trochu to plavalo i na 40km/h. (Dodávka za mnou se možná divila, že mám přejezd v píči :))

    Jinak jsem v tomhle měl zatím štěstí.. i když mi praskla zadní pneumatika na dálnici. Odřel jsem to akorát první den o zídku, když jsem s tím vjížděl na dvorek.. ale je to 17 let staré auto, co mi dal brácha, tak mi to bylo jedno. Proto ho mám. Jezdím zatím 3 rokem.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    BLAF: http://www.autodrom.cz/cs/ Sosnová... cca 100 km od Prahy... to se dá jednou za rok přežít : )
    BLAF
    BLAF --- ---
    PNXNTDD: Rad bych, ale z nejakeho neznameho duvodu, neni blizko u Prahy zadny okruh :)
    Takze si maximalne zlehka smyknu na snehu na ulici. Ale se zadokolkou to neni zadne velke umeni...
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    PNXNTDD: skolu smyku jsem absolvoval, ale s jinym autem. Na okruhu jsem taky jezdil s nekolika auty a kdyz nasnezi, tak vypnu stabilizace a jdu si zadriftovat nekolikrat za rok...zkousim i jak se to chova se stabilizaci atd.
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    PNXNTDD: Každou zimu, jakmile nasněží a namrzne, tak si to jedu připomenout na neupravovanou lesní asfaltku. Beru s sebou teď povinně i ženu s jejím autem. Už mi za to několikrát děkovala, když jí to pak během zimy někde ustřelilo, a ona věděla co to je, a co s tim.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam