• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    SITH
    SITH --- ---
    TOOMIX: ten kamion na konci O.O
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    ANT_39: "Celkem zraněno 6 osob, 2 z toho těžce." Hm, takze to furt zas takovy stesti byt nemuselo :-|
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    ANDR3E: Tyjo, koukam na tu rozmlacenou cervenou... asi dodavka to byla, mezi kamionem a nakladakem s traverzama, a pripada mi neuveritelny, ze "nedošlo k žádnému život ohrožujícímu zranění". Posadka mela stesti v nestesti...
    RALI
    RALI --- ---
    ANDR3E: Pred takouhle rachandou me jednou zachranilo močeni. Jel jsem s Avii mezi dvema tatrovackejma soupravama, proste uz jsem musel, tak jsem si zastavil a v doliku na dalnici pred Slanym byly tatrovky poskladany pres celou dalnici a par osobaku k tomu. Par hodin jsem tam sice postal, ale alespon celej.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Úplně pitomá. Sebrat řidičák i svéprávnost
    Ukradl auto i s ročním dítětem. Chomutovská policie pátrá po neznámém pachateli, hledá svědky | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/policie-patrani-chomutov-ridic-kradez-auta-ditete_2201121734_kro
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Setkání sypačů s některými řidiči
    https://www.youtube.com/watch?v=5BCRN7ygOfc

    :-)
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    PISKVOR: Aha, to jsem si neuvědomil, že
    v Česku není :-) Tím spíš to nemůže být podle zvyku, ale podle navigace.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    GLOBETROTTER: A mezi pruhy ve stejném směru se dělá dvojitá čára? To jsem v ČR ještě neviděl. (Jo, americký "žlutá čára je mezi tvým a opačným směrem" je užitečný, taky jsem si říkal, proč takovou evidentní věc nemají všude)
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    GLOBETROTTER: I když s tou dvojitou čárou: Pokud člověk mele se spolucestujícícím, telefonuje, myslí na kraviny apod., může si pak, až ji spatří, myslet, že tam jen změnili pruhy a že se včas nepřeřadil. Problém Česka (a nevím jak velké části Evropy) je, že se stejnou barvou malují čáry mezi pruhy a čáry mezi směry.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    TOOMIX: Jako já nevím, zda to fakt dělají lidi, co jezdí po paměti. Že je to tam jiné snad napadne každého debila, takže vypnu "automatiku". A přejet dvojitou čáru, která tam dřív nebyla, je taky umění.
    Spíš bych věřil tomu, že lidi jezdí slepě podle navigace. Takových lidí je fakt hodně. Prostě co navigace řekne, to udělám. I když jsem na dvoupatrové komunikaci, kde navigace pochopitelně není schopna lokalizovat, na které úrovni jedu (3D GPS zatím není). Tak prorazím svodidla a spadnu o patro dolů, abych vyhověl navigaci a odbočil.
    I když navigaci zásadně nepoužívám, minulý týden jsem byl líný a v cizím městě jsem si ji zapnul. Jenže jsem jel ze soukromého pozemku, který se změnil a strejdovi Gůglovi to neoznámili a navigace mě hnala skrz plot :-) Shodou okolností jsme na ten soukromý pozemek jeli o den později s rodinou a směřovaly tam pěšky dvě japonské turistky, asi od MHD. I když tam měly ceduli jako kráva, tak místo aby ji poslechly, koukaly do mobilu a evidentně šly podle navigace a buď ten plot přelezly, prokousaly nebo zaply hlavu. Na místo dorazily, pak jsme je tam potkali :-)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    TOOMIX: tady o jedno video navíc

    Rádelský mlýn po přestavbě mate řidiče, ti jezdí do protisměru
    https://www.youtube.com/watch?v=FgkxBrgA3fQ
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    ANT_39: To bude s balisetama zas jekotu o "zelenejch fakáčích" a silniční fašistické diktatuře. Prostě JÁ dělám brm brm, tak mi všichni UHNĚTE! (A pak se potkají dva takoví.)
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    DURDIN: Ty balisety, co v clanku zminuje policajt, IMHO budou navodny dost.

    A jinak teda ta dvojita plna mi "pod snehem" neprijde, zda se mi naprosto jasne viditelna, zvlast kolem ty krizovatky na novym asfaltu.
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    TOOMIX: jediné co mě napadá je, že se nevěnoval řízení a pak se mu najednou z navigace ozvalo "zabočte vlevo", tak tam vjel. Být ta dvojitá pod sněhem, a zaváté značky, tak tak může vjet i někdo zkušený.
    Ale myslím, že by k nápravě stačilo tam trochu protáhnout svodidla, nebo dát 5-10 metrů před tím místem takové ty betonové zástěny místo dvojité aby se to vizuálně oddělilo.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    TOOMIX: Teda taky nechápu, co je na tom nejasného :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    TOOMIX: twl... vojita plna.. nevadi, blinkr a jedem... :) Proste sebrat papiry takovejm exotum.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Kouk na to video a je to značený dost jasně

    Na nové křižovatce vjíždějí řidiči do protisměru, hejtman chce lepší značení - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/liberec/zpravy/radelsky-mlyn-krizovatka-protismer-rsd-hejtman-puta.A211213_092319_liberec-zpravy_jape
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    SAMOUT: pekny ze tomu v Indii rikaji skilled driving :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam