• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Já jednou v Mělníku blikal na nesvítící auto proti a pak jsem zjistil, že taky nesvítím :). Takže vlastně +2.
    SPM
    SPM --- ---
    TOMBRIDER: no, jednak jsem je neviděl a jednak to bylo ve městě a to druhý bylo už za nějakou křižovatkou, takže nebyl úplně patrný směr, kam jsem se pak mohl vydat :-)

    PATISLAV: vypadali, že fakt blikali
    DIVA
    DIVA --- ---
    No ale proc jsem s tim zacla, jezdim denne od rana do vecera a potkavam denne nesvitici auta, v zadnem pripade se na ukazani nerozne kazde druhe. Z moji zkusenosti ukazana po Pze nema zaden ucinek tak z 90%.
    DIVA
    DIVA --- ---
    TOMBRIDER: rukou dolu mavati popisuju jako driblovani ,) a ja to teda nejdurazneji pouziju pri zasadni prekazce v provozu. Kdyz mijim cerstvou neoznacenou nehodu, neukaznene cyklisty v neprehlednych mistech, i blbe oznacenou nebo uplne novou stavbu v mistech kde je treba vyrazne zmenit rezim jizdy atp. Navesum ukazuju na vetsi vzdalenost. Na organy spis jenom blikam, ev i rukou “tocim” radar kdyz je.
    FAT
    FAT --- ---
    DIVA: Já jsem ze středních Čech a je to normální neverbální komunikace mezi normálními lidmi.
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    DIVA: jop, je to tu odnepaměti a sám jsem toho aktivním účastníkem.. Plus ještě je zvykem blikat a rukou mávat směrem dolů = bacha cajti, zpomal.
    DIVA
    DIVA --- ---
    JOPS: klapani rukou jsou svetla, prstem opisovane kola radar, driblovani nutnost brzdit. Tohle by meli sakra rikat v autoskole, plus jaka svetelna koncerzace co znamena. Mimo Phu by to mohlo dost prospet bezpecnosti. V Pze samozrejme vsecko marne ,)
    DIVA
    DIVA --- ---
    Svetla, cajti + necekana prekazka jako nehoda, auto stojici v pruhu, neco k cemu je treba nahle dobrzdit nebo prudce se vyhnout. Podle me vsecko toto v cechach mimo prahu normalne funguje.
    SIMSALABIM
    SIMSALABIM --- ---
    SPM: Presne jek pise TOMBRIDER blika se ze dvou duvodu, svetla a cajti. V cechach to uplne jeste kazdej nechape, ale treba na balkane sem to nepsany kolegialni pravidlo videl ctit vsechny.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    SPM: nenajeli na hrbol? Někdy maj ta světla tak blbě seřízena, že stačí kousek zvednout čumák a vypadá to jako blikání.
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    SPM: nestáli někde za bukem policajti? To se taky bliká :)
    SPM
    SPM --- ---
    Ale mně se jednou stalo něco divnýho :-) Jedu si takhle po Broumově a zabliká na mě protijedoucí auto. Tak jsem šáhnul po páčce od světel, světla byla zapnutá. Tak to neřeším, jedu dál o párset metrů vedle na mě blikalo další auto. Tak jsem někde i zastavil a šel jsem se na to podívat. Obě světla normálně svítily :-) A pak už se to nestalo, takže že bych oslňoval nebo takněco to asi taky nejspíš nebylo. Takže doteď vlastně nevím :-D (jestli si tam nějaký jejich kamarád pořídil stejný auto a spletli se nebo co to mělo být :-) ).
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    jak jezdím primárně po okreskách, tak blikám často a podle mé soukromé statistiky je to cca vyrovnané, možná spíš častěji nezareaguje chlap (což ale může být tím, že i tady je za volantem víc chlapů než ženských).
    ovšem pak tu máme experta, co na upozornění reaguje sprostými gesty. Fakt mu ty světla nesvítí (potkala jsem ho takhle třikrát, posledně jel se mnou i muž a taky se divil), ale očividně to má jako formu sportu bo co. Jeho smůla, počtvrté se obtěžovat nebudu.
    JOPS
    JOPS --- ---
    WYMA: ja mam pocit, ze zensky si ani nevsimnou, ze jsi blikl. Ale priznam se, ze me obcas i chodci prekvapujou. Kdyz jedu starsim firemnim, tak obcas zapomenu rozsvitit, protoze soukrome mi to dela automaticky a obcas chodci ukazou posunkem (vypada to jako kdyz steka pes), ze si mam rozsvitit. A jednou to na me ukazala i celkem mlada baba, coz me se priznam uplne zaskocilo :)
    WYMA
    WYMA --- ---
    Taky blikám, na chlapy to většinou zabere, na ženský málokdy.
    SPM
    SPM --- ---
    Já blikám dost často a asi tak v 50% to zabere. Teda zepředu. Na debila, co jede v noci na denní svícení a není zezadu vůbec vidět, můžu blikat jak chci a stejně mu to nedojde.
    RALI
    RALI --- ---
    DIVA: ja problikavam v 98%, nejvic me bavi, kdyz mi to probliknuti vrati, protoze taky nesvitim :)
    DIVA
    DIVA --- ---
    Mmch opet jsem projezdila par dni po Ostrave. Stalo mi tam auto delsi dobu, nahazovala jsem kabelama a pak (slunny den, oci otevrene) jezdila bez svetel, at trochu posetrim. A ejhle, mistni me upomneli o takovem hezkem mimoprazskem zvyku, totiz upozornit kolegu ridice ze zapomnel rozsvitit, cimz zbytecne vabi organy k srdecne pomoci a ochrane. Problikavali me vsichni. Problikavali me na dalnici, problikavali varovnyma predjedouci, problikavaly kontinualne cele rady protijedoucich, jeden za druhym. V Pze je podobna vstricnost tak nezvykla, ze lidi na to moje blikani vesmes nezareagujou, uplna apatie, a uz vim proc. Oni nejspis ani netusi, o cem to blikam.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    JOPS: ja ted v usti jezdil 3 dny a zadne drama. O tom, ze Uckari jezdi nejak jinak, nez CR, ctu vzdy jen od nyxaku - tzn. od lidi z Prahy. Takze to prisuzuji taky mistnimu folkloru, stejne jak navazet se do Brna apod :)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    DIVA: To jsou jenom ti, co se odstehovali z U.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam