• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    ADAMIRA: Tak cyklisti ignorujou tak nejak uplne vsechno, ne jen semafory.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    TAX: což už dneska absolutně nic neznamená, v celý praze je něco přes 20 semaforů který ti projetí na červenou zaznamenaj - a pokud u toho nestojí fízl (což už totálně vzdali) a ty semafory jsou tam jenom kvůli chodcům (tzn. nehrozí že tě nabere jiný auto) tak už ty červený naprsoto standradně ignorujou a jako by neexistovali (především kurýři a cyklisti)
    SPM
    SPM --- ---
    TAX: Na tom useku mezi kauflandem a ulici Nad Vrsovskou horou jsou ty prechody 4. 2 jsou na zacatku/konci soucasti svetelny krizovatky pro auta, jeden je u zastavky busu se semaforem na tlacitko a posledni je mezi bez svetel. Je nejmin frekventovanej, ale sem tam tam nekdo prechazi.
    TAX
    TAX --- ---
    SPM: tam je pro chodce semafor ne?
    SPM
    SPM --- ---
    PISKVOR: Jo, jasne, myslel jsem dva pruhy v jednom smeru. Ja jezdim po Bohdalecky, tam je ten usek kratky, vetsinou kolona, takze rychlostni rekordy tam zas tolik nepadaji, ale stejne idiot v pravem (co tam navic nema ani jet, pac je to bus pruh) nechape, ze kdyz to auto v levem brzdi pred prechodem, tak ma brzdit taky. A pritom i ty rumuni tohle zvladaji...
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SPM: Pokud viceproudá komunikace znamená "2+2 pruhy = 80+ km/h," (Českomoravská, ač je tam reálně 50) - nedivím se, že se to při rekonstrukci zužuje u přechodů, to je fakt o držku.
    SPM
    SPM --- ---
    PISKVOR: Ja jezdim do prace kazdy den pres dvouproudovku s prechodem bez svetel. A co tam vidim je fakt utrpeni... ridici MHD to samy, uz taky mel malem chodce na skle. To se pak jeden fakt prestava divit, ze je to kazdou chvili nekde pred prechodem zuzeny, cimz cela vyhoda viceproudy komunikace pada...
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SPM: Nezdá se mi. Jen za minulý měsíc zažito 2x, v Praze.
    BOREC
    BOREC --- ---
    SPM: viděl jsem X krát
    SPM
    SPM --- ---
    NJAL: Hele ale jedna vec se musi nechat, pres to ze projet vetsim mestem autem je o zivot, tak jako chodec prijdes na prechod u dvouproudovky a prvni auta jak se blizis, v obou pruzich zastavi. Pokazdy. U nas jsem snad nezazil situaci, kdy ten kokot v druhym pruhu projede a toho chodce by srazil, kdyby tam vkrocil.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Kolega jednou vykládal, jak někde v Africe měli na nějakém úseku nastříkané vodorovné značky s nápisy zrcadlově obráceně, protože to dělali analfabeti. Na tohle člověk ani nemusí umět číst a psát a stejně to posrali:
    Facebook
    https://www.facebook.com/reel/172097289204750/?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v
    NJAL
    NJAL --- ---
    SPM:
    SPM
    SPM --- ---
    Ja chtel skoro napsat, ze ani v Rumunsku nejezdi takovy kokoti jako u nas, ale dneska jsem projel Constantou a beru to zpatky :-D
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    moc hezky

„Zrovna si dělám řidičák.“ Žena se řítila Prahou 180 km/h, ignorovala i výstřel - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/praha/zpravy/praha-mestska-police-doprava-honicka-ridicka-bez-rp.A230921_115852_praha-zpravy_vich
    PUNKREASS
    PUNKREASS --- ---
    FRIZER: podobnou zkusenost sem mel v Italii. Taky vsechny auta bez blinkru, ale prislo mi, ze tam jezdej tak nejak prehlednejc a citelnejc. Nadruhou stranu sem se jen tak tak vyhnul bouracce, kdyz mi italka, prijizdejici z leva po dvouprovdovy hlavni v levym pruhu, tesne pred krizovatkou prejela do pravyho.
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    Jen tak pro zajimavost cerstva zkusenost z Portugalska...troubi se tu, blinkry nedavaji vubec nebo navzdy...ale jsou ohleduplni a jezdi se tu paradne. Na dalnici povolenych 120 malokdo prekroci, spis jedou na pohodu lehce nad kilo...clovek se hned citi jisteji a bezpecneji...nikdo se nelepi na prdel, neproblikava...dobry. Magorum v polo trickach a bilych ksiltovkach co problikavaji kdyz jedu dvacet nad limit u nas by tu praskla zilka.
    TAX
    TAX --- ---
    HARDCABB: potreba cpat se doleva je v maslowove pyramide hned nad zakladnima a fyziologickyma potrebama.
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    Anebo to po najezdu na dalnici misto vyuziti pripojovaciho pruhu o delce ranveje pro boeing vysle okamzite doleva, s otcenasem misto vyuziti zpetnych zrcatek
    NJAL
    NJAL --- ---
    Ano, to primo miluju, kdyz se mi "male auto s ridickou" na dalnici nacpe s rozdilem rychlosti -40km/h tesne pred cumak do leveho pruhu...
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Malé auto se ženou za volantem aneb Jak řada Čechů prodělá lobotomii při usednutí za volant | Názory | Lidovky.cz
    https://www.lidovky.cz/nazory/jana-machalicka-vyrozumeni-poznamka-nazor-rizeni-dalnice-male-auto-zena-volant.A230919_113115_ln_nazory_atv&h=4FA7313290B058A319B3E682661E3992

Tak podle počtu plusů a mínusů ho kdyžtak podruhé smažu :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam