Dneska jsem v práci prošel kurzem defenzivní jízdy. Spočívalo to v tom, že se mnou jezdil týpek a díval se jak řídím. Schválně jsem si teda řekl, že nebudu jezdit jak jezdím normálně, ale budu jezdit pomalu, takže jsem jel všude cca 40 a on, že jezdím moc rychle a dynamicky. Takže ve výsledku to dopadlo tak, že jsem po městě jezdil všude skoro 30 kmh a míň a tak je to prý správně, že vzhledem k tomu, že jsme ve špičce tak je ta rychlost ideální pro plynulost dopravy. Ale mě to prostě nejde nějak přenýst přes srdce... prostě každej člověk má určitej styl jízdy, kterej mu vyhovuje a nějak nutit se jezdit zbytečně pomalu prostě neumím.... nevím... bylo to takový podivný, pořád mi říkal něco o plynulosti, přitom toho mám naježděný tisíce kiláků po městě, o plynulosti provozu toho vím dost a jaksi jsem nepochopil, jak víc plynuleji mám jet... no zvláštní zkušenost, která mi ale v podstatě vůbec nic nedala. On se celou dobu snžil říct, at jezdím pomaleji z důvodu toho, že tím stejně nic nenaženu, ale nemohl pochopit, že já nejezdím rychle (no rychle, prostě povolenou rychlostí) kvůli tomu abych naháněl čas, ale prostě proto, že tak normálně jezdím. Nějak nevim co si o tom myslet. Za defenzivní jízdu jsem měl něco ve smyslu, nedělat kraviny, poustet lidi kdyz daj blinkr, nevyvolávat riskatní situace apod.