• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    THE_MIRACLE: jasně, ale prostě byla to velmi silná formativní zkušenost v začátcích mé řidičské kariéry :-)
    každý má to svoje, přes co nejede vlak, a naopak jiné věci, kde je ochoten riskovat (kupříkladu fakt netahám děti z auta ven, když jdu platit na benzínce, ale otevřu jim okna)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    TRISSIE: chápu, snažím se to dodržovat i bez takové zkušenosti. Nicméně obojí bylo, jak popisuješ, za nestandardní situace. Pokud jedeš k popelnici v jednosměrce v létě, to riziko je výrazně nižší.

    Vůbec neobhajuji jezdění bez pásů ani to, že ta paní neudělala chybu. Jen mi zkrátka tento případ připadá trošku v jiné úrovni, než některé jiné z poslední doby.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    THE_MIRACLE: hele, jízda nepřipoutaných dětí je u nás prostě no-go.
    dvakrát jsem coby spolujezdec zažila bouračku ve velmi nízké rychlosti (10-15km/h, jednou ledovka v zatáčce pod kopcem a auto před náma nabouralo do plotu a zůstalo blbě vytočené do silnice, podruhé blbě protažená horská cesta, kdy byl propluhovaný i pangejt, řidiči sjelo kolo a stáhlo ho to do stromu) a modřiny z pásů jsem měla ještě dva týdny.

    kamenem neházím, ale osobní zkušenost je v tomhle hodně silná, nepřipoutaná nejedu ani k popelnicím na konci ulice a nepovezu tam ani nepřipoutaného pasažéra.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    MATEEJ: Možná jsem naivní, ale u čtyřletého dítěte už bych nějak předpokládal, že nebude chtít vyskočit za jízdy. Fakt nevím, jaká byla přesně situace. Pochopil jsem z toho článku, že je vezla pár stovek metrů, velmi pomalu v obci. Pokud by tam nebylo to zaparkované auto, tak se nejspíše nic nestalo, možná boule, nebo zlomená ruka/noha. Prostě děsivá smůla.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    ADAMIRA: No jenže mě právě připadá, že tahle záležitost sice je z kategorie "jdu si průšvihu naproti", ale ne zas až tak moc. Takže z toho nedělej dva extrémy na dvou stranách. Jako upřímně, mám dvě děti a fakt nemůžu hodit kamenem. A pokud se vám nikomu nic podobného nestalo (samozřejmě to v 99,998 % končí šťastně, mnohdy i bez poučení), jste šťastní rodiče.
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    THE_MIRACLE: Nicméně ty případy, který srovnáváš, dost dobře srovnávat nejdou. Něco jiného je nepřipoutané dítě, které má ale dost rozumu na to, aby za jízdy neotvíralo dveře, nebo malé dítě, které máš v pomalu jedoucím autě jako řidič na klíně (tj. máš ho aspoň pod nějakou kontrolou) - a proti tomu malé, nerozumné dítě, nepřipoutané a u dveří bez dětské pojistky. To jdeš té nehodě vážně naproti. (Nepopírám, že chybu nebo opomenutí s fatálními následky může udělat každý rodič, to se bohužel může stát každému.)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    THE_MIRACLE: Jj výběr si, buď děti na sedadle spolujezdce bez pasu nebo nevychazet z baráku, propanicka u jakýho portálu sem vylejzate?
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    GLOBETROTTER: Přeně tak. Jako blbý jsme všichni dost na to, udělat někdy nějakou fakt mega blbost, ale asi kdybych pak přišel k autu, kde bych nechal zavřeně děti/psa/... (tohle by se mi nestalo, já jsem expert na jiný kraviny), tak bych si alespoň sypal popel na hlavu a nedělal machra.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    THE_MIRACLE: Jasně, chápu. Svým způsobem máš pravdu a beru to. To mínus jsem Ti nedal já. A nejen že je rozdíl mezi touto ženskou a tou, co zabila toho policajta (a tam nebyl jen alkohol, kombinace drog je největší průser), ale je rozdíl i mezi touto ženskou a těmi debilními Brňáky, co teď v létě nechali půl hodiny tři děti (8 měsíců až 5 let) v zavřeném autě. To je daleko horší a ještě prudili městapo, vo co jako jde, v čem je problém.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    GLOBETROTTER: já toto všechno chápu. jenže riskujeme všichni a pořád. To bys nemohl vyjít na ulici. Jasně, zpětně je to blbost. Jen ruku na srdce. Kdo z nás podobnou věc nedělá. Já taky nechám holky řídit na klíně, když vezeme plasty do kontejneru... Je to tak těch 200 m v podstatě v obytné zóně, jedeme max 25-30 kmh. Jenže stejně, jako mě může smažka tam naprat, tak mi děti může přejet, když tam budou jezdit na kole. Riskujeme všichni, pořád. Prostě vidím velký rozdíl mezi touto paní a například tou vožralou, co to naprala do policejního auta.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    THE_MIRACLE: Třeba proto, že na té ulici nejsi sám. A ano, také jsme jezdili na zadním sedadle nepřipoutaní (protože tam žádné pásy nebyly) a lezli jsme tam po sedadlech. Jenže také byl tenkrát poměr smrťáků oproti počtům nehod mnohem vyšší.
    Na té ulici nejsi sám. Co je Ti platné, že jedeš pomalu 150 metrů k sousedům, když se na Tebe zezadu vyřítí smažka,co jede stovkou a ty děti Ti prolítnou předním sklem ven.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    GLOBETROTTER: Já vím, že za to asi moc pochopení nezískám, ale já prostě tu matku nedokážu v tomto případě odsoudit. Jako jasně, vézt dvě nepřipoutané děti na předním sedadle je debilita, ale koho by tohle napadlo, když počítá s tím, že jede 150 m odvézt deti k sousedům. A děti přemlouvají, ať je nechá sedět vpředu. Prý jela pomalu, takže asi pociatala s tím, že nejsou připoutání. Nevím. Je to strašná tragédie, ale já bych matku nesoudili. Kolikrát jsem viděl otce, jak vezl u baráku na klíně dítě apod.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    ANDR3E: Tak 3 promile je teda už slušná darda. Možná si myslel, že prostě v Praze máme tak špatný povrch, že jel dál :-)
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    Tramvaj v nove roli :)

    Cizinec vjel po kolejích do pražského tunelu. Odtáhla ho tramvaj - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...k/cizinec-vjel-po-kolejich-do-prazskeho-tunelu-odtahla-ho-tramvaj-40329759
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Matce vypadlo za jízdy nepřipoutané dítě, narazilo do jiného auta - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/...ridicka-dite-resuscitace-zachranari-vrtulnik.A200705_204226_praha-zpravy_aug
    Bohužel na předním sedadle obvykle není dětská pojistka, protože se nepředpokládá, že by tam sedělo dítě.

    Btw.před lety jsem taky málem vypadl z auta. Seděl jsem vzadu u dveří, dětská pojistka nebyla nastavená, protože dvouletá dcera seděla uprostřed. Jenže člověk si neuvědomí, že v úzkém autě (Fabia 2) i tak malé dítě z prostředka může dosáhout na dveře. Najednou v zatáčce otevřela dveře a kdybych se vší silou nechytil všeho čeho se dalo, tak jsem byl venku. A to jsem byl samozřejmě připoutaný.
    SPM
    SPM --- ---
    Jenom teda u titulku "vynucovat přednost" jsem si představoval něco jiného, než nedát přednost, ještě k tomu na zákazu odbočení.
    FELCARKILLER
    FELCARKILLER --- ---
    ADAMIRA: a video nikde :(
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    tohle je normální pohlazení po duši :)

    Agresivní řidič si vynucoval přednost, chtěl se prát, po knockoutu skončil potupně na zemi | TestyOjetin.cz
    https://www.testyojetin.cz/..._req_id=jAfAqIDULpu-202007021609&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    svestky za volantem, pokracovani

    Policejní auto v Praze po kolizi narazilo čelně do sloupu, tři zranění - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...clanek/policejni-auto-vrazilo-v-praze-celne-do-sloupu-tri-zraneni-40329247
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    BURKHAR:
    SAMOUT: uplne nechapu z ceho jste tak odvareny, navic do tech zatacek najizdi jak zelva, to uz mi prijde vetsi pozitek tahle jizda specialem udělaným z oktavky :))

    Camera Car Fabio Danti Skoda Octavia Wagon Pedavena Croce D'Aune 1999
    http://www.youtube.com/watch?v=bK2X9K_YccQ
    JOHY
    JOHY --- ---
    SAMOUT: no ten zvuk je nahranej z predele, ale původní zdroj zvuku je super.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam