• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PISKVOR, TOOMIX: uvidíme z vyšetřování, a furt platí, že když se člověk rozhlídne i při bílým světle, tak tím nic nezkazí.
    onehdá se mi v Ústí ve střídavě jednosměrným provozu stalo, že jsem vjela do zelené a proti mně v půlce náklaďák... to by se taky stávat nemělo, ale stalo. troubili jsme na sebe oba dosti nasraně.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    TRISSIE: když necinká, tak automaticky neznamená, že tam byla bílá. Existujou přejezdy, kde začne blikat červená a cinká to s tím, že cinkání po čase přestane a už jen bliká červená. Navíc má každý přejezd něco jako černou skříňku, kam se ukládá jestli právě blikal, jakou barvou, jak dlouho a tak. No uvidíme.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    TRISSIE: Blikající bílá je ekvivalent "volno," tj. zelené, neboli že zab.zař. je v provozu a nikoli v chybovém stavu; to mě jistě místní znalci doplní, kolikrát se tohle reálně stalo, že blikalo bílé a jel vlak (velmi zřídka; vidím na kameře stát v opačném směru auto před přejezdem??).

Pak je ale ještě varianta, že ten přejezd neblikal nijak, a pak §29 1.d: "Řidič nesmí vjíždět na železniční přejezd,je-li již vidět nebo slyšet přijíždějící vlak nebo jiné drážní vozidlo [bla bla ledaže bliká bílé světlo]".Neboli jsme zpátky u toho, že zvykové právo "já si MYSLÍM, že bych MĚL mít volno" je dost odlišné od a) zákona, b) ani fyziku s tím uhádat nejde.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TOOMIX: někde jsem četla, že s tím přejezdem jsou dlouhodobě problémy, buď svítí, když nemá, nebo nesvítí, když má - a svědci ze servisu z dneška si myslí, že necinkala signalizace.

Takže jestli dojížděl k přejezdu, kde mu svítila bílá, že může jet...
    no, je to poučení, že ani na přejezdu "signál volno" neznamená, že je bezpečné projet :-(
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    TOOMIX: Hele, Dudíkův broukservis
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    SPM: "od zprovoznění před 12 lety"..za tu dobu to maj v pazi:)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Ten kretén pod ten vlak v Olomouci vlínul a ani nepřibrzdil

https://x.com/UdalostiOstrava/status/1714312815362675098?s=20
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    To je dobrá píčovina no, jako by nestačili ty příčný prahy jak taxisův příkop.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    STRACENA: Z toho by se ODS posrala;)
    TAX
    TAX --- ---
    SPM: presne. kolik bylo poskozeno autobusu zprava taktne neuvadi.
    SPM
    SPM --- ---
    STRACENA: jenom by mě zajímalo, co na to říkají řidiči busů. Trefovat se s tou obludou mezi obrubníky, které jsou o 10cm širší než ten autobus asi taky není úplně med :-)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Náraz do stromu u Jindřichova Hradce 95letý řidič nepřežil - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/krimi-naraz-do-stromu-u-jindrichova-hradce-95lety-ridic-neprezil-40446649
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    Policie na Vysočině uložila řidiči maximální pokutu sto tisíc. Jel s jeřábem po D1 - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/krimi-policie-na-vysocine-ulozila-ridici-maximalni-pokutu-sto-tisic-jel-s-jerabem-po-d1-40446590

TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    happy early Halloween! :-)

GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---

Chtěli byste si vyzkoušet autonomní auto?

31 hlasy od 31 respondentů
    • 58.1% / 18 hlasů
    • 16.1% / 5 hlasů
    • 25.8% / 8 hlasů

PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ANDR3E: ai správně vyhodnotila, že utrpení má být co nejkratší. seems legit!
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    a sorry za OT z neceskejch silnic
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    a tohle taky potesi

Autonomní vůz v San Francisku přejel člověka, kterého předtím srazilo jiné auto - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/auto-autonomni-vuz-v-san-francisku-prejel-cloveka-ktereho-predtim-srazilo-jine-auto-40445690
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam