PNXNTDD: O trenovani na okruhu jsem uz parkrat premyslel. Nekdo mi doporucoval, ze tusim v Mostě je takový, který má udělátor, co člověku umí i přímo podsunout zem(desku), aby šel do smyku.
No minulý týden mě cestou ráno do práce, jak jsem jel přes čím dál zamrzlejší okresky, překvapilo, když jsem přijížděl k přejezdu bez signalizace, jak nefungovaly brzdy.. a v těch Nučicích je ten přejezd ještě v dolíku, tak jsem ho musel přejet. Brzdy se marně snažily chytit a nezbylo než to projet. Vlak jsem tam snad nikdy jet neviděl, ale hrozně debilní situace.
Ale zjevně holt dost lidí se nachytá na tu přílišnou sebejistotu, jak to funguje za dobrýho počasí a jak dramaticky jinak, když mrzne, a přejede na méně proježděnou/udržovanou silnici. Už chvíli předtím v prudké zatáčce mi to hodilo trochu zadek, což jsem dorovnal..mělo mě to varovat.. ten přejezd byl jen kousek dál.
Jinak zkoušel jsem si vloni u Šárky je takový plácek smyky na sněhu (našel jsem na mapě)...spolu s asi 10 dalšími auty, co zjevně dostaly stejný nápad. A jak se to chová, když si člověk vypne elektroniku na dorovnání kol.. skutečně zajímavý si to v klidu ozkoušet takové smyky ustát.
Ono jde taky dost i o to, že člověk třeba v pohodě dává různý zatáčky i na náledí.. ale může nastat i situace něčeho nečekaného - někdo vběhne/zastaví na takhle zamrzlé silnici a najednou to nepůjde ubrzdit. V tamtom případě se brzdy nechytaly vůbec.V tomhle asi fakt nejlíp prostě jet pomaleji. Kousek dál už to mělo i trochu trable jet úplně rovně a trochu to plavalo i na 40km/h. (Dodávka za mnou se možná divila, že mám přejezd v píči :))
Jinak jsem v tomhle měl zatím štěstí.. i když mi praskla zadní pneumatika na dálnici. Odřel jsem to akorát první den o zídku, když jsem s tím vjížděl na dvorek.. ale je to 17 let staré auto, co mi dal brácha, tak mi to bylo jedno. Proto ho mám. Jezdím zatím 3 rokem.