• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    LOPIK: ze zaboru verejneho prostranstvi jsou IMO vozidla vyjmuta (aspon v Praze). Muselo by se jednat o stale parkovani (tzn. parkovaci misto co si postavis na verejnem prostranstvi)
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    PISKVOR: Kdyz tam mas silnici, tak je to asi dost diskutabilni - ona by tam nemela byt bez nejakyho vecnyho bremene, ale i tak si osobne myslim ze si tam pak sam nemuzes dat ani ten napis "soukrome parkovani". Podobne jako nemuzes sahnout na elektriku nebo telefoni draty..
    Jak uz jsem psal - ja jednou dostal pokutu za to, ze stojim na vlastnim pozemku - na magistrate se mi slusne omluvil, ale doporucil mi vyridit si tam znacku, do ty doby ze mam smulu..
    Jinak i to stani mimo silnici neni zachrana - obvzlast v Praze ti pak radi naperou zase pokutu za neopravneny zabor - ci je to pozemek je taky nezajima - taky uz jsem platil na sedmicce, jdyz jsem si naivne myslel jak vyzraju na modrou caru, kdyz to soupnu mimo ulici - pozenek patril prilehly benzince..
    HANZO
    HANZO --- ---
    SAMOUT: problém je pak v tom, že parkování na soukromém pozemku poliši neřeší a imho když ti tam někdo zaparkuje, musíš ho nechat odtáhnout na svoje náklad.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    PISKVOR: Tak nejlepsi je tam dat znacku "soukromy pozemek" bo tak neco. Pak predejdes vsem dohadum. Samozrejme to teda musi odpovidat katastralni realite, to da rozum.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    LOPIK: To jo, ale řešíme opačnou situaci: pokud je to můj pozemek, můžu na něm mít krabice, nebo haldu zeminy, tenhle zámek, plot - anebo musím mít napřed dobrozdání místní motoristické rady, že tím nenarušuju odvěkou rovnováhu mezi Silami Vesmíru?
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    LOPIK: A co když ti na tvém pozemku magistrát udělá modrou zónu? Musíš pak platit za stání na svém pozemku?
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    PISKVOR: Jezdi se podle znacek, ne podle katastru.. Casto se stava, ze si treba lidi mysli, ze muzou jezdi ozraly nekde po polnackach atd. - ani to neni pravda - "Pozemní komunikace je dopravní cesta určená k užití silničními a jinými vozidly1a) a chodci, včetně pevných zařízení nutných pro zajištění tohoto užití a jeho bezpečnosti".
    Kdyz neni oznaceny misto pro stani ofiko znackou, tak tak tam muze stat kdo chce podle pravidel.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    GUMBA: A jak se to liší z pohledu třetí strany? Furt je takový stání na soukromým pozemku, a (pokud tam není věcný břemeno "vlastník i nájemce musí strpět, že mu tam bude kdokoli parkovat a tak vůbec"), neplyne z toho pro náhodnýho kolemjedoucího žádný právo sedět.

    Jinými slovy, bez toho je to jen věštění z koule: "já myslel, že tady může parkovat kdokoli - měl jsem pravdu, nebo ne?"
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    GUMBA: ono i na zapadlejch vesnicich... to pak takhle nahle zjistis, ze vlastne na svym pozemku mas sousedovic garaz... :)
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    SPM: On ten katastr (hlavne ve velkych mestech) neni vubec relevantni, protoze vetsina parkovacich mist, garazovych stani apod. je realne v majetku nejakeho SJV a prislusni "vlastnici" si de jure za tech par set tisic koupili jen pravo to vyuzivat.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    SPM: Já mám teda jinou zkušenost - viděl jsem jak falešný značení, přesně že si někdo něco namaloval na silnici a toho vyřešili dost rychle. Sám jsem taky na úřad jednou volal kvůli jedný podivný pokutě (stál jsem u baráku v pěší zóně na stavebně odděleným parkovacím místě, který bylo dokonce na vlastní parcele, ale bez značky a nějakej měšťák mi dal iniciativně pokutu) a zodpovědnýmu člověku jsem se dovolal asi za tři minuty a minimálně mně teda aspoň trochu uklidnil a navrhnul do budoucna nějaký řešení..
    SPM
    SPM --- ---
    Kam si stěžovat nevím, když jsem bydlel v Praze ve slepé ulici, tak si tam někdo aktivní na lampu u začátku ulice namontoval značku zákaz vjezdu. Což nám bylo ještě fuk, do doby, než se nám na autě objevil lísteček (kterých byl štos umístěný na nástěnce) s nápisem, že parkujem na soukromé cestě (ulice samozřejmě dle katastru v majetku města) a může být naše vozidlo odtaženo. V tu chvíli jsme se dozvěděli, že to vlastně není ničí problém. Policajtům je to úplně u prdele, měšťákům, je to úplně u prdele, na úřadě jim je to úplně u prdele... a teda pokud je člověk hodně vytrvalej a má celý volný den na telefonování, tak asi po 20. přesměrování kdo by to mohl řešit, se dovolá nějakému vyššímu úředníkovi, který má k dispozici mapu značením, zjistí teda že tam žádná taková značka být nemá a nechá to sundat (hurá). Že by ale někdo pátral po viníkovi, to taky ani omylem, takže patrně dávat si dopravní značení na cesty dle svého uvážení je úplně v pohodě :-)
    YOT
    YOT --- ---
    PNXNTDD: Mnou u nás je těchto zábran plná ulice. Trávníky Brno. Vypadá to celkem dost podobná situace. No a nikdo tam teda nebrečí že tam parkujou dle svého uvážení lidi, který jinak moc nemaj kde parkovat. Je to tam takhle co se pamatuju. 10 let plus. Takže žádná rezidentní kravina. Tím že tam není značka je umožněno parkování třeba šesti různým autům. Pokud jejich řídící maji klíč od té zabrany...
    HANZO
    HANZO --- ---
    PNXNTDD: u mámy na sídlišti si někdo normálně na férovku namaloval před dům parkování pro postižený. když se to provalilo, tak dostal flastr od uřadu
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    TOOMIX: Tohle máme u bytového domu. Taky nám není jasné, zda je legální jet rovně na plácek u vrátek domu.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    PNXNTDD: Aha. Každopádně bych to asi ignoroval. A zapnul kamery na powerbanku. A doufal, že je někdo neukradne :-)))
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    PNXNTDD: Zkus se podívat do katastru.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    PNXNTDD: A pokud to tam dal někdo, kdo si tam dojede zaparkovat jenom na víkend tak to je už víc než sprostý. Mě zajímalo jak je tohle ošetřený, třeba tam značka být nemusí, pokud si za to někdo zaplatil tak to beru, ale nějak tomu nevěřím...
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    GLOBETROTTER: No já to myslel tak, že bych čekal že tam bude parkovat ten kdo to tam dal.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    PNXNTDD: Ad nestálo tam žádný auto: Lidi si nechtějí přidělávat problémy, pokud to není nutné. Radši budou ovcoidní.
    Před lety jsem šel ze sídliště Troja do zoo, kolem botanické zahrady. Dole, už skoro u zoo, někdo zaparkoval na ulici před nějaou stoletou vilou. Parkování neregulované, veřejná komunikace bez značek. Z okna začala volat starší paní "Tady nemůžete parkovat, přijede naše dcera". Dotyční se sebrali a odjeli zaparkovat jinam.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam