• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Motorkářovi sebrat doživotně papíry na všechno, půl milionu pokuta a povinnost zaplatit veškeré náklady záchranných složek k tomu. To jsem se zasnil.

    Motorka po pádu zapálila auto s dítětem, video srážky varuje před riskováním

    https://www.idnes.cz/olomouc/zpravy/vicov-nehoda-pozar-motorkar-dite-video-besip-nemyslis-zaplatis.A210728_094529_olomouc-zpravy_stk
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    To si tak jedete po uzke zatackovite silnici z mesta a najednou vam to cyklista z vedlejsi streli primo pred cumak na hlavni. Nastesti do protivky nic, vyhnu se a nasledne lehce zatroubim a v zrcatkach vidim fakace. Je opravdu tezke mit ty cyklisty rad.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KORKMAZ: i bet there will be flying cars in the future
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    WANAH
    WANAH --- ---
    TOOMIX: Krásnej pokus o sebevraždu …
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    TOOMIX: Normální blázen, věřím, že ten tam stál a blokoval celou silnici, fakt než ty benga přijeli - je mi líto těch policajtů, co tohle musí pak řešit..
    AMANT
    AMANT --- ---
    GLOBETROTTER: "Ital mi zamával" - to je skoro na suffix do nazvu auditka:D
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    VYWERN:
    AMANT:
    Asi jsme každý potkali jiné Italy :-)))
    1) Jedu v Chorvatsku po Jadranské magistrále, proti mě Ital, který předjíždí jiné auto. Naštěstí to bylo zrovna u nějaké turistické vyhlídky s parkovištěm, kam jsem uhnul, jinak jsem už nebyl ani já, ani Ital. Ital mi zamával.
    2) Jedu v Německu po dálnici, v odstavném pruhu stojí italské auto. Ital stojí zády k němu a chčije ("samozřejmě" ne nějak skrytě mezi dveřmi směrem k autu, ale zcela veřejně přesně naopak).
    3) Ital nebliká. Pokud bliká, není to Ital - má sice italské občanství, ale je to Jihotyrolan :-)
    Btw.v nejsevernější Itálii jsem toho dost odřídil, takže znám své, jak s nejsevernějšími Italy, tak s turisty z ostatních částí Itálie.
    AMANT
    AMANT --- ---
    VYWERN: fakt? tak to ten "muj ital" dal telefonoval a jel v levym 110 a ten strudl za nim mu vubec nevadil, asi si prisel jako Duce kdyz tahnul na Rim...
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    GLOBETROTTER: k tomu popisu, ja to v pulce prestal cist, takze ten by to urcite chtelo vylepsit :))

    A vite co se stane v CR, kdyz potkate Itala v levym na dalnici a zatroubite? Nic, proste uhne a kyvne rukou, ze sorry...:)
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    Z_RYBY_KOST: ještě nad tím přemýšlím. Ten autobusák tam tím vytvořil ne zrovna bezpečnou situaci, takto blízko v křižovatce by zastavit neměl, ale holt zastavil, a asi by to nějak obhájil. Při odjíždění od krajnice musí dát blinkr a nesmí ohrozit vozidla v daném pruhu. Ty si prostě byl v levém pruhu, byť tě tam vyhnal autobus, který vytvořil dočasnou překážku, ale ty jsi ten, kdo musí dát přednost vozidlům v pravém pruhu. Víc na tom nevymyslíš.
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    GLOBETROTTER: odpověď na otázku za kým by šla vina už zazněla, tvoje. ty se řadíš z levého pruhu, takže vozidlům v pravém pruhu musíš dát přednost. Takže buď je tam dost místa, uděláš myšku a prošlo to, nebo tam není dost místa a musíš počkat až budeš mít volný pravý pruh. V případě střetu si ty nedal přednost vozidlu v pravém pruhu.
    To, že se autobusák nerozhlédl při rozjíždění, je sice nečestné a nesportovní, ale to je tak všechno.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    LOPIK: Asi tu udělám anketu, zda jsem větší dement já že to neumím popsat nebo jsi větší dement ty, že to neumíš přečíst.
    Jak nevím, jestli tam mám nebo nemám autobus? Přečti si to znovu.
    Ale i tak to asi nepochopíš. Takže pro zjednodušení:
    Jedeš a ve tvém (pravém) pruhu je překážka v provozu v podobě stojícícho vozidla. Objedeš ji, ale jelikož hned za tou překážkou potřebuješ odbočit doprava (a to do dost významné ulice, ne někam do dvora), tak se do toho pruhu, kde je ta překážka, vracíš dost ostře (ve smyslu úhlu, ne rychlosti). Ve chvíli, kdy jsi překážku skoro objel a už dal blinkr doprava, se překážka začíná rozjíždět, aniž by se její řidič přesvědčil, zda jej nikdo neobjíždí a nechystá se odbočit do té významné ulice. Rozjíždějící překážka Ti svým rohem vrazí do pravých dveří (což se naštěstí nestalo).
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Vjedu do pravyho, kdyz tam bude volno, protoze koukam do zrcatek.. Ja porad nejak nechapu, jak se ti muze stat, ze prejizdis do pruhu a nevis jestli tam mas nebo nemas autobus....kdyby ses ptal na skutr, tak chapu, ze se to jako nejak muze stat, ze si ho nevsimnes a stejne vy to byla tvoje vina, ale tvl zrovna autobus..
    To neni tak, ze by sis jako nemohl pribrzdit, aby sis byl jistej jestli stoji nebo jede kdyz nevis..
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    LOPIK: Četl jsi to pořádně?
    1) Stál mimo zastávku. Na takovéto místo 3 metry od rušné křižovatky by dal zastávku jen dement. A možná to nebyly ani 3 metry.
    2) Ta dodávka v tom nemá žádný význam, ta je tam jen na dokreslení příběhu.
    Hele, co bys dělal ty? V pravém pruhu stojí vozidlo na blikačky těsně u křižovatky. Potřebuješ odbočit. Budeš za ním stát třeba 3 hodiny, protože má poruchu nebo si objedeš celou čtvrt protože jednosměrky, ranní zákazy odbočení doleva a otočit se není kde? Nebo mu to tam posleš jako já? V prvním případě jak dlouho budeš čekat než ho konečně objedeš?
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    GLOBETROTTER: Na co se vubec ptas? Jasne ze to bude tvoje vina, kdyz mu to ppred nej posles z levyho pruhu. To jestli tam ma zastavku na znameni nebo kolik tam jede kde dodavek a nastupuje lidi s tim nema zadnou souvislost.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Vezu ráno děti na příměšťák. Jedu v pravém pruhu po čtyřproudovce, přede mnou městský autobus, který má zastávku bez zálivu cca 30 metrů před křižovatkou, kde potřebuju odbočit doprava. Všechny zastávky v našem městě jsou na znamení, takže sázka do loterie. Autobus nestaví, hurá. Jenže najednou tak 3 metry před křižovatkou dává blikačky (což je tu zvykem vždy na zastávce) a staví se přes cyklopruh k chodníku. Mimo zastávku. Chci ho objet, ale dodávka za mnou je rychlejší. Následuji ji, ale najednou vidím, že se autobus začíná rozjíždět. Lehce třikrát zatroubím, řidič autobusu mi ukazuje, ať jedu, ale pomalinku pokračuje v jízdě. Nemám blinkr v zrcátku. Je tak inteligentní, že mu dojde, že ho objíždím a odbočím před ním doprava?
    Neptám se na otrocké znění zákona, stejně to nebylo v Česku. Za kým by logicky šla vina, kdybychom se srazili? On vytvořil překážku. Já jsem v době, kdy stál, ho potřeboval objet a následně odbočit doprava. On se mezitím rozjel, ale nemusel vidět můj pravý blinkr a tedy předpokládat, že se nejen nacpu do jeho pruhu, ale ještě odbočím.
    Ano, kdybych věděl, že tam asi naskočí jeden člověk, který asi dobíhal a nestihl ten autobus v zastávce a řidič byl asi tak hodný a zastavil mu za zastávkou, tak jsem samozřejmě radši počkal. Ale co když měl poruchu? Měl jsem tam stát ještě zítra? Nebo si udělat několikakilometrové kolečko po čtvrti, abych mu tam tu myšku nemusel udělat?
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    TRISSIE: Ale ještě o něco horší je: "Myslel si, že měl přednost." :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam