• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy

"Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

rozbalit záhlaví
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    NJAL: Ten ordnung jen převzali od svých stejně mluvících sousedů. Běžně jako spousta jiných lidí létám po světě s dětma sám. Ale tuhle se mě soudružka policistka na pasovce na mnichovském letišti zeptala "Kde je matka?!?!" "Poletí o pár týdnů později" "Máte nějaký doklad?!?!" Měl jsem pasy, které jsem jí už dal, ale to bylo zřejmě málo. Vytáhl jsem české rodné listy, tak byla spokojená, i když na nich nerozuměla ani slovo.
    #kecy
    NJAL
    NJAL --- ---
    GLOBETROTTER: Kdyz nemas papir, tak si nestezuj, to by tak bylo, abys narusoval vyhlaseny rakousky Ordnung nejakymi ad hoc zmenami planu! ;-)
    SITH
    SITH --- ---
    GLOBETROTTER: určitě tě to pustí tam, kam máš možnost vjezdu a průjezdu :) platí tvé stejné rozhořčení na omezení na svobodu například u zákazu vjezdu, u zákazu průjezdu či rychlostního limitu?

nedělejme z toho nějakou aférku, jde o pár úseků kolem dálnic, kde to opravdu může být reál problém
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    SITH: Ten článek jsem četl celý (alespoň ten na Echu, ne ty prokliky). Problém je v tom, že jako občan EU mám právo volného pohybu. A řekni mi, co se mnou legálně uděláš v situaci, kdy si s rodinou řekneme, že jedeme na blind na víkend na lyže do Itálie. V Rakousku se dostaneme do šílené kolony a rozhodneme se, že se na to vysereme, dáme si v nejbližší hospodě oběd, otočíme se, zastavíme se v Salcburku na prohlídku města, prespime tam a pak pojedeme domů. Dáš mi za to pokutu?
    SITH
    SITH --- ---
    GLOBETROTTER: jenže kdyby sis ten článek přečetl celý, a nikoliv jen click bait nadpis útočící na ochránce práv motoristů, tak by ses dozvěděl, že jde o úseky, které jsou označené značkou ".... policie bude hlídat sjezdy, u kterých budou jasně vyznačené zákazové značky".
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    EXCITE: Zdravej rozume... Od chvíle, kdy mě v pravěku (kdy ještě nebyly smartphony na navigaci, ale člověk si na webu tisknul trasu) nějaká mapa na webu táhla přes selský dvůr (protože to bylo nejkratší), tak prostě kombinuju informace z navigace s logikou, kterou jsem používal v době, kdy žádné navigace nebyly.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    GLOBETROTTER: No, nevím. Potkal jsme jsem se tam s čechem, rodinka v autě,zřetelně zmatený jak my.. zastavím u nic a ptám se: "Taky Vás sem zatáhla Waze?". "Ne, google maps" .

Od tý doby,co Waze lastní Google je to prašť jak uhoď.. Jen čekám,že až z Waze Google vytáhá, co se dá,tak jí zruší.. jako většinu toho,co koupili.

Btw, ty zdravej rozume..cesta to byla podivná,ale ušetřil jsem tak hodinu času :)
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    EXCITE: Asi bude lepší nepoužívat Waze :-)
    Pokud používám navigaci, tak Google nebo Mapy, ale kombinuju to trochu s rádiem a hlavně se zdravým rozumem :-)
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    GLOBETROTTER: letos cestou na hory mě waze stáhla z dálnice a vedla mne nějakejma uzkejma silničkama přes kopečky, kde se vešlo jen jedno auto, kurva jak jsme to měl vědět,že to je takhle nahovno silnice.. Já to tam neznám a jel jsme tam úpně poprvé, nejdíve jsme myslel,že je to prostě jen normální přejezd mezi dálnicema až po pár km jsem zjitil,že mne prostě stáhla z tý dálnice kvůli 20km koloně :)
    SITH:
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    SITH: Co má to, že se u vás v ulici nevytočí kamión společného s protizákonnou šikanou řidičů osobáků, kteří jedou někde, kde mají právo jet?
    RAV
    RAV --- ---
    Info zovčera - A10 okolo Salzburgu a A1 smer Linz tie obmezenia na 100 km/h zrušené. Len v okolí križovatiek a podobne.
    Južne od Salzburgu uzávierky, neuveriteľné kolóny smer na juh. Na sever celkom ok. Zjazd pred kolonou som neskúšal, Google nám posunul už nájazd, šli smeod Zell Am See, cesta 311 - ale policajtov na výjazdoch som nevidel.
    SITH
    SITH --- ---
    já těm rakušanům rozumím. U nás na vsi máme podobný problém, když se na dálnici stane nehoda, policie to odklání po objízdných trasách, ale waze tahá joudy skrz silničky a cestičky, kudy by jezdit neměli, protože je to úzký, vede přímo skrz střed obce a nebo kolem šílených klikatých cestičkách přímo mezi bytovou výstavbou, kde nám 1x denně projede rohlík a pak soused na kole. A s kolonou sem zapáchnou i busy, náklaďáky a milion aut, co se tu nevytočí, nevejdou se a jsou nasraný, že stojíme v silnici atd.
    TAX
    TAX --- ---
    SPM: nezajimava, fasisticka zeme, ktere je treba se vyhnout. to rikam uz roky. :)
    SPM
    SPM --- ---
    Ty IG-L teď snad i zrušili... ale jako kdyby tohle ještě byla jediná šikana... já bych do seznamu přidal ještě umwelt zóny na dálnicích s plaketama za 40€ pro N1 auta, vážení M1 aut a buzerování s umístěním lyží v autě :-)
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    DANYSEK: Ty stovky ještě chápu, protože ten smog se tam má "dobré" podmínky udržet. A když v zrcátku vidíš dvě auta v levém pruhu, které to mastí víc a je mezi nimi velká mezera, tak se zařadíš mezi ně a máš klid :-)
    Ta šikana se zákazem sjezdu je ale na bruselský soud.
    NJAL
    NJAL --- ---
    Myslim, ze kdyby se jako odveta zavedla hnidopisska sikana aut s rakouskou SPZ, tak by se nasi policajti mohli na nekom kompenzovat a smerem k domacim by mohli byt ve vetsi pohode. :-/ :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    GLOBETROTTER: ne - neni, na Brenneru vim ze je to uz nejaky ten patek... ale je teda vtipny, ze kdyz ten usek vezmes jakoze celej od Innsbrucku az po Sterzing, tak to projedes v pohode (resp. tam jsem na policajta nenarazil, me se ta cesta proste libi a kroutit volantem mi nevadi - i kdyz A13 stala - asi fakt cihaj jen u sjezdu az tesne pred tema zacpama). Ale jinak to mas to samy jako "IG-L" stovky po dalnici...
    SPM
    SPM --- ---
    GLOBETROTTER: Tak oni se zbláznili uz davno... takze by me to vubec neprekvapilo :-)
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Je tohle nějaký hoax nebo se Rakušáci zbláznili? Na dálnici kolona, dostaneme hlad, děti potřebují na záchod. Sjedeme na nejbližším sjezdu, míříme do nejbližšího města na oběd a dostaneme za to pokutu? Není to náhodou porušování volného pohybu v EU?
    https://www.echo24.cz/a/H4kMR/zpravy-ekonomika-chystate-se-do-chorvatska-rakusane-pokutuji-objizdeni-dalnicnich-kolon
    DIVA
    DIVA --- ---
    Rezerva by byla o kus vyse nez ten otisk. Podle zlomene napravy proste neco najelo, jen rohem podle chodici pistnice zdvihu kapoty. A to neco bylo vinove cervene jako ten kousek plechu ktery k audince nepatri. Asi jako to auta obsypane zachrannyma slozkama na vedlejsi fotce.

Mozna jsem chodila i s automechanikem a s policajtem, ale to tezko rict takhle z hlavy.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    HAR4NT: nemohl tam být nějaký jeep nebo něco podobného s rezervou vzadu a ty auta se proti sobě roztočit tak, že by to schytal jeho zadkem do pravého boku?
    jinak je to teda hodně wtf.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam