• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    DIVA
    DIVA --- ---
    STRACENA: muze to misto neznat a najet si preventivne .) a do pozice v ktere stoji si cumakem vykreslil mozna vetsi smycku nez bys tipl
    STRACENA
    STRACENA --- ---
    DIVA: Není pravda, i díky tomu jak je tady Husitská zlomená, je vidět na obě strany dobře. (když tedy nestojí před těma potravinama dodávky, ale to není tento příklad) A když už ta ať si najede kolmo ale v levý půlce pruhu ;) Ale uvedl jsem to jako příklad k tomuto nešvaru, takových míst je víc, např Siwiecova na Seifrtku.
    JOPS
    JOPS --- ---
    ARMADILLO: mne se to uz taky povedlo zastavit v pripojovacim pruhu.... bylo sero, strasne chcalo a misto, kde jsem to vubec neznal a znacka dej prednost v jizde... tak jsem zastavil a vubec si nevsiml, ze to je pripojovaci pruh (a ano, ztratil jsem se :))) )
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    ARMADILLO: Souhlas, auto bez radaru uz nechci :))
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    EXAGE: totálka :))) bych chtěl vidět ty titulky, kdyby došlo k nějaký opravdový vážný nehodě.
    DIVA
    DIVA --- ---
    STRACENA: nevidi .) musi si najet kolmo, aby videl na obe strany. Kdyby si najel doleva jako proskleny osobak, vyjizdel by naslepo
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    A když už jsme u těch nepředvídatelných manévrů, že...

    Nehoda! SamCZův novej Rapid je na totálku
    https://www.youtube.com/watch?v=Cu67gOLUKMc
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    TOMBRIDER: Jo, to jsou takový tu kruháče nekruháče, co můžeš (bohužel nebo bohudík) projet takřka rovně. :)
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    ARMADILLO: Jednou jsem se takhle napojoval mezi dva autobusy a v tu chvíli jsem se fakt modlil, aby to ten dementí asistent nezahamtl...
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    PNXNTDD: Teda doufám že jsi viděl tu Dacii v 0:16 co přijela zleva...
    Nechtěl jsem se v tom šťourat dopodrobna jelikož mi to přišlo zbytečné...
    Ale dokážu si představit že přijede oktávka ke kruháči 0:10-0:11
    Všimne si že zleva na kruháč se blíží jiné auto a Dacii by tam vjel. Tak si to rozmyslí 0:12
    Schrapnel mu nově designuje vrata vod kufru 0:13
    Oktávka poskočí do kruháče 0:14
    V 0:15 projíždí Dacie a bere to raději vnitřkem. řekl bych že když viděl střetnutí tak ještě předtím zpomalil...

    Hele tuhle situaci jsem kdysi taky zažil. Kouknu na kruháč-prázdnej- vjedu tam- jekot gum a troubení- z předchozího (zlev) připojení přilít pán v mercedesu co si myslel že ho rychle rovně prosviští, ubrzdil to jen tak tak. Mávnu na něj odjíždím a on mě dožene vybrzdí vyleze ven a začne mi mláti pěstí do okna.
    Ok. Ale pro mě i když jel rychle byl daleko, a kruháč byl komplet prázdnej a já na něm byl o dost dřív než on. O té doby když vidím někoho kdo se rychle valí zleva ke kruháku tak si na něj dávám pozor a nevjížím mu tam...
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    EXAGE: Jo takhle.. chtěl jsem říct Volvo. Jednou jsem vyjížděl z Krakovské na na Žitnou a asi 3m ode mě jelo v dalším pruhu dolu Volvo XC60, ten jeho asistent mu to zadupnul do nuly tak, že se málem vysekal a vysekal všechny za ním. Samozřejmě troubil jako blázen, ale co, já nic neudělal, jen jsem vyjel do svého pruhu a za normální situace by to nikoho ani nevzrušilo.

    SAMOUT: :D
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    ARMADILLO: Kecat do rizeni mi nesmi ani manzelka, nerku-li pak auto.
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    ARMADILLO: Osobně s tím mám zkušenost pouze ve Fabii III, Octavii III a Karoqu. Co mi říkal kamarád, tak Volvo také spousta falešných poplachů.
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    EXAGE: O jaké značce mluvíme? Mercedes akorát občas zapípá zbytečně, když přejíždíš nějaký můstek anebo vjíždíš do pravoúhlé zatáčky, kde potkáváš blízko zeď někde ve staré vesnici. Ale že by brzdil a do nuly? To se bavíme asi o nějakém primitivním systému, který chápu, že nechceš.
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    PNXNTDD: Tohle je ale dost konkrétní situace. Nezastavuje na silnici, ale na křižovatce kde je na vedlejší. To už by mohl být první hint. Celou dobu co se k ní blíží tak plynule pomalu stále brzdí a z brzdy nesundá nohu. Hint 2. Takže nenastala žádná nenadálá situace. Vše bylo možno předpokládat. Rozjet se do auta co stále brzdí není uplně dobrej nápad. Neprojektuj do toho nějakou uplně jinou situaci pls."To je v podstatě ta úplně stejná situace" Ne není.
    Sedím v autě skoro každý den jak v práci tak po práci, a jezdím většinou skrzeva Prahu a po Praze.
    Hodněkrát jsem před prázdným kruhákem uplně zastavil. jelikož jsem viděl jak se zleva řítí rozjetý auto tak moc rychle že tam vjet i když je kruhák prázdnej, tak mě napálí zezadu. A nemůžu mu věřit že to ubrzdí...
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    ARMADILLO: A já jak můžu tak to nechci, x falešnejch alarmů, jednou dokonce zadupnutí na nulu a jediné co bylo vedle auta tak chodník a po kterém šel souběžně s mým směrem jízdy chodec.
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    Nejhorší je řidič, který zastaví při napojování na dálnici. Taky se mi stalo. Naštěstí jsem to čekal, byla to Fabie.

    Jinak jsem si říkal, že auto bez předního radaru už (radši) nechci.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    TOMBRIDER: Já zas nechápu obhajobu blba, kterej když může jet zastavuje uprostřed prázdné silnice kde to nikdo nečeká. Ty prostě na silnici nemáš co zastavovat, máš jet a nedělat pičoviny s kterýma nikdo nepočítá. Tím to prostě hasne. Pokud ladím rádio nebo nastavuju navigaci tak si k tomu najdu vhodný místo ne. Samotnýho by tě to v provozu nasralo ač bys to třeba ubrzdil a neříkej že ne. Stala by se ta nehoda kdyby pokračoval v jízdě ? Samozřejmě že ne. Mě se třeba stala podobná záležitost. Jel jsem po hlavní ve městě s dodávkou, přede mnou borec ve fábii a najednou na křižovatce z ničeho nic zastavil a začal pouštět auto odbočující z protějšího směru přes náš pruh doprava, přitom měl normálně pokračovat v jízdě. V té chvíli to je pro tebe opravdu mindfuck tak ti nezbývá nic jinýho než to tvrdě zadupnout. To je v podstatě ta úplně stejná situace a je to nesmysl, totální bezohlednost a nerespektování těch kteří jedou za mnou . A samozřejmě kdybych to neubrzdil můžu za to já a blbeček kterej sere na všechny kolem sebe z toho vyjde beztrestně a s plnou náhradou škody.
    JOPS
    JOPS --- ---
    STRACENA: treba ten dotycnej nevi, ze to je jednosmerka :)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Jako je pravda, ze resit takovou nehodu jako policajt, tak mam tisic chuti naparit nabouranymu aspon symbolickou pokutu za omezeni plynulosti provozu (§ 18, odst. 2b). Samozrejme bych to neudelal, ale chut bych mel :-).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam