• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    DIVA: To taky. "Odřel bych si lak, radši umřu!" 🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️
    DIVA
    DIVA --- ---
    PISKVOR: i kdyby byl, vzala bych ty sranky klidne i osobakem, neni takove drevene desky co by neuhla motorizovane tune zeleza. A u prorazeni sranek jsem byla a slo to jak prd, pomalym najetim sklapecky. Ridic byl ozajstny kokot, mohla vych pobavit nekolika jeho uplne pitomyma havarkama, ale takovy dement aby zustal stat v ceste vlaku, to zase nebyl
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    DIVA: Pokud je tam furt neco, spis to ctu "ten prejezd je postavenej debilne." A teda zjevne podjezd taky spatne 😟🤦‍♂️
    MAEQ
    MAEQ --- ---
    DURDIN: Ale už máme projekt! Bude to stát 600 mega a hotovo snad někdy kolem 2029 😟🤦‍♂️
    DIVA
    DIVA --- ---
    Podjezdy a nadjezdy nic nezmuzou, na draze funguje darwinovo kladivo jako nikde, smrtaky doslova denne. Tuhle jsem v sobotu rano zavedla small talk s tratakem a toho dne padly uz 4 kusy. Akorat vetsinou jde o lidi co okolo drahy pracujou, cestujici a nahodni projizdejici jsou v mensine (a v mediich), ale ty pal cert zejo, drobne ztraty.
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    Mě spíš fascinuje, že za 10 let nebyli schopní postavit ten nadjezd/tunel, nebo co to tam plánovali, že se postaví, aby tam žádný přejezd nemusel být.
    DIVA
    DIVA --- ---
    Asi ten prejezd postavili na indianskem pohrebisti, jinak nevim. Zdaleka ne prvni nebo druha podoba trotlovina tamtez.
    TAX
    TAX --- ---
    TOOMIX: poskodit zavoru je totiz hrich! stejne jako slapnout na plyn!
    nastesti vlak mel dobre brždy a pri brždění nebyl nikdo zranen. :D
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    By mě zajímalo, na co ten kamioňák zase čuměl. Když už se mi něco takovýho stane tak tu závoru urvu ne? Lepší pokuta než větší průser.

Drama na přejezdu ve Studénce. Závora uvěznila kamion, tragédii zabránil svědek, jenž ji zvedl - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/krimi-drama-na-prejezdu-ve-studence-zavora-uveznila-kamion-tragedii-zabranil-svedek-jenz-ji-zvedl-40507418
    NJAL
    NJAL --- ---
    VYWERN: Ja je teda slysim driv. Pokud ovsem nezapnou houkacku 2s predtim, nez me minou. :-) Urcite budou pripady, kdy je to vcasne upozorneni horsi, ale kdyz jedu na okresce v protismeru 144 jako oni, tak bych na sebe upozornoval vsim, co mam povoleny.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    NJAL: zrovna na ty sireny bych nesazel. To je upozornujici prvek, ktery treba ja osobne casto neslysim a sluch mam v poradku. Nevim proc, ale policajtum to nejak malo houka (nebo dvojite sklad) nebo jak jedou rychle, tak se ten zvuk lame. Casto uslysim houkacku tak 2s predtim, nez me minou. Coz teda na reakci fakt nestaci. A v provozu majaky videt nejdou pres SUV, kamiony atd.

Osobne hlavne u policie pozoruji, ze jak daji majaky, tak si mysli, ze maji absolutni prednost a ve meste leti pres krizovatky 120. Kdezto sanitky zpomaluji, zda fakt mohou jet, proc asi.
    DIVA
    DIVA --- ---
    Ja tamtudy taky jezdim po hlavni, vcera hned trikrat. Majaky mam zlute cili skvele na vytreni prdele, takze si zpomaluju vzdy defoltne kvuli brzdne drahy ktera by se mela predvadet v autoskolach kazdemu. No na nahlou stojici prekazku teda pripravena nejsem. Kdo je, vsechna cest, vitej na Zemi a snad prichazis v miru. Kdo chce najet z vedlejsi do hlavni na pana, at aspon najede a jede, aby mohl kdyz tak pomoct s vyhybanim. Najet tak trochu do profilu jizdy a zastavit, fakt k havarce idealni pristup.
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    NJAL: To máš pravdu, sic kvůli zástavbě, ale je platná až ke křižovatce. To že chybí na druhé straně od Kolína, to se taky divím.
    Jinak já tam jezdím často. Krizovatka je to hnusná.
    Hlavně teda na týhle silnici když jedu 100kmh tacho. Tak mě každý druhý auto předjíždí...
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    Já bych neřekl "Jasná chyba dodávkare".
    Spíš je to 50:50
    Ta T4 mohla přehlédnout policajty přes osobák. Hlavně protože jeli zrovna protisměrem což člověk tak nějak nečeká na křižovatce s odbočovacím pruhem a před tím i zpomalovacím ostrůvkem...
    Což se i divím policajtovi co řídil, že nečekal, že mu to tam může někdo vrznout v téhle nepřehledné situaci...
    Škoda že na těch videí, nenechali delší začátek pro lepší pochopení situace...
    NJAL
    NJAL --- ---
    TOMBRIDER: Tohle je ale 70 kvuli zastavbe, z opacneho smeru zacina az za krizovatkou, a od Kolina pred krizovatkou vubec chybi. Takze teoreticky na te krizovatce porad musim pocitat s 90. Ale samozrejme lepsi je vedet, ze nic nejede, ne slepe verit jako ridic dodavky.
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    NJAL: Pozice na mapě
    Mapy.cz
    https://mapy.cz/s/dulepaguca
    DIVA
    DIVA --- ---
    Urceni prednosti je jedno z mala fakt potrebnych pravidel. Jinak vetsina predpisu jenom supluje mozek. Tohle holt musim brat jako by to byl zakon. Ö, vlastne..
    STRACENA
    STRACENA --- ---
    HAR4NT: Neznám to tam, ale to není pointa. Pořád tam může jet někdo 90 nebo 100, moc lidí rychlost nerespektuje. To ale přece není důvod jet někam kam nevidím. Křižovatka jinak vypadá dost přehledně
    NJAL
    NJAL --- ---
    HAR4NT: Nerikam, ze tam nejsou ted, ale na streetview ty 70 nejsou.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    NJAL: je tam z obou stran, od prahy nahore na kopci, od kolina taky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam