• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    HAR4NT: Ano, kontext. Pointa je, že jestli se na dálnici v noci bude válet třeba neosvětlený kus klády, tak se mu nevyhne skoro nikdo. To samé něco naprosto nečekaného za zatáčkou na okresce.

    STRACENA: Ano. Jak píše HAR4NT, jde o kontext a v noci na dálnici prostě spoléháš na to, že pokud bude průser, bude nějakou formou osvětlený, protože jinak bys tam musel jezdit padesát, což asi neděláš a jestli jo, tak jsi bezohledný hovado (a tak dále...). Takže si lžeš do kapsy, nebo si to schválně nepřipouštíš. Já jsem si aspoň plně vědom, že pokud jedu na dálnici v noci 130 (což mimochodem většinou ani nejezdím) tak prostě nevidím dost daleko. Ale asi jsi superman, máš rentgenový zrak a vidíš i v noci půl kilometru dopředu, jinak si to moc vysvětlit nedovedu. A nebo to prostě v duchu popíráš a jednou budeš dost překvapený. Viz citace v záhlaví.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    CAIDEL: "kam vidi" si vztahuju prostredi. ono ani v noci na dalnici se nesmi jezdit min jak 80 a musis bejt osvetlenej a nic jinyho nez motorovy vozidla ktery to splnujou tam nesmi a reflektor je v noci videt docela z velky dalky.
    jasne, muze tam mit hezkou chvilku parek divocaku, nebo tam usnul nekdo s Alzheimerem, ale o tom rec neni..:)
    STRACENA
    STRACENA --- ---
    CAIDEL: Tak jestli někdo (píšeš navíc že každý, což je blbost protože já ne a do kapsy si nelžu) jezdí na slepo, tak je to bezohledný hovado co nemá rád ani sebe, natož ostatní účastníky. Předpokládám že mluvíš z vlastní zkušenosti... vážně jezdíš vědomě tak, že víš když před tebou bude překážka tak se prostě zabiješ?
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    LOPIK: Přesně. Snažím se ti naznačit, že každý (na dálnici v noci, na libovolné okresce poblíž lesů/polí kdykoli) jezdí naslepo. A jestli tvrdíš, že ne, tak nad tím prostě jenom moc nepřemýšlíš, ale lžeš si do kapsy.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    CAIDEL: On je teda trochu rozdíl srazit srnku, co mi tam vběhne a jet po dálnici.. Nechápu co se ale snažíš sdělit - že jezdíš naslepo, nebo jak to myslíš? Je jasný, že asi u každýho nastávají okamžiky, kdy někam za zatáčku fakt nevidíš, ale pak je to jednoznačně jen tvůj průser a hlavně tvoje vina, když do něčeho najedeš..
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    SAMOUT: Vzhledem ke covidovým poznámkám vím, že s pravděpodobnostmi to moc neumíš, takže tak...
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    LOPIK: Čímžpádem je o celé úplná blbost. Jestli tu někdo v noci na dálnici jezdí třeba šedesátkou (kam vidí) tak dobře pro něj, ale jinak bla bla bla, úplná píčovina. Jestli se na okresce dokážeš přesvědčit, že v té devadesátce stíháš postihnout všechno co je potřeba, tak houbeles, z Krkonoš vím, že na blbě naběhlou srnku (ze slepého úhlu trochu zezadu) nestihneš zareagovat ani ve dvacítce.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    CAIDEL: Za zdemolovanej kamion ho nevyrazej?
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    SITH: Tenhle argument nedává smysl - na silnici se jezdí "na oči" - kam nevidíš, tam bys měl dobrzdit, ať jedeš s čímkoliv naloženým jak chceš. Nejsou to vlaky..
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    SAMOUT: Éééé.. řečí zákona, jistě. Má jet třeba čtyřicítkou aby to stihl dobrzdit. Řečí reality: Má nastavené dojezdové časy tak, že nemá mít průměrku třeba pod 85 km/h (plácám od boku, místní řidiči kamionů mě jistě zkorigují, ale pointa je tak, že dojezdovka určitě není nastavená na 40 km/h ve vánici. Takže: pojedeš riskantně a budeš mít svou práci, nebo pojedeš podle pravidel a zítra tě vyrazí? Co myslíte, jak to dopadne?
    STRACENA
    STRACENA --- ---
    SITH: prazdny/plny auto muze byt rozdil klidne pul tuny? a?
    SITH
    SITH --- ---
    STRACENA: prázdný / plný kamion je rozdíl 30t.
    STRACENA
    STRACENA --- ---
    SITH: Samozrejme bourali i osobaky ze stejneho duvodu, jen rikam, ze hmotnost auta jako pricina nehody je duvod mimo. Je tam ale i kamion co to ubrzdil docela v pohode, takze to slo.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Tady další záběry a info o tom, jak rozdávali pokuty

    ČT24 - Policisté rozdali pokuty za hromadnou nehodu na dálnici D5
    https://fb.watch/aIgP3oXd_e/
    SITH
    SITH --- ---
    SAMOUT: samozřejmě. Co Vidím ale na videu, tak tam tu rychlost podcenili téměř všichni
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    SITH: A tedy tomu musi v takovyhle slote prizpusobit rychlost, sorryjako.
    SITH
    SITH --- ---
    STRACENA: to je jako kdybych neřekl. Jen říkám, že kamion má delší brzdnou dráhu než auto
    STRACENA
    STRACENA --- ---
    SITH: To je tedy hodně hloupý argument. Jako kdyby jsi řekl že kamion nemusí zastavovat na červenou, protože má 30 tun
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    LOPIK: se podívej na toto video TOOMIX na osobáky, kterak se štosují
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Tady záběry od hasičů

    Takto to vyzeralo po nehoda na D5 🇨🇿 Bez komentára Všetci zázrakom... - Sme šoféri z povolania a pomáhame si navzájom Officiál Fanpage
    https://fb.watch/aI6w6P355C/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam