• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    MLUKS
    MLUKS --- ---
    SPM: Nejezdíš náhodou dodávkou? Teď už se mi to díky silnému motoru nestává, ale s mým prvním, pomalejším, vozidlem jsem byl pravidelně předjížděn, aniž by pak dotyčný zmizel v dáli.
    SPM
    SPM --- ---
    Tak jsem se zase nic nedozvěděl. Každou chvíli se mi stává, že mě něco předjede, zařadí se přede mě a ubere pod mojí původní rychlost, kterou mám furt stejnou. Dnes zase a to jsem nejel zrovna pomalu a borec evidentně pro předjetí musel hodně přidat, nejspíš někam za hranici okamžitého odezvádní řidičského průkazu při změření. Jelikož jel stejnou cestou a zastavil někde v místě bez provozu, tak mi to nedalo a zeptal jsem se ho co ho k takovému chování vede. Slušně. Fakt mě to zajímá, proč to ty lidi dělaj. Dostal jsem odpověď: "A co je ti do toho debile?" :-D Vysvětluje se tím mnohé.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    VYWERN: Okamžitě začít zpomalovat, čím dal tím víc, ve chvili kdy dostane možnost předjet tak podradit šlápnout na to, lidi se musí vychovávat ;)
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    TAX: Nesmělo se ještě v roce 1975, nevím, jak je to v novějších vyhláškách :)
    RALI
    RALI --- ---
    TAX: to u je prej zruseny

MORIARTY: no tak to jsem prehlidnul. takze na vsechny muzu v klidu kaslat a jet si posvojemu :)
    TAX
    TAX --- ---
    MORIARTY: pri jizde na motorce se nesmi kourit??
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    RALI: Rozhodně ne tak, jak jsi to popsal. Pokud nemůžeš jet rychleji u důvodu, že je před Tebou kolona, nemáš za povinnost umožnit předjíždění. Naopak on nemá co Tě problikávat.
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    RALI: Tahle vyhláška je už 48 let neplatná a v paragrafu 3 se mluví o tom, že nesmíš bejt vožralej a na motorce nesmíš kouřit.
    SPM
    SPM --- ---
    RALI: jo, já jsem tohle jednou udělal, on hamtnul na brzdu, já ho vzal pravym a následně odstavnym, do kterýho mě vytlačil (protože kdybych na tu brzdu hamntul taky, tak mi v kufru skončí ta dodávka/náklaďák před který jsem se akorát zařadil) a on do mě následně na tý dálnici za plnýho provozu zezadu najel a pronásledoval skoro až domů. Já kameru zrovna v tomhle autě neměl, kamery na dálnici u policajtů jsem viděl a tam nepoznáš ani náklaďák od osobáku, v obci prej taky nic, takže celou odměnou za nahlášení bylo akorát to, že jako majitel datové schránky jsem si šel na poštu vyzvednout dopis do vlastních rukou o odložení případu. Takže příště na nějaké problikávání seru, dupnu mu na brzdu, zastavím, ustřelím mu palici a odjíždím :-)
    RALI
    RALI --- ---
    GLOBETROTTER: a jak je spravne?
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    RALI: To si ten paragraf vykládáš mylně.
    RALI
    RALI --- ---
    GLOBETROTTER: 80/1966 Sb. § 3
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    RALI: Můžeš uvést paragraf, kde je ta povinnost?
    RALI
    RALI --- ---
    kdyz me dojede ve strudlu auto a ja nemuzu, ac bych rad, jet rychleji a on me zacne problikavat a tak podone, mam povinost mu uhnout. ve chvili kdy me predjede se radim za nej a zacnu problikavat a tak podobne, tak by me zase mep pustit on a krasne se tam zacyklime :)
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    VYWERN: využívám na max tempomat kde to jde, jezdím povolená + 2km podle GPS takže třeba na 50 to u mýho auta vychází cca 55 podle tachometru. Co chvíli nějaký většinou starý BMW nebo ovce najíždí a může se posr..., tempomatu to nevadí a mě je to jedno. Už několikrát se mě stalo, že mě takhle předjel (většínou přes plnou, v zatáčce) a za chvíli ho dojedu jak stojí za cajtama a platí :D
    RANO
    RANO --- ---
    VYWERN: ano! vybavila se mi francouzská v brně, kde je od začátku do konce zóna 30, ale jinak docela rušná jednosměrka (cykloobousměrná). denně tam jedu 30-33 na kole, denně mě někdo předjede na kreditku, protože chce jet padesát a skoro se vedle mě nevejde, jen aby se ta ulice zatáčkou zlomila a potkali jsme se v koloně na pět cyklů semaforů, co není ze začátku ulice vidět.
    TAX
    TAX --- ---
    VYWERN: borec byl asi jeste pod vlivem barum rally. :)
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    Zacali u nas opravovat silnici a dali tam 30tku. Jezdim tam cca 35-38, protoze ve meste mame hyperaktivniho policajta, ktery tu uz vybodoval nekolik ridicu za banalni prestupky a ja mel to stesti se s nim potkat taky. Takze proste potrebuji ted rok jezdit presne podle predpisu, aby se mi body odmazly. No a tak proste, kdyz je tam 30tka, tak jedu jen trochu rychleji, to same na 50tce, kde jezdim ted zasadne v pravem, abych nikoho neprudil.
    Vcera klasicky typek v octavce, problikavani, troubeni, najizdeni na kufr, co jsem to za kretena, ktery tam nevali alespon 80, jak by se mu libilo. Tohle nepochopim. Nejvtipnejsi bylo, ze jak se to rozjelo na 4 pruhy a normal 50tku, tak jsem zustal samozrejme v pravem, dal si tam 55 a typek me predjel zavratnym rozdilem asi 3km a za kilometr ho dojel na cervene, protoze zelena vlna je tu nastavena na 50km a ne 60km, jen to nekterym jeste nedoslo.
    SPM
    SPM --- ---
    TAX: Zato dalnice to ted neni ani k pruhonicim, ale platit musis. To se vyplati :-)
    TAX
    TAX --- ---
    TRISSIE: ja tehdy jel z Rican a netusil, ze D1 je bezplatna pouze po 2. km.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam