• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    DIVA
    DIVA --- ---
    SPM: nejezdim na prazskych znackach tak jsem asi mimo, ale takovy ten mamevr prudkeho prejizdeni mezi pruhy bez blinkru je v pze beznejsi nez kdekoli jinde v cr a nez ve vsech mestech co od volantu znam. Potkas to vsude, jen tady se nad tim ani nepozastavis. Ackoli ja to mam deformovane tou tonazi, tezke auto pred sebe Pan prazsky ridic pusti obzvlast nerad.

    Kecy o uckach beru jako zdejsi folklor, jako nezatizena cerstva naplava jasne vidim prasit ucka acka i eska srovnatelne a zbytek abecedy zarazene zmatkovat. Jedine v cem ma Pha moralne navrch jsou autobusaci .) ostravsky bus ti to tam nasroubuje presne v okamziku kdy ho napadne ze by snad i chtel. Prazsky se nejprv dovoli a pak ti podekuje .) Tohle maji snad v nakych internich smernicich, jinak je ta slusnost statisticky nesmysl.
    FAT
    FAT --- ---
    DAVETESS: Já mám takovou teorii, že Ústí je takové naše malé české Brno... A tím je to pro mě jasné. Je to mimo kategorie...
    :-DDD
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    FAT: Jsem se onehdá zamýšlel, proč jsou ty Účka takový? Copak v Ústí a okolí maji nějaký "jiný" silnice? Je tam nějaká neviditelná proměnná, která to způsobuje?
    SPM
    SPM --- ---
    DIVA: nevim, zrovna Praha mi v tomhle přijde hodně benevolentní, že ty auta celkem pouští. Řekl bych až moc - že kolikrát běžně pouští vyslovený kretény, který by tam naopak měli zůstat, aby se o to příště ani nepokoušeli. Jo ale pokoušet se zipovat v Brně v autě s pražskou RZ, to je zážitek :-D
    AMANT
    AMANT --- ---
    FAT: ..a stejne nikdy neuhodnes, co nakonec udela:))
    FAT
    FAT --- ---
    JOPS: Normálka. Jak to má U ve značce, tak čekám všechno...
    DIVA
    DIVA --- ---
    JOPS: klasika. Imho je todle ten protoduvod, proc je v Pze tak rozsireny nesvar neblinkat. Prevence proti temdle naschvalum.
    JOPS
    JOPS --- ---
    Dneska mě vytočila pica z Ústí podle SPZ. Jedu připojovacím pruhem, dojíždím ke konci, tam mezera pomalu pro kamion, hodím blinkr pomalu zatáčím a ta pica v Golfu na to šlápla a poslala mi to tam (ne, nebyla rozjeta, měla tam mezeru jak kráva, nemusela šlapat na brzdu) . Mám ve zvyku pozorovat okolí zrcatkama, tak jsem autem jel zpátky, to už jsem byl v odstavném pruhu a další mě normálně pustil.

    Když mě míjela, tak jsem si zaklepal na čelo, zda je normální a doufám, že ze rtů odecetla, co to mělo jako bejt pico.
    DIVA
    DIVA --- ---
    SPM: mne se stalo, ze jsem zjistila, ze na me typek troubi teprv az se klakson z nuly do revu okolo me prohnal pri naprosto zbesilem trestnem predjizdecim manevru .) nacez jsem vylovila v hlave matny zaznam, ze ten zvuk znel o kus driv, nez jsem ho identifikovala, takovy cmelacek v dalce jakoby ,) Ale je urcite mozne ze ne kazdy stroj uvnitr tak hluci .)

    Kazdopadne ja kdyz klaksnuju na oplatku, znamena to neco ve smyslu “vubec, presne naopak”. Ale nema valnou cenu vestit takove podrobnosti .)
    SPM
    SPM --- ---
    DIVA: Slyšel, pač pak troubil taky, o pár vteřin dál za záznamem... ale žádná sláva to neni :-)
    DIVA
    DIVA --- ---
    SPM: taky bych byla rada kdyby lidi nechybovali, kdyz me tim muzou ohrozit .) aby treba i nechybovali vubec, nebo abych aspon nebyla pri tom. Bohuzel, jsou to lidi, takze obcas selzou, a jsou jak na potvoru vsude okolo.

    Pointa meho prispevku tkvi v tom, ze myska nebylo zamerne ohrozeni, jako spis zachranny manevr. A jeste poznamka pod carou, ten tvuj klakson ridic neslysel .)
    SPM
    SPM --- ---
    DIVA: tak zaspal už o dost dřív tim, že se vysral na tu 60ku, čímž tomu taky nepomohl. (Ano, já se na ní vysral taky, jak je na tom videu vidět, ale já měl aspoň prázdný pruh, do kterého nikdo nevjíždí (že mi do něj vjede kamion, co se tam nevejde, mě fakt nenapadlo) a auto, co je schopný brzdit). Kouknul / nekouknul těžko říct, ale jestli takhle zaspal, tak i kdyby se kouknul, tak jelikož v tu chvíli už na výběr neměl, by to udělal stejně a já bych byl na sračku... Takže si jako přeživší asi pogratulovat můžu. Ale stejně bych byl radši, kdyby po dálnici nejezdili hodnětunový obludy, který evidentně hodně dlouho serou na dění v provozu před sebou... a když už, tak aby to někdo kontroloval, místo toho, aby tou kamerou neměřili, jestli v tom úseku někdo náhodou nejede 81km/h místo 80...
    DIVA
    DIVA --- ---
    Rekla bych ze kamionak zaspal, nebrzdil vcas zpomalovacima a pak uz to jednoduse neslo, provozni brzda by ho klidne i roztocila. Ta myska byl imho uhybny manevr, ktery vsem okolo zachranil sos .) ale chyba je pokud muzu soudit v nedostatecnych rozestupech a to tak ze predevsim na strane profika

    VYWERN: predpokladam ze do zrcatka kouknul, to je reflex, a mohl to vyhodnotit jako zvladnutelnou situaci, v cemz se teda nespletl nahodou ,)

    Prezivsim gratuluju .)
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    SITH: me teda z te stopky neprijde, ze by to tam pustil na hulvata. Naopak ten co jel na dalnici by mel vedet, ze kolega v kamionu na najezdu ma docela omezene moznosti a prislo mi, ze ho vubec nesledoval a poslal to pres plnou a nezajem. Kdyz si to spocitas tak od okamziku, kdy bylo zrejme, ze tam prvni kamion najede, az do okamziku, nez ho ten na dalnici dojede, ubehne cca 6-7s, to mi prijde docela dost.
    SPM
    SPM --- ---
    SITH: přišlo mi, že až tak úplně na hulváta mu to tam neposlal a šlo to dobrzdit. Nicméně ten kamion brzdit ani nezačal, nevim jestli čuměl do mobilu, ale už ve chvíli, kdy se tam ten náklaďák cpal, tak jel furt stejně rychle dál a pak to narval do levýho pruhu. Taky s tim jel o 20+ km/h víc, než měl (je tam povolená 60ka), což mi taky nepřijde úplně rozumný, když jedu s kamionem, kterej moc nebrzdí. Ten levý pruh těsně za tou šikanou je dost pekelně úzký, takže kdyby mu ten manévr nevyšel / ten náklaďák byl rychlejší a potkali se v té úzké části, tak jsme tam všichni sešrotovaný nasračku, protože se vedle sebe rozhodně nevejdou... Navíc vzhledem k rychlosti jeho reakce bych se divil, kdyby se vůbec podíval do zrcátka, takže kdybych byl vedle něj, tak mě nejspíš smetl.
    SITH
    SITH --- ---
    SPM: tak on ho nepředjížděl, spíš se mu vyhnul, protože mu to tam ten druhý kamion poslal na hulváta ze stopky. Řidiče osobáku moc neohrozil, z toho co vidím na videu :)
    SPM
    SPM --- ---
    RALI: Na tohle byl teď úplně skvělej sjezd z jižní spojky na Vršovice. Chodovská - dvouproudovka - byla rozkopaná a těsně za tím semaforem zúžená do jednoho pruhu a následně se i z toho pruhu najíždělo na koleje. Ten pravý, končící pruh byl většinou volný (končil teda 20m za tou křižovatkou), pač většina aut od D1 tam stejně jedním pruhem přijížděla. Nicméně stejně na zelenou ze sjezdu z JS, kde čeká kolona aut, první dement na tom semaforu, místo aby dojel těch 20m pravým pruhem, tak najel do křižovatky a čekal, až v tom levém bude místo. Takže co zelená, to projelo jedno auto...

    Ale co se vůbec rozčiluju nad zipem, když jsem dneska ráno viděl, že průměrnej řidič kamionu nechápe, že v místě, kde je už kilometr zákaz předjíždění kamionu, pruh s omezením šířky na 2,2m, jedoucí 80+km/h na 60ce, nechápe, že hodit ten šrot přes plnou čáru před jedoucí osobák do místa, kam se s tím kurva fakt nevejde, není dobrý nápad:
    Předjíždění v zúžení
    https://www.youtube.com/watch?v=nG6AAxTUvsk
    HANZO
    HANZO --- ---
    RALI: přesně, takových kokotů, co se neumí zařadit z připojovacího pruhu a uprostřed třeba zabrzdí a čekaj, kdo je pustí, je mraky. řidičák bych jim sebral.
    RALI
    RALI --- ---
    JOPS: ja bych zase sekal ruce retardum, co se radi do prubezneho kdekoli driv nez na konci. Jen to ty v prubeznem nasere a jeste vic zbrzdi, pak se neni cemu divit, ze si pripadaj ojebavany (a proto se pokud to znam vzdy radim do pripojovaciho)
    DIVA
    DIVA --- ---
    Ja se teda neptam, kdyz jeden nepusti, zaradim se pred dalsiho. A to se pak leckdo muze posrat.

    A taky musim pripustit, ze teprve v Pze jsem narazila na borca, co me vazne nepustil .) doufam ze byl zpoceny az na prdeli
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam