• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    RALI: "patrně přehlédla"

    Ona ho taky třeba vůbec přehlídnout nemusela ale hrozně spěchala a byla si jistá že její žihadlo dokáže akcelerovat takovým způsobem, že se stihne zařadit a ještě tím ukáže jasné fuck off všem okolo. Nebo si ho fakt nevšimla - protože její whatapp nemá funcki varování na vozidlo v protisměru.

    Jo je to ošklivej předpoklad ale už mě tyhle "neviděla jsem ho v protisměru na 2 km kurva rovný silnici za bílýho dne" nebo - oslnilo mě sluníčko, takže jsem nevěděl co jede zprava.... takže jsem tam logicky vjel" už začínaj bejt fakt vohraný
    RALI
    RALI --- ---
    THE_MIRACLE: je to masak, ikdyz po srazce to takhle rozebrany nebylo...
    Pisalek tvrdi neco o predjizdeni na plne care, no podle fotek a satelitu tam je prerusovana kam az oko dohledne. Ale jak se da prehlidnout protijedouci auto, jedine ze by tam vlitla primo pred nej...
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Rozdíl mezi 40 let starou Škodovkou a novějším autem. Bohužel to neodnesly jen plechy.



    Žena při předjíždění patrně přehlédla protijedoucí Škodu 120, její řidič zemřel - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/ceske-budejovice/zpravy/nehoda-celni-stret-skoda-120-smrt.A230428_075029_budejovice-zpravy_pkr
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    https://twitter.com/hasicipraha/status/1650517234274410498?s=46


    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    RALI: Vono teda při nefunkční signalizaci by vlak *měl* jet max 10 km/h a houkat - jenže spolehnout se na to je taky zkratka do márnice.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    RALI: podle toho, jak volným krokem vylezl, než viděl ten kamion, bych řekla, že si možná chtěl něco podat? zakutálený pití někde u spolujezdce?
    TAX
    TAX --- ---
    THE_MIRACLE: a tahac dost mozna take zcela neposkozen. kamos delal par let dispecera spedicni firmy, nekteri ridici jsou proste strasne tupi. ale nemyslim, ze vetsina, proste obcas nekdo.
    RALI: jj, borec jasne ukazuje na svetla. blikani nam mozna zakryva slunecni clona?
    RALI
    RALI --- ---
    RALI: a mistni bocrec v osobaku to znal :)
    RALI
    RALI --- ---
    THE_MIRACLE: jo to bylo o fous. chvili mi prislo, ze ten z osobaku i ukazoval na svetla, ze svitej.
    A nebo je to tam jak v Bobulich, nebo vjakym filmu to bylo. Svitej, muzes, nesvitej, jede vlak... :)
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    THE_MIRACLE: To byla karma. Za to že se řidič snažil zabránit neštěstí. Ten kamion ho snad ani neškrábl, i když už stál vedle něj. :)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    RALI: Jako jo, říkám, mohl dělat kokotiny, psát SMSku, Bůh ví co. Ale on se tam vyloženě vplížil a ještě ze zatáčky. Ještě je tedy zvláštní to, že ten řidič auta vystoupil snad ještě před tím, než ten kamioňák najel na přejezd. A pak tedy jak si ho ta mašina stáhla zátky jako "pojď sem, kam jdeš" a to auto ten kamion těsně minul.
    RALI
    RALI --- ---
    THE_MIRACLE: ale taky jsem si dal jebou prejezdovej zkrat. V sadsky byla signalizace prejezdu mimo provoz. predtim obrovská zvýraznovací cedule, kde to psli, ze pozor nefunkci signalizace. Hned u prejezdu stopka se zvyraznenym pozadim aby to bilo do oci. k tomu prijedu, prectu to, beru na vedomi, kouknu na svetla, nesvitej, takze pohoda a valim skrz. Az na kolejich se mi to v hlave spojilo a ja se v tu chvili malem posral. nastesti nic nejelo ani jsem niko nevezl...
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    RALI: Už to taky čtu, tak v tom případě nechápu.
    RALI
    RALI --- ---
    GLOBETROTTER: asi jo. o neco vys pisou, ze signalizace byla funkcni. tak to mi hlava taky nebera...
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    RALI: To je asi jediný logický vysvětlení. Že ten přejezd nefungoval a řidič osobáku viděl v dálce vlak a chtěl kamion upozornit, protože z té strany nebylo dobře vidět.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    RALI: Asi měl intuici, že ten kamion nezastaví? Vnímavý člověk, který odhadl, že nezastaví?
    RALI
    RALI --- ---
    THE_MIRACLE: asi mam blbejmonitor, ale ja tam absolutne nejsem schopnej rozeznat, zda to blikalo, ci ne. navic netusim, proc ten chlapek vystupoval z osobaku. Ja to na prejezdu bezne nedelam...
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    TOOMIX: Jako chybu za volantem můžeme udělat každý, ale tohle je pro mě fakt nepochopitelné. Čuměl do mobilu nebo na film? Ok, ale kdyby tam byl příjezd po rovině, tak sice je idiot, ale má to alespoň nějaké vysvětlení, ale on se vyplouží ze zatáčky před přejezdem a pomaličku na něj najede, přestože bliká signál stůj... To je nad mé chápání.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Hezky pěkně, pán utekl včas

    https://twitter.com/ivo_nic/status/1649112180464156698?s=20
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ANT_39: no, ono ve finále půjde spoléhat jen na to, že když to světlo svítí, tak ASI řidič brzdí. Teda brzdí určitě (pokud nemá poruchu toho světla), ale NEJSPÍŠ kvůli tomu, že mě vidí a pouští. Ale možná jen přibržďuje z nějakýho jinýho důvodu a stejně o mně neví.
    Zhruba jako když čekáš u kruháku a dojíždí po něm k tobě někdo, kdo bliká vpravo. Asi chce sjíždět a mohl bys tam vjet, ale taky je možný, že je to debil, co bliká při nájezdu na kruhák, nebo si drcnul do blinkru, nebo už začal blikat, protože chce sjíždět o jeden sjezd dál, a když mu tam vjedeš, bude to na tebe, protože jsi mu měl dát přednost, plus taková ta drobnost, že to napálí zboku přímo do místa řidiče. Takže rozumnej jedinec s pudem sebezáchovy tam stejně nevjede, dokud nevidí, že ten na kruháku už prokazatelně sjíždí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam