• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    TAX
    TAX --- ---
    DURDIN: V olsinach, Strasnice – spousta sampionu ma pocit, ze prednost ma ten kdo do kruhace vpali vyssi rychlosti.
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    SPM: no tyhle kruháče do bývalých křižovatek T a Y stylem nakreslíme kruh a dáme značky, se v česku "staví" taky. Bohužel, jak píšeš, to tam pak často funguje tak, že ti co to mají "rovně" ani nebrzdí a jedou na max jako by tam kruháč nebyl... takže ti co najíždí do té kratší strany nestihnou najet a musí čekat. Naštěstí jsem to potkal jen na místech, kde nebyl zas tak velký provoz.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    DANYSEK: Ale jo, jako všechny ostatní křižovatky tady: "jede, kdo má největší rychlost, stopky jsou marxismus, UNTRMENŠI UHNI".
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    MA747: u nás jsou tyhle křižovatky na každým rohu, serou mě hrozně, pokaždý se tam všichni zaseknou a trvá to, než se někdo domluví nebo odhodlá. ale tady je taky posedlost přednosti zprava, sice po ty jedny silnici jezdí mhd a ty další jsou slepý ulice k pár domům, ale stejně člověk musí pořád zastavovat jako dement...
    TAX
    TAX --- ---
    DANYSEK: Kanada to same. a jak jezdi jak priposrati, tak jsem par x projel prvni, prestoze jsem nebyl prvni na krizovatce. ale nez se tam s nema ponoukat a pak se srazit uprostred, to jsem se radsi rozjel a odfrcel.
    SPM
    SPM --- ---
    DANYSEK: 4-way stop vyzkoušený nemám, ale v IRL a v UK vlastně taky podobně fungujou kruháče. Tam ten kruháč (kterej by se u nás stavěl 3 roky a stál 50 milionů; jako je teď vidět v Brodě :-) ) umí udělat i do poměrně titěrné křižovatky, čistě tím, že nakreslí bílou barvou tečku na střed a nazdar. Mnohdy to ani dokola jako kruháč objet nejde. Ale tím, že tamní řidiči před kruháčem dost zpomalují a pokud po kruháči něco jede, tak se tam necpou, tak to funguje dobře. Ano, u nás by to skončilo blbě, pač auto jedoucí po kruháči znamená přidej plyn a skončilo by to deadlockem :-) A nejsem si jistej ani tou východní Evropou, pač i v tom Rumunsku ty kruháče zvládali lépe než u nás :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    SPM: me se v tomhle smeru libi americky 4-way stop... proste rozhoduje poradi, v jakym tam dojedes... a teprve pak ev. nastoupi dalsi pravidla (prednost zprava, primej smer, odbocujici vpravo jede driv nez ten odbocujici vlevo...)
    Jen si nejsem jistej, ze by to fungovalo na (vychodo)evropsky ridice... :-)
    SPM
    SPM --- ---
    V praxi tyhle dodatečně neznačený křižovatky jsou hlavně v místech, kde je na ulici zaparkovanejch dalších x aut, takže je to typicky nutný projet podle pořadí toho který směr je vůbec průjezdný :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    MA747: testove otazky pisou teoretici... nekdy ty dopravni "inzenyry" podezrivam, ze z kanclu nikdy nevylezly a auto neridili :-)
    v praxi by tam byl les znacek... krom tech upravujicich prednost by tam dnes bylo k nalezeni dost pravdepodobne i omezeni rychlosti :D
    TAX
    TAX --- ---
    MA747: hypoteticky nesmysl. proste projede zlute, modre, cervene. smitec. :)
    MA747
    MA747 --- ---
    DANYSEK: odkaz znám, obrázek je z něj. Celé je to postaveno na tom, že modré auto najede do křižovatky, ale neprojede, tudíž pro červené auto neplatí přednost zprava. IMO je to umělá konstrukce, která je daleko od praxe, když to řeknu takhle. Pokud modré nenajede, je to podle par.21 odst 5, deadlock.

Chtěl bych tuto křižovatku vidět v praxi.
    MA747
    MA747 --- ---
    V jakém pořadí projedou a proč? Křižovatka bez světel a značek.
    Odstavec 5, paragraf 21 ... ale tam jsem se nedočetl, že se tím ruší přednost zprava.

VYWERN
    VYWERN --- ---
    Tak s prichozim destem se opet ukazalo, kdo umi ridit a kdo ty papiry jen dostal. V patek a sobotu jsem musel dost jezdit. Takze takove ty klasiky, ze na D1 v totalnim lijaku, kdy vsichni jsou radi, ze jedou 100-110km/h, nikdo nic nevidi, tak mlhovky neumi pouzit nikdo. Co mlhovky, nekteri pro jistotu jeli rovnou bez svetel. Dnes tu pul dne vykouklo slunce, i kdyz reky stoupaji a pro zmenu spousta aut jezdi i bez denniho sviceni, protoze jak to prepli, tak to neumi prepnout zpet :D
    GURBON
    GURBON --- ---

z fcb, ale prijde mi to real
    SITH
    SITH --- ---
    a prý se dle názvů jako U.R.N.A budou jmenovat G.R.E.T.A.
    NJAL
    NJAL --- ---
    SPM: Tak muj benzin by mohli venku na ulici merit jako diesel. ;-)
    SPM
    SPM --- ---
    NJAL: Si z toho delej srandu, kamarada z emisi vyhodili, pac mu merili benzinovy emise na dieslu :-) (a ja si jen rikam jaky odbornici na tech linkach delaj, kdyz si neceho takovyho nevsimnou...)
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    Kdyby u toho měřili hlučnost výfuků nejen motorek. Tak bych byl snad i rád...
    NJAL
    NJAL --- ---
    Tak jsem zvedav, kolikrat me v benzinove Oktavce zastavi, aby si zmerili muj diesel.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam