• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    SPM
    SPM --- ---
    AMANT: Tak jako jasně, ale tohle aplikované do extrému znamená omezit rychlost na 5km/h, protože pak doopravdy při té nehodě většinou nikoho nezabiješ, teda vyjmu případů, kdy tam nudou usneš a pak vezmeš toho cyklistu. Ale prostě když vezmu třeba toho staršího, co s naloženou famílií přejížděl cisternu, tak neberu, že je primární příčinou nehody vysoká rychlost (když jel dle posudku 104km/h na 90ce), když prostě začal předjíždět před horizontem a vjel do protisměru do místa, kam neviděl. V tu chvíli prostě neměl předjíždět, ani 90kou, ani žádnou jinou rychlostí. Ano, možná kdyby jel pomalejš, byl by ten náraz menší, možná by to ta ženská v druhym autě přežila. Ale taky si upřímně myslim, že kdyby mávnutím kouzelného proutku všechny auta na silnicích na okresce by nebyly schopni zrychlit na víc než 90km/h, tak těch smrťáků při předjíždění bude ještě více, protože českým národním sportem je přidávat předjížděnému autu, což v případě, kdy budu striktně dodržovat maximální povolenou rychlost znamená, že v tom protisměru strávím mnohem více času. Prostě nevim, přijde mi normální nepředjíždět, když nevidím kam jedu a jestli je tam volno. Házet to pak na nepřiměřenou rychlost s tím, že kdyby jeli pomaleji, tak ten náraz přežili, je podle mě dost tendenční ohýbání statistik. Ten předjížděcí manévr neměl vůbec začít...
    AMANT
    AMANT --- ---
    a pridam svuj oblibeny klip
    The Expanse : Delta V : Slingshot racers slow down.
    https://www.youtube.com/watch?v=waG8YYTwpAQ
    AMANT
    AMANT --- ---
    SPM: no ten zaver je celkem jasnej - rychlost ti bere cas na reakce ve chvili, kdy je kazda desetina vteriny dobra. plus silenym zpusobem zvysuje energii narazu/kolize. tam je to hodne neintuitvni no, ale asi si vsichni pamatujeme snizovani rychlosti v obci ze 60 na 50 - to melo svuj dobrej duvod.
    ono jak je ta rychlost v metrech za sekundu, tak ta hybnost pri snizeni rychlosti o 10 km/h se snizi 3x...60km/je cca 17m/s, 50 km/h je cca 14m/s. a tim se nasobi hmotnost celyho toho nalozenyho auta a rovna se to energii potrebny k zastaveni, ergo (v pripade kulove slepice ve vakuu) je to energie, kterou to pripadny auto "preda" pevnymu objektu pri kolmym narazu celou plochou pokud by okamzite zastavilo na fleku.

    no a tyhlety energie ti poziraj u modernich aut ruzny ty deformacni zony a naopak pasy a airbagy pracujou "proti" nim, ale co je ti to platny, kdyz misto 130 letis 170 a v okamziku toho narazu tak vyvijis treba 12x vic energie na ten pas a ty samy sily ti rvou pajsl na cucky a tem lidem v tom druhym aute taky a prave se nekomu ve zlomku vteriny urvaly jatra a roztristly se o brisni stenu....
    SPM
    SPM --- ---
    AMANT: no, to jsem úplně nepochopil, proč před tou kamerou ze sebe dělali kašpary, když v následující minutě bylo vidět, jak to asi bylo.

    Já z toho spíš nepochopil nějak to poselství o rychlosti. Začíná to zase tím, že rychlost zabíjí a může za většinu nehod. A pak tam ukáží 5 případů, kde je nedání přednosti v jízdě, předjíždění tam kde nevidím (úplně si nemyslím, že kdyby předjížděl 90km/h místo 104, že by to dopadlo lépe a podle těch rychlostech v posudku se asi ani moc nedíval a tu cisternu vzal hned jak ji dojel), pak teda ten kluk, u kterýho není úplně patrný kolik jel, ale primárně vylítnul asi na to, že po oslnění zazmatkoval a hamtnul v zatáčce do brzdy. No a zbývají tedy dvě nehody, kde ta rychlost teda byla primární příčinnou a z toho u jedné z nich s tím největším idiotem k žádnému smrťáku nedošlo (byť teda asi proto, že měl z pekla štěstí).
    SADSOUL
    SADSOUL --- ---
    Tak já ten link konečně pošlu.

    13 minut — Česká televize
    https://www.ceskatelevize.cz/porady/13984984783-13-minut/
    AMANT
    AMANT --- ---
    me se to libilo, byla to docela sila. zajimavy ze skoro kazdej tam v tom pribehu mel nejakej vymyslenej moment, kterej ho trochu v jeho vlastnich ocich vyvinoval...
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    13 minut (2021) | ČSFD.cz
    https://www.csfd.cz/film/1032240-13-minut/prehled/

    Ke shlédnutí na CT normálně do 26.6 tusim
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    DAVETESS: ten dokument je to, co sem daval SENIN před týdnem?
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    GLOBETROTTER: Ukecal, protože ho neměli změřenýho. Škoda, no...byl to fakt blbec.
    Jinak dokument se mi líbil. Vlastně bych řek, že ten poslední borec, ten mladej kluk, co měl v autě ty dvě holky, je v tom dost nevinně. Prostě dostal smyk. Nefrajeřil, nepředjížděl, nehonil to v noci dvoukilem....prostě a jednoduše dostal smyk a stala se mu nehoda. Má za to teď jít do kriminálu, všichni ho totálně zavrhli jako největšího vraha. Třeba ta holka, co přežila, co tak mermomocí chtěla, ať je vezme s sebou, mu teď "nemůže odpustit Evu".
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    SENIN: kde je ten dokument? Bfw.ten co jel 170 to ukecal nebo se snažil ukecat? Pokud první možnost tak to je snad na triapadesatku na všech stupních od těch dopraváků po policejního ředitele.
    SENIN
    SENIN --- ---
    Koukal někdo na ten dokument? Docela síla a vůbec nevim, co si myslet o tom vymaštěným kreténovi, který se tam prezentoval jako borec co jede na nábřeží 170 a ještě to ukecá s policajtama ... Přeju si jediný, aby mu už nikdy nevrátili řidičák.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    DARK_SAVANT:
    DANYSEK:
    Nuselské schody holt mají lepší sklon než těch pár schodů u Povstání 😄
    DARK_SAVANT
    DARK_SAVANT --- ---
    ANDR3E: amater ;-) do dneska obcas vypraviom prihodu, jak jsem se kdysi vracel po nejaky hospode na byt a neveril co vidim..

    Octavia skončila uprostřed Nuselských schodů, řídil zřejmě opilec - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/zpravy/cerna-kronika/octavia-skoncila-uprostred-nuselskych-schodu-ridil-zrejme-opilec.A110630_113211_praha-zpravy_mav
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    ANDR3E: Nepatří to i do auditka Massabob? 😀
    SENIN
    SENIN --- ---
    TRISSIE: ano přesně tak https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1097181328-udalosti/221411000100524/obsah/842420-kampan-proti-rychle-jizde má být i dokument o zpovědích lidí, kteří někoho usmrtili při jízdě, 10.6.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Blog: Prázdný pohled hubeného kluka, který nebrzdil - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/blog-prazdny-pohled-hubeneho-kluka-ktery-nebrzdil-156836

    ona teď jede nějaká kampaň za bezpečnost provozu, co? i v rádiu...
    teda jako obvykle, kdyby to zachránilo jeden jedinej život, tak bude svět o krapítek lepší, takže asi nelze mít námitky.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    THE_MIRACLE: ja to asi tolik neresim, myslim, ze za volantem delaji lidi mnohem casteji a horsi veci,ktere ovlivuji bezpecnost. A ze si nekdo neco foti, je mi tak nejak jedno. Ale chapu i vas :)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SPM: jj včetně akcí typu nohy na palubce apod.

    U řidičů kamionů to je prostě problém a tyhle nehody nejsou vyjmečné, jediné řešení je opravdu pravidelná kontrola a v případě porušení "likvidační" počet bodů.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam