• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    SPM
    SPM --- ---
    TAX: Priplatkova a to jeste jenom u nekterych aut :-)
    TAX
    TAX --- ---
    SPM: o tomto efektu dobre vim. sutr/cihlu bych nehazel, ale pouzil misto kladiva. ale mozna by se mi v ruce rozpadl. :) nebo bych nekoho v blizkosti pozadal o hever z jeho auta. snad se to jeste dava jako standardni vybava.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Je to tak, rozbít okno u auta neni vůbec prdel ani s kladivem :)
    _AHMED
    _AHMED --- ---
    Znamej kdysi stejnej problém.. auto se zamklo, akorát bez dítěte. Nakonec kámen, ale těch ran co to boční okno u spolujezdce vydrželo bych dám nečekal. Každopádně je lepší rozbít stahovací okno ve dveřích, než to za ním, u kufru. (Cena, práce, dostupnost)
    SPM
    SPM --- ---
    TAX: Kdyztak to natoc ;-)

https://youtu.be/j95xgEBu56s
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TAX: já třeba fakt nevím, kde bych v centru města hledala volnou cihlu nebo šutr.. a jako rozebírat dlažbu nebo odlamovat obrubníky je přece jen trochu hardcore.
    STRACENA
    STRACENA --- ---
    Chápu že u sebe každej nemá po ruce duct tape, ale u starších aut to jde i holýma rukama. Tu stahovacku přepereš.... Prostě jen takovej tip, když nejde tolik o čas, může být levnější než rozbitý okýnko skočit do obchodaku.
    Is it possible? Opening car window with a TAPE! | Archie5 #Shorts
    Is it possible? Opening car window with a TAPE! | Archie5 #Shorts
    https://youtube.com/shorts/yJEYGky7Wv8?si=H-XhzYSAxWm6dmVU
    TAX
    TAX --- ---
    LOPIK: proste bych okamzite hledal cihlu nebo sutr, volat mestaky by me fakt nenapadlo. jsem holt asi prilis samostatny.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SPM: ale odborně! a to, na kterým je největší marže! :-)

ale navážno - volat hasiče / policii v okamžiku, kdy je malé dítě samo někde, kde být samo nemá - ať už v zamčeném autě, nebo v zabouchnutém bytě/domě - je naprosto legitimní a v pořádku. Dělat to jen proto, že se někomu nechce volat zámečníka, ale klidně by to na toho zámečníka počkalo, se může pěkně prodražit, protože oni samozřejmě zámečníky dělají neradi a ten uváděný "důvod zásahu" na místě prověřují a pokud to vyhodnotí jako bezdůvodné, tak to posílaj do přestupkového řízení.
    SPM
    SPM --- ---
    TRISSIE: ... a servisák by pak ve finále rozflákal okénko... :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SAMOUT: mrtvý by být ještě nemuselo, ale daleko by k tomu nemělo.

Skvělá case study z Austrálie:
    Case study 2
    A customer outside a supermarket found a 6-year-old boy, a 4-year-old girl, and a 2-year-old boy in a locked car with the windows closed. After unsuccessfully attempting to attract the children’s attention the customer called 000. Police and paramedics were able to get the 6-year-old to unlock the car door. Paramedics reported the children were unresponsive, disorientated, flushed, and profusely sweating and had delayed reflexes.
    The children were placed in the shade under a tree and given fluids for re-hydration; they regained alertness and began talking within 30 minutes. The children had been in the car for 10-20 minutes. The outdoor temperature and humidity were 28.9° and 60%, respectively, and the estimated temperature inside the car was greater than or equal to 43.3°. Paramedics reported that the children had classic signs of the onset of heatstroke. Another 5 – 10 minutes would have been life threatening.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    TRISSIE: Za hodinu by tam mela servisaka a mrtvy dite, tomhle vedru by imho nemelo sanci tak dlouho prezit.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TAX: v tomhle počasí fakt není na co čekat, teplota roste s každou minutou a u takovýho mrněte jsou ty statistiky dost neúprosný - ženská byla duchapřítomná a řešila víc bezpečí dítěte, než škodu na autě. Za hodinu by tam měla servisáka... a dítě s kritickým úžehem.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    SPM: Jak píšu - zlomil jsem kladívko, samozřejmě jsem to dělal tím špičatým koncem :)
    SPM
    SPM --- ---
    LOPIK: Ono na to sklo to chce něco tvrdýho špičatýho, co to sklo zmáčkne v hodně tenký ploše. Victorinox třeba dělá záchranářskej kapesní nůž, co na to má bodák (ten špička):

Stejně vlastně fungujou ty kladívka, co jsou (nebo alespoň kdysi bývávaly) uvnitř autobusů. Nicméně to je prostě věc, která se venku někde na parkovišti dost blbě hledá :-) (Já kdysi dostal nějakej reklamní tool, kde je tenhle bodec a řezák na pásy... akorát že ho mám v kastlíku, takže až si to auto někde zamknu, tak budu v úplně stejném háji :-) ).
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    TAX: Mě se takhle auto taky zamklo a není to prdel rozbít - je to věc co nevymyslíš, ale já o to sklo fakt zlomil kladivo.. Udělala dobře, že je zavolala.
    SPM
    SPM --- ---
    TAX: Tak hadam, ze slo hlavne o toho fakana... a ono rozbit to okno bez vhodneho nastroje zase tak jednoduche neni.
    TAX
    TAX --- ---
    jsem majitel automobilu, ktery se mi omylem zamkne a nemuzu se dostat dovnitr. volam mestapo??

Rozpálený vůz s kojencem uvnitř se sám zamkl, strážníci museli rozbít okno - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/brno/zpravy/dite-v-aute-straznici-horko.A240816_114634_brno-zpravy_coch
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Šikulka | Video pořádně nešikovné řidičky se minulý týden šířilo na sociálních sítích. Žena v Boru u Tachova nejprve vjela do zákazu vjezdu, když jí to došlo,... | By Krimi PlzeňFacebook...
    https://www.facebook.com/krimiplzen/videos/26254833924162055/?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v
    KUHL
    KUHL --- ---
    FRIZER: bud rad ze nejezdis na skutru, to by ti praskla zilka. Do mobilu cumi 90 procent lidi co jedou jak debilove, jedno jestli zenska, nebo chlap. A cumej do nej fakt casto, ani sms jim nedela problem. Na skutru toho cloveka na krasnaka vidis; kvuli temhle lidem jsou zacpy, co nemaj zadnej duvod vznikat, jen lidi co se nevenujou rizeni.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam