• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy

"Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

rozbalit záhlaví
    TAX
    TAX --- ---
    DOCKINEZ: a jak auto odjelo po zachyceni prvniho vypitka?? a zda se mi, ze fizlove maji stranky psane prilis velkym pismem. bileho mista je zbytecne malo!

a zde ukazka krasneho fuck off world parkovani. ze se na te obousmerne ulici standardne 2 auta mijeji tak akorat je nepodstatny detail. a ne, tato arogantni mrdka si nesla jen otevrit branku. obed nebo siesta neasi.

DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Alkoholová štafeta v Židlochovicích - Policie České republiky
    https://policie.gov.cz/clanek/alkoholova-stafeta-v-zidlochovicich.aspx
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    LOPIK: v rámci pozorování psychologickejch úchylek českejch řidičů tahleta kohorta vynucovačů fakt existuje, ale umí dobře brzdit. kolizi jsem neměl. takový ty matky s dětma, mladý páry knihomolů a starší tetky dokážou spolehlivě znejistět.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    FINSON: Kolega takhle taky jezdí, tuším že jednu docela velkou bouračku už taky měl, ale pořád jezdí "mám přednost tak jedu". Vychází z toho, že si ty lidi vynucujou přednost i tam kde jí nemaj a nakonec zastaví a většinou to tak i je, sám to ale taky nechápu.
    NJAL
    NJAL --- ---
    FINSON: To je takovy ten rozpor, co citim, kdyz primarne chranim vlastni auto. Hovada a blbci potom nedostanou lekci a projde jim to. To jsou ty chvile, kdy bych chtel mit Oktavku transformera, z civilniho auta na tank.
    FINSON
    FINSON --- ---
    ZVIRATKO: Tos mi teď volně připomněl, jak paní v SUV loni nabořila známého v oktávce. Odbočovala na křižovatce doleva, on projížděl rovně, oba měli na semaforu zelenou, prostě mu nedala přednost a nabrala ho. Vina jednoznačně na její straně. Měl s sebou v autě manželku a dvě děti, děcka z toho vyšly jenom s modřinama a lehkým otřesem mozku, manželka afaik léčila a rozhýbávala krční páteř asi rok, on byl celej dodřenej a modrej, ale nic zásadního, nový auto pak vybírali asi půl roku, než skončili znovu u oktávky, nic proti tomu...

Nicméně, když jsem se s ním asi po měsíci bavil, co a jak, řekl: "Viděl jsem ji, že nebrzdí, ale měl jsem přednost, tak jsem prostě jel."
    Chápete to někdo? Já ne.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    U nás zas máme na výjezdu z benzínky trojúhelník, ale protijedoucí nemá nic a platí tam jinak přednost zprava. Kolik lidí myslíte, že dá při výjezdu z benzínky přednost protijedoucímu, co odbočuje doleva (nepotřebuje někdo nový auto na pojišťovnu?)
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Ale i v Americe to má své limity. Kousek od nás je křižovatka pěti frekventovaných ulic a je all way stop. To už je za hranou si pamatovat, kdo tam byl dřív, takže tam často vznikají kolizní situace.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    DANYSEK: Akorát v Americe jsou na to lidi zvyklí, u nás je to novinka. Peklo pak i v Americe je, když máš ze tří stran stopku a z jedné ne. Protože ti, co jsou na stopkách to nečekají, nechápou a pokud chápou, tak nerespektují.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    SPM: 4-way stop je v americe naprosto bezna vec... asi se inspirovali :)
    SPM
    SPM --- ---
    U nas na vidlakove nedavno neco vylepsili tak, ze do krizovatky dali stopky ze vsech stran. Tak tam ted vsichni stoji a ukazujou na sebe sprosty gesta :-)
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    tam to je koukam celkove luxusni, u druhy konec te zony je kvalita. A ty znacky obytne zony pohozene uplne bokem, z toho uplne cisi norma. Asi bych tam zacal parkovat primo pred skolou vedle lavicek, schvalne na kolikaty pokus by napsali spravny paragraf (jestli vubec) a poridil flexu.
    SITH
    SITH --- ---
    tohle jsou přesně ty křižovatky, kde tam vjedu pomalu tak jako tak, koukám na toho druhého a pozoruji, jak tam vjíždí on a zda to pochopíme správně a pustíme se, tak, abychom se neťukli. A když vidím bábu, co si to frčí skrz hlava nehlava, hlavní nehlavní, tak raději počkám. Případně se nějak rukama domluvíme, kdo teda má jet. Pro jistotu :)

stejně jako jsem to dělal v US ve vidlákově, kde když nejsou značky tak se tam musí ti dva domluvit kdo tam jakože přijel první a kdo má přednost .)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    JFM: Ono dokud to značení bylo na hranici křižovatky, tak tam bylo taky svislé značení (plná bílá čára) na silnici. To už tam není.
    SPM
    SPM --- ---
    JFM: to je holt tak, když o dopravním značení rozhoduje cykloaktivista... :-) další vtipná věc na tý fotce je, že tím chodníčkem naznačený přechod pro chodce je tudíž tedy taky mimo obytnou zónu, takže s tím přecházením mají chodci utrum :-)
    JFM
    JFM --- ---
    DIVA: "Pri prvnim prujezdu kazdy necht za jizdy kvalifikovane odhaduje", jo přesně tak. A ještě větší sranda je v tom, že ti co přijíždějí zleva ulicí Osadní musej odhadnout, jak daleko od křižovatky je značka "konec obytné zóny" a jestli tedy mají dávat přednost zprava, nebo ne. A protože Tusarova je jednosměrná směrem k výjezdu ze zóny, tak opačná značka začátku zóny tam není, respektive je jen na stejném sloupku jakoby zprotisměru, kde jí nikdo moc nečeká.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    ▶ Testuje se nová zbraň proti pirátům silnic. Vypne jim auto na dálku — ČT24 — Česká televize
    https://ct24.ceskatelevize.cz/clanek/domaci/testuje-se-nova-zbran-proti-piratum-silnic-vypne-jim-auto-na-dalku-361854
    DIVA
    DIVA --- ---
    JFM: My toho svejka v sobe proste nezaprem, prosakne navrch bud jak bud. Zona nekdy bude a jindy nebude koncit krizovatkou. Pri prvnim prujezdu kazdy necht za jizdy kvalifikovane odhaduje.

Ten kdo na praze zjistil ze existuje neco jako zacatek a konec krizovatky by mohl zacit prekreslovat parkovaci zony, aby se dalo odbocit tak jak to puvodni zamyslene a spocitane stavebne technicke reseni zatacek umoznuje.
    JFM
    JFM --- ---
    PALEONTOLOG: Největší chyták vidím v tom, že pokud značka "konec obytné zóny" není umístěna na hranici křižovatky, ale před ní, třeba jen kousek, tak přednosti v křižovatce platí normálním způsobem. Viz např. zde: https://www.praha7.cz/upravy-krizovatky-ulic-tusarova-a-osadni-zvysily-bezpecnost-u-zakladni-skoly/
    Obytná zóna v ulici Tusarova je v současné chvíli ukončena již před vyústěním ulice do křižovatky – o několik metrů dříve... To znamená, že v současném stavebně-technickém provedení se všechna ramena křižovatky pro řidiče zrovnoprávnila, a proto na všech vjezdech do křižovatky nyní platí přednost zprava jedoucích vozidel.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ale ten výjezd z obytný zóny a pěší zóny je dobrej chyták
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    JFM: chatbot mi to napsal, ověřováním to teda neplatí. jen přednost při výjezdu z obytný nebo pěší zóny.

celkem správně to nedávalo smysl... stane se.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam