• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    SPM
    SPM --- ---
    Se tu jinak kdysi někdo pohoršoval nad tím, že lidi nejezdí plynule a že brzdí v levém pruhu na dálnici tak, že se jim rozsvítí brzdová světla, ikdyž stačilo plyn. No, nevěřil jsem tomu, že někdo doopravdy takovou strašnou hovadinu nadesignuje a vyrobí, ale žel bohu studuju manuál od svého dalšího kousku do sbírky nepojízdných vozidel a úplně přesně vidím důvod, proč to někdo dělá: v tom krámu v případě, že je v něm manuální převodovka, nejde vypnout tempomat jinak, než šlápnutím na spojku nebo brzdu. Teda jde, tím master switchem od tempomatu, který ale zároveň smaže tu původně nastavenou rychlost. Takže můj typický jízdní styl, kdy při dojetí něčeho pomalejšího ovladačem vypnu tempomat (dojíždím bez brždění a plynu) a po uvolnění cesty zase nastavím tempomat na původní rychlost a jedu tady prostě nejde udělat jinak, než ťuknutím do brzdy. (Vidět tak toho kokota, co to vymyslel... :-) )
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    ANDR3E: tyvole cože? "řidiče oslnilo slunce"? :D Já teda nevim, jsme na planetě zemi žejo? Máme jenom jedno slunce? A at se koukám jak se koukám, dle stínu je docela jasný že slunce měl v zádech.

    Se divim že se na to nevymluvil třeba ve 2 ráno. :D
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    ten kruhac je jak z Legolandu :)

    Cyklistku v Opavě srazilo auto, jehož řidiče zřejmě oslnilo slunce. Nehodu zachytila kamera - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/krimi-cyklistku-v-opave-srazilo-auto-jehoz-ridice-zrejme-oslnilo-slunce-nehodu-zachytila-kamera-40427458
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    DURDIN: Nemel britskou spz :-)?
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    TOOMIX: nějak se to množí, dneska jsem ve zpětném zrcátku viděl jak někdo najel na kruháč do protisměru. Je sice možné, že jsem viděl blbě, ale ozývalo se ve stejnou chvíli i mnohonásobné troubení, tak asi jo.. :(
    BOREC
    BOREC --- ---
    TRISSIE: happy end ! Snad :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Teď jsem si vzpomněla, že soused je skrze zákaz řízení ženatej :-)
    Jeho verze (já mu u toho nesvítila) je ta, že na dálnici byla 80 a on do ní vjížděl 130 a změřili ho. Jestli k tomu měl ještě něco, to nevím, faktem je, že vyfásl na půl roku zákaz řízení.
    Jenže v té době pracoval v jakési prdeli, kam se bez auta nedá dostat. Takže se dohodl s jednou kolegyní, že jí na půl roku půjčí auto, když ona ho hezky každý ráno vyzvedne a večer zase odveze domů. No a protože cesta nebyla úplně krátká a trvalo to půl roku, tak... maj dneska dvě děti :-)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    TAX: Takže řešení je nevydávat zákazy řízení, nikoli to porušování trestat. Pozoruhodné. (Zejména v kontextu aktuálního rozsudku "už zase někoho zabil autem, měl asi tak bambilión zákazů řízení a podmínku za minulé zabití, tak už to teda dostane natvrdo, když teda je to nezbytný")
    SPM
    SPM --- ---
    TAX: což je ale druhá chyba. Ve chvíli, kdy PČR chytí řídit auto někoho, kdo má zákaz, tak by měl jít automaticky bez ptaní jít sedět do lochu a nazdar.
    TAX
    TAX --- ---
    TOOMIX: stejne jako bezpecnostni kamera zadneho zlodeje nechyti, zakaz rizeni nikomu nezabrani sednout za volant a jezdit.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Okamžitě sebrat řidičák a doživotně zakázat řídit

    Řidič ignoroval šrafování a najel v protisměru do rychlého pruhu dálnice - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/brno/zpravy/ridic-jizda-protismer-dalnice-d52-doprava-prestupek.A230324_113020_brno-zpravy_mos1
    HIMLHERGOT
    HIMLHERGOT --- ---
    Dnešní pokec s gpt chat. Pokud je to zbytečně dlouhé, klidně smazat:)

    Ahoj, mám pro tebe úkol z oblasti pop kultury, vaření a řízení motorových vozidel. Můžu?
    Ahoj! Ano, samozřejmě, můžeš mi dát úkol z oblasti pop kultury, vaření a řízení motorových vozidel.

    Dobře. Znáš českou show Ano, šéfe?
    Ano, znám českou kulinářskou show Ano, šéfe!. Jedná se o televizní pořad, který se zaměřuje na vaření různých pokrmů pod vedením zkušených kuchařů. V každém díle se zpravidla připravuje několik jídel, která jsou poté ochutnávána hosty a posuzována odbornou porotou. Show je oblíbená u diváků z důvodu zajímavého zpracování a inspirativních receptů, které lze snadno vyzkoušet i doma.

    V českém Ano, šéfe je hlavní kuchař Zdeněk Pohlreich.
    Ano, to je správně. Zdeněk Pohlreich je známý český kuchař, restauratér a televizní moderátor, který je hlavním kuchařem a tváří pořadu Ano, šéfe!. Pohlreich se proslavil nejen díky této show, ale také díky svému působení v řadě restaurací v Česku i v zahraničí. Je známý svým specifickým stylem vaření a využíváním sezónních surovin. V Ano, šéfe! přináší divákům své recepty a kulinářské tipy, které lze snadno aplikovat i v domácí kuchyni.

    Zdeněk má i velmi expresivní výrazy a velmi ucelené, logické názory. Lze s tím souhlasit?
    Ano, Zdeněk Pohlreich je známý svým expresivním projevem a zaujatými názory, které často vyjadřuje v pořadu Ano, šéfe!. Jeho vyjádření bývají často srozumitelná a logická, a to i pro ty diváky, kteří se v kuchyni tolik neorientují. Pohlreichova charizma a schopnost poutat pozornost diváků přispívají k úspěchu pořadu, který je stále velmi populární v Česku.

    Dobře. A úkol tedy zní - představ si fiktivní pořad, kde je hlavní osobnost právě Zdeněk Pohlreich. Nejedná se však o pořad o vaření, ale o pořad o správném řízení motorového vozidla. Vypiš 7 rad, které by expresivní, charizmatický Zdeněk sdělil divákům tak, aby byly srozumitelné, logické. Rady by měly pokrýt celý obor řízení vozidel, včetně cyklistiky.

    To je velmi zajímavý úkol! Zde jsou 7 rad od Zdeňka Pohlreicha týkající se správného řízení motorových vozidel a cyklistiky:
    1. Vždy dodržujte dopravní předpisy - jsou tam pro vaše bezpečí i bezpečnost ostatních účastníků silničního provozu.
    2. Dbejte na to, abyste měli dostatečnou viditelnost - používejte správné světla a reflexní prvky, aby bylo vaše vozidlo vidět i za snížené viditelnosti.
    3. Nedívejte se pouze před sebe, ale sledujte i to, co se děje kolem vás - tak snáze odhalíte nebezpečí a budete schopni reagovat včas.
    4. Vyhněte se nadměrné rychlosti - rychlost je jedním z největších faktorů způsobujících dopravní nehody, proto je nutné dodržovat stanovené rychlostní limity a přizpůsobit rychlost situaci na silnici.
    5. Dbejte na svůj stav - řiďte pouze tehdy, když jste v dobrém zdravotním stavu a v klidu. Při silných emocích se může snadno stát, že nebudete schopni adekvátně reagovat na situaci na silnici.
    6. V cyklistice je důležité dodržovat bezpečnou vzdálenost k ostatním účastníkům silničního provozu - řiďte se heslem "vždy počítej s nejhorším". Cyklisté by měli být zvláště opatrní při projetí křižovatek a měli by mít na sobě dostatečně viditelné reflexní prvky.
    7. Buďte ohleduplní k ostatním účastníkům silničního provozu - respektujte práva ostatních řidičů a cyklistů a chovejte se na silnici jako odpovědný účastník silničního provozu.

    Děkuji. Můžeš tyto rady prosím přepsat expresivně jako by je Pohlreich řekl?
    Samozřejmě, rád přepíši rady do Pohlreichova expresivního stylu:
    1. "Lidi, nebuďte cvoci! Dopravní předpisy nejsou jen tak na ozdobu, ale kvůli vašemu vlastnímu zdraví a bezpečnosti všech na silnici. Takže se snažte dodržovat tyhle pravidla a neztrácejte své štěstí křížkem!"
    2. "Hele, když se řídíš, tak se snaž, aby tě všichni viděli. Jasně, reflexní prvky, světla, tohle všechno pomáhá. Pokud tě ale na silnici nikdo nevidí, tak je to jako by ses snažil zmizet jako Harry Potter se svou neviditelnou pláštěnkou. A to teda není dobrý!"
    3. "Sledujte svět kolem sebe, ne jenom ty svý dva kroky před sebou. Vítejte v realitě, lidi! Když budete mít oči všude, tak se snadno vyhnete nehodám a zbytečným konfliktům na silnici."
    4. "Jasně, mám rád adrenalin stejně jako vy všichni. Ale poslouchejte mě dobře: přidat na plynu, to není nejlepší nápad. Když jedete moc rychle, tak se snadno může stát, že vás to předjede a nakonec to nedopadne dobře. Nezapomeňte, že když jedete na silnici, tak nejste tam jen sami."
    5. "A teď, když si dáme pauzu od silničního provozu, tak si dejte pozor na svůj zdravotní stav. Když se budete řídit v podnapilém stavu, po hodně malým spánku nebo v křeči z hněvu, tak to pro vás nemusí skončit dobře. Zůstaňte chladnokrevní a hlavně zdraví."
    6. "No, cyklisti, teď k vám: dejte pozor, aby se to s vámi neprovedlo jako s Karlem Gottem. Vždycky počítejte s tím, že někdo z aut nebo kamionů nevidí a že byste mohli být ohroženi. Proto nosíte reflexní prvky a používáte správná světla, abyste byli vidět z dálky. A v křižovatkách už vůbec dejte pozor na zelenou, i když je to vaše oblíbená barva."
    7. "Hele, a nakonec to hlavní: buďte slušní k ostatním. Nikdo z n

    prosím dopiš bod 7
    7. "Hele, a nakonec to hlavní: buďte slušní k ostatním. Nikdo z nás není věčný a nikdy nevíte, kdy si přejete, aby se vám ostatní chovali slušně. Proto se chovejte k ostatním řidičům i cyklistům tak, jak byste chtěli, aby se chovali k vám. A hlavně, pokud se stane nějaká nehoda, tak se nebuďte sobci a vyřešte to jako dospělí lidé."
    YOT
    YOT --- ---
    JFM: Netuším jestli je vůbec technologicky možné, nějak objektivně, srovnávat plynulost dopravy v různých státech na základě nějakých tvrdších dat. Je to průzkum pojišťovny, ne výstup z ministerstev dopravy.
    JFM
    JFM --- ---
    YOT: Tady jsou data, ze kterých ten výzkum vychází v otázce plynulosti: https://www.numbeo.com/traffic/rankings_by_country.jsp a tady je naznačená metodologie: https://www.numbeo.com/traffic/indices_explained.jsp
    Pokud se jako jedna ze vstupních veličin bere průměrná doba cesty do práce, připadá mi trochu vylhaný výsledek nazvat "plynulost dopravy".
    YOT
    YOT --- ---
    Plynulost dopravy na českých silnicích je jednou z vůbec nejlepších na světě. Přesto řidiči nejsou spokojeni, ukázal průzkum - Autobible.cz - Předjedeme vaše představy!
    https://autobible.euro.cz/clanky/plynulost-dopravy-na-ceskych-silnicich-patri-k-tem-vubec-nejlepsim-na-svete-presto-ridici-nejsou-spokojeni-ukazal-pruzkum/
    YOT
    YOT --- ---
    FRK_R23: Za ujetí od jakékoliv nehody bych dával kriminal a nebo vyhnanství.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    https://twitter.com/UdalostiBrno/status/1631217370738962432
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    LORD_DE_SEIS: Sofer kamionu, tutu!
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Za smrt řidiče a dvou dětí po střetu s kamionem na dálnici D5 mohla prasklá pneumatika - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/krimi-za-smrt-ridice-a-dvou-deti-po-stretu-s-kamionem-na-dalnici-d5-mohla-praskla-pneumatika-40423761

    tak nakonec ta pneumatika, jak jsme tu v létě odhadovali. Kurevská, hnusná, svinská smůla a člověk neudělá nic :-(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam