• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    DANYSEK: Nechtěl bych to právě vůbec jakkoliv odlišovat, chci abychom měli všichny stejný řidičáky za stejných podmínek.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ADAMIRA: a jak jinak bys to chtel odlisovat, ty chytraku?
    SPM
    SPM --- ---
    ADAMIRA: jo, ano, divadlo, že se koukáš do zrcátka se hrálo vždycky. To že je dost rozdíl kde tu autoškolu děláš, kdy v horní dolní nepotkáš ani semafor je taky další věc. Ale i v Praze znám lidi, co tou autoškolou prošli a pak z nich vypadne, že nechápou tu přednost na semaforu, že když maj přece zelenou tak jedou... a tohle ti tim sítem projde se štěstím zjevně i v Praze, když za těch pár minut zkoušky vyhraje světelný křižovatky, kde je zrovna volno...
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SPM: Tak asi jak kde, já dělal autoškolu v Praze a vůbec lehký to nebylo, ne že bych potřeboval tak dobře řídit ale exoti vyžadovali permanentní koukání do zpětnýho zrcátka, až sem se tam s jedním chytl protože sakra potřebuju občas koukat i na cestu.

Na druhou stranu jsem znal lidi (bohužel samé slečny což stereotypu moc nepomáhá) který dělali autoškolu v horní dolní, v lepším případě odmítali jet jenom na dálnici a do větších měst (protože to je nikdo na cestě za hnojem nenaučil) v horším případě měli naučenou jednu cestu tam a zpáty nazpaměť (jakože tady za stromem se musíš podívat do prava apod.) a měli absolutně nulový znalosti co se pravidel sil. porvozu týká.

Ale řidičák máme oba stejnej...
    SPM
    SPM --- ---
    ADAMIRA: Jo, ono je to těžký... jak moc dobře umí v autoškole učit je jedna věc. Že některý (a nebude jich málo) lidi jsou dutý a nenaučí se to ani tak. Pak máš další věc, že v autoškole studenta k tý zkoušce po absolvování předepsaných hodin k té zkoušce pustit musí, protože jinak je to zase střet zájmů, že ho nechtěj pustit ke zkoušce a nutit mu další placené hodiny výuky... a samotná zkouška trvá asi tak 5 minut. Ano, v zákonech je, že trvá asi 20, máme online systém, který hlídá jak rychle do něj píšou ty výsledky testů. Ale u obou řidičáků co jsem dělal to vypadalo tak, že se jelo někde 5 minut, odjezdili to všichni během rána a komisaři pak v autoškole žrali a pili kafe a mezitím po 20 minutách dopisovali výsledky do systému. No a reálně když potom lempl má trochu toho štěstí, tak za těch 5 minut nestačí udělat žádný průser a papíry dostane, ikdyž třeba ten instruktor autoškoly věděl, že je to úplný dřevo.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SPM: btw. řekl bych že prapůvod těhle průserů a neschopnosti řídit je už v autoškolách... Je to jedna z institucí která se od bolševika nezměnila, absolutní moc a nulová zodpovědnost.
    DIVA
    DIVA --- ---
    SPM: tos napsal hezky.

Mi by se libilo, kdyby kazdy drzitel musel po treba 5 letech prokazat, ze nezapomnel predpisy a ze ovladl techniku jizdy a orientaci v provozu. A pak po sedesatce co pet let. Jenze kdo o tohle stoji, kdyz vetsina, uprimne, by ty papiry fakt neobhajila. Nepruchozi. Do tohodle hovna nikdo dobrovolne neslapne.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    SPM: Nejen pípák. Některý auta tě nejdřív pruděj (zvuky, vibrace ve volantu atd.), ale když to nepomůže, tak začnou brzdit, vůz bezpečně zastaví na kraji vozovky, zapnou výstražná světla a dokonce můžou aj zavolat SOS call.

(Mám to čerstvě v paměti, minulej tejden jsem dodělal manuál pro Kiu :)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SPM: To zní zajímavě, předefvším jestli to zachytí že člověk čumí třeba do mobilu.
    SPM
    SPM --- ---
    ADAMIRA: já u něčeho viděl, že to má kameru uvnitř auta, co kouká na řidiče. Jednak to teda má umět poznat xicht a podle xichtu pak nastavit profil auta. Ale taky to prý kouká kam koukáš a když čumíš po okolí a ne na silnici, tak to prudí.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SPM: "Konec konců oni i některý novější auta mají něco takového v sobě a taky počítám, že to prudí nějakýma zvukama, když si to myslí, že spíš."

IMHO předevší mto funguje tak že auto pozná když dáš ruce z volantu - nebo min Astra 2015 to tak má...
    SPM
    SPM --- ---
    HAR4NT: ne, nemyslim si, že to dělaj naschvál. Spíš si myslim, že víc jak polovina držitelů řidičského oprávnění by ho neměla vůbec držet, protože neumí elementární předpisy, neumí základní ovládání auta a většinou neumí ani jedno z toho. Do toho měštští/obecní zastupitelé musí na každý zásadní problém vymyslet řešení, pokud možno rychlé. Takže pokaždé, když se někde stane smrťák, tak se musí vymyslet řešení - takže se tam sníží rychlost, namaluje zebra, když tam zebra byla, tak se tam přidají ty zelené pindíky, místo křižovatky se namaluje kruhák a podobně. Sice to vůbec nevyřeší to, že nám tu jezdí miliony dementů, co nezvládnou ani tu přednost a budou bourat stejně nebo ještě více, ale když je dostatečně zpomalíme, tak z toho v dnešních autech nebude smrťák a statistika bude vypadat lépe. No a pak tu máme ty policajty, měšťáky a kamery. Tam je zase potřeba vymyslet nějaké KPIčko jestli to funguje žejo, tak co třeba podle množství vybraných pokut a tak, to by šlo, ne? Takže kam si asi ten policajt stoupne, bude stát s radarem někde, kde ta rychlost je doopravdy nebezpečná nebo hlídat předjíždění přes plnou v nepřehlednym úseku? Asi ne, tam moc lidí nejede rychle a nepředjíždí. Tak si vybere nějaký úsek s nesmyslně nízkým limitem, kde to překračuje skoro každý, předjíždění budu hlídat na státovce, kde se ještě před 5 lety legálně předjíždělo a peníze se jenom pohrnou.

TRISSIE: Tak on tam bude stačit nějakej jednoduchej pípák, to tě ještě probere, když klimbáš :-) Konec konců oni i některý novější auta mají něco takového v sobě a taky počítám, že to prudí nějakýma zvukama, když si to myslí, že spíš.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ježiš nechcete toho nechat? furt dokolečka...

mmch tohle je docela zajímavý: https://www.novinky.cz/clanek/auto-chytre-tricko-probudi-usinajiciho-ridice-vyvinuli-ho-na-univerzite-v-liberci-40517197
    i když si teda nedovedu úplně představit, jak by to v praxi fungovalo? tričko s alarmem? elektrošokem, aby to člověka probralo? :-)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    pozor, další skvělý, absolutně dospělý a totálně humorný zásek - "vycházka z bohnic" - prostě masakr, člověk by řekl že se vyčerpá ale ty výtrysky originality jsou naprosto nezastavitelné!

DANYSEK: já si nic filtrovat nepotřebuju, já ty tvoje kraviny četl tzv. "live" - vyfiltrovat si to tu můžou ostatní ;)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ADAMIRA: zase si se nevratil z vychazky z Bohnic? :-) Uz te asi hledaj... :D
    Filtruj si co chces, ono ti z toho akorat vyjde to, ze mi do ust ve svych halucinacich opakovane vkladas neco, co jsem nerek... v domeni, ze ze stokrat opakovane lzi udelas pravdu.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    DANYSEK: hahahahaha halucinace! :D ROFL, to je jde ještě víc do živýho než "neber drogy" nebo "vem si prášek" - prostě ultimátní internetové touché :)

Uvědomuješ si že si ty tvoje moudra tady lidi můžou vyfiltrovat, žejo? Teda za předpokladu že už jsi je hrdině nesmazal ;)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ADAMIRA: zase si povidas se svyma halucinacema? :-)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    DANYSEK: a proč by je měla zajímat? Po tom co někteří nejmenovaní vožralý zmasakrujou pár dětí se vždycky najde nějakej Danýsek kterej se za ně vždycky postaví se svojí ukrutnou ketaminovou logikou ve smyslu "trestání za nehody v dopravnim provozu ještě nikdy nic nevyřešilo" a nejradši by je vyslali zpět přímo na silnici s lehkým poplácáním po zádech - a je jich čím dál tím víc!

Zrovna ty si tady hraj na morálku!
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HAR4NT: statistiky krom jineho obsahuji nemalo situaci, kdy policiste v ramci "hry na Semira" ve vysledku zpusobili horsi dusledky pro nezucastnene... jen proto, ze dotycneho museli chytit za kazdou cenu...
    Jo, je fajn kdyz ti u policejni honicky klidne umre decko... hlavne, ze toho lumpa, co o pak km/h prekrocil chytli!
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    SPM: noooo, tak to ti to delaj 100% naschval, jak ty fizlove, tak ostatni ridici. Je to osobni, mysli na to, az budes priste sedet za volantem!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam